BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dimarts, 6 de setembre del 2011

Pastís de tonyina

Avui la recepta que pengem, és una recepta que hem fet moltes vegades quan som una bona colla. És fàcil de fer, ho pots tenir preparat per només decorar i servir. Esperem que us agradi!


Ingredients:
pa de motlle sense crosta
tonyina
tomàquet natural
enciam
salsa rosa
ou dur (per decorar)

Preparació del plat:
Unes hores abans, 2 o 3, o bé el dia abans preparem el pastís. Posem en una safata, una capa de pa de motlle, untem amb el tomàquet, i hi posem una capa de tonyina. Ho repetim fins a tenir 3 capes de pa de motlle. A continuació ho deixarem a la nevera amb alguna cosa que pesi a sobre per tal de que quedi tot ben premsat.
En el moment que haguem de servir-ho només caldrà preparar la salsa rosa (ketchup i maionesa) i cobrir tot el pastís. 
Per decorar podem utilitzar enciam i ou dur.
Nosaltres el fem així, però a la cuina ja se sap, imaginació al poder, és a dir, que el farcit del pastís el podeu fer del que vulgueu.

BON PROFIT!

La cançó que us proposem: Joan Manuel Serrat - Mediterráneo

dissabte, 27 d’agost del 2011

Sant tornem-hi!!!

Això ja s'acaba... dilluns, Cal Soparet torna a la normalitat... hem aprofitat aquests dies de vacances al màxim, hem desconnectat de tot, fins i tot del blog, ja ho heu pogut veure, però ja s'ha acabat, en uns dies, tornarem a publicar receptes!!!

Us deixem una foto d'aquest estiu:


BONA TORNADA A TOTHOM!

Us recomanem aquesta cançó per alleugerir la tornada a la normalitat: Supertramp - Breakfast in America

dijous, 21 de juliol del 2011

Gaspatxo

Avui una recepta ben estiuenca, el gaspatxo. A casa ens agrada molt i, la meva mare, l'ha fet així tota la vida. Espero que us agradi.


Ingredients:
3kg tomàquet ben vermell
1 pebrot verd
1 all
1 molla de pa
1 tasseta d'oli
1 rajolí de vinagre
sal

Preparació del plat:
Posem la molla de pa (no molt gran) en remull en un got d'aigua. Pelem els tomàquets i els tallem a trossos. Tallem a trossos també el pebrot verd i l'all.Hi afegim també la molla de pa arremullada. Ho pasem tot pel minipimer. A continuació hi afegim l'oli, el vinagre i la sal. Una vegada ho tinguem ben triturat, ho passarem pel colador xino. Repetirem l'acció tantes vegades com més fi volguem el gaspatxo. Tastarem i acabarem de posar oli, vinagre o sal, si cal. O ho servim i que cadascú s'ho acabi d'amanir al gust.


Servim i BON PROFIT!!!

La cançó amb la que acompanyarem aquest plat tan refrescant és: Johann Pachelbel - Canon en Re major.

dilluns, 11 de juliol del 2011

Còctel de gambes

Avui presentem un plat fresquet i força conegut per tothom, el còctel de gambes. A nosaltres ens agrada per a soportar aquests dies tan calorosos.


Ingredients (2 persones):
gambetes petites cuites
palitos de cranc
enciam
ou dur
4 llagostins cuits
salsa rosa (ketchup i maionesa)
Preparació del plat:
Posem a bullir els ous.
A part anem tallant la resta d'ingredients, excepte els llagostins, a trossets ben petits. Una vegada els ous també estiguin cuits, els tallem ben petits. 
Preparem la salsa rosa, amb ketchup i maionesa. Barregem tots els ingredients amb la salsa rosa, i emplatem. Per decorar, hi posem els dos llagostins cuits.


BON PROFIT!

La cançó que avui proposem és: Police - De Do Do Do, De Da Da Da



divendres, 1 de juliol del 2011

Amanida de llenties

Avui una recepta sana, fresqueta, fàcil de fer, amb color i apte per a tots els públics.


Ingredients (2 persones):
250 gr. llenties cuites
1 tomàquet madur gros
enciam
blat de moro
formatge fresc
tonyina

Preparació del plat:
La preparació d'aquest plat és ben fàcil. Tallarem tots els ingredients ben petits i els disposarem en un bol per mesclar-ho tot. Ho posem a la nevera, per servir-ho ben fresc.



BON PROFIT!!!

La cançó que avui us recomanem és: Duke ellington - Take the A train

dilluns, 27 de juny del 2011

Coca de pasta de full farcida de crema

Avui, amb una mica de retard, pengem la coca que vam fer per Sant Joan. Vam treure la idea del blog de cuina La cuina de l'estany. És molt fàcil i queda boníssima!!! Hi hem fet alguna variació... però el resultat va ser excel·lent!


Ingredients:
1 base de pasta de full 
Perletes de xocolata
Crema pastissera
1 ou
sucre

Preparació del plat:
Preescalfem el forn a 200º.
En una safata de forn hi posem paper vegetal. Estenem la pasta de full i la partim per la meitat. Sobre una de les part hi estenem la crema pastissera. Un cop fet això, ho tapem amb l'altre part de la pasta de full. Sellem les vores amb una forquilla, perquè no s'obri quan es cogui.
Ho pintem amb ou i hi tirem les perletes de xocolata i el sucre.
Ho enfornem 18-20 minuts. Si veiem que es torra ràpidament, podem tapar la coca amb paper d'alumini, perquè s'acabi de coure i no es cremi la part de sobre.



BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem, dedicada al Juan Pedro, que demà és el seu aniversari: Supertramp - Breakfast in America. MOLTES FELICITAAATS!!!!


dimarts, 14 de juny del 2011

Amanida d'estiu de patata

Avui 14 de juny, proposem una recepta per la Recepta del 15 d'aquest mes.

 

Es tracta d'una amanida amb la patata com a ingredient bàsic i tot el que us vingui de gust combinar-hi!


Ingredients (2 persones):
3 patates mitjanes
enciam
tomàquet
ceba
pastanaga
tonyina
cranc
ou dur
palmito

Preparació de l'amanida:
Posem a bullir les patates senceres. Una vegada estiguin les tallem a rodanxes. A part, bullim també els ous. Un cop cuits, els tallem també en trossos petits. D'altra banda anem preparant la resta d'ingredients: ratllem la pastanaga, tallem ben petit l'enciam, el tomàquet i la ceba, escorrem la tonyina i la emplatem, tallem petit el cranc i el palmito. Tot ho anem emplatant en diferents recipients i ho posem a taula, perquè cadascú es posi el que li vingui de gust.


Us la recomanem, és una amanida molt refrescant i que quan arriba el bon temps, a casa ve molt de gust.

BON PROFIT!

La cançó que avui us proposem és: Tequila - Salta

divendres, 10 de juny del 2011

Vol-au-vents farcits de crema i trufa

Avui un postre ben fàcil, però molt resultón. Aquests volovants farcits de crema o de trufa, en el meu cas, però ja sabeu que podeu farcir-los amb el que us vingui de gust.


Ingredients:
vol-au-vents
crema pastissera
trufa
virutes de xocolata

Preparació del plat:
Disposem els vol-au-vents en una plata, i els anem omplint amb crema pastissera o bé amb trufa. Una vegada tots plens, hi espolvoregem les virutes de xocolata.
Ho posem a la nevera fins a l'hora de servir.



BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem és: Coldplay - Lost

diumenge, 5 de juny del 2011

Arròs amb cigrons

Avui us presentem aquesta recepta, que vam tastar en un restaurant de Figueres. Com ens va agradar tant, no vam dubtar en fer-la a Cal Soparet, i aquí en teniu el resultat! Esperem que a vosaltres també us agradi.


Ingredients (2 persones):
1/2 ceba
tomàquet
1 all
brou
pollastre 
250gr cigrons cuits
arròs
oli 
sal
safrà

Preparació del plat:
Per una banda posem a escalfar el brou que tinguem.
En una cassola hi fem un sofregit amb la ceba tallada ben petita, l'all i el tomàquet. Quan faci xup-xup, hi afegim el pollastre tallat a daus, aproximadament. Ho deixem una estona, fins que el pollastre estigui dauradet. A continuació, hi afegim l'arròs, i ho remenem perquè tot agafi el gust del xofregit. Seguidament hi aboquem el brou. Deixem que es cogui l'arròs i quan faltin uns cinc minuts de cocció hi afegim els cigrons.
Emplatem i llestos!


BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem és: John Lennon - La balada de John y Yoko

diumenge, 29 de maig del 2011

"Pintxo" d'ou de guatlla amb sobrassada

Avui us proposem una idea de "pintxo" fàcil de fer i amb un contrast de sabors que segur que us agradaran.


Ingredients:
torradetes de pa torrat
sobrassada
ou de guatlla

Preparació del plat:
Agafem una mica de sobrassada i la untem a sobre d'una torradeta.
Per altra banda en una paella, hi posem oli, i quan estigui calent i tirem l'ou de guatlla per fregir-lo. 
Una vegada fet, el coloquem a sobre de la sobrassada.
Ja tenim el "pintxo" preparat. El recomanem menjar calent.
BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem li dediquem a la Rubia: Antònia Font - Me sobren paraules


dilluns, 23 de maig del 2011

Espinacs amb beixamel

Avui una recepta fàcil extreta d'un llibre de Karlos Arguiñano. És una manera de menjar verdura d'una forma disfrassada i amb molt de sabor. 


Ingredients (2 persones):
400gr. d'espinacs
8-10 gambes
1 all
beixamel
formatge ratllat
1 c.s. d'oli
sal

Preparació del plat:
Tallem l'all ben petit i el sofregim en una paella amb l'oli. Afegim les gambes fins que agafin color. 
Per altra banda, bullim els espinacs i els escorrem bé. 
Preparem la beixamel. Aquí us deixem l'enllaç de com a Cal Soparet la preparem.
Una vegada tot a punt, és hora de preparar el plat. En una safata pel forn i aboquem beixamel a la base. A continuació hi posem els espinacs i l'all amb les gambes. Acabem de tirar per sobre la beixamel que ens queda. Per acabar, hi posem una mica de formatge ratllat. Posem la safata al forn i ho gratinem uns minutets fins que quedi ben daurat. 



BON PROFIT!!

La cançó que avui us proposem és, recordant el concert que vam assistir el diumenge passat al Palau de la Música:Quatre estacions de Vivaldi


dissabte, 14 de maig del 2011

Hummus

Avui hem fet com a part d'un aperitiu, un plat ric en ferro i calci. Molt fàcil de fer i encara més de menjar-lo: hummus a l'estil dels Emirats Àrabs. 


Ingredients (4 persones):
250gr. de cigrons cuits
1 gra d'all
suc de 1/2 llimona
3-4 c.s. d'oli d'oliva
sal
sèsam

Preparació del plat:
Posem els cigrons, el suc de llimona, el gra d'all tallat, la sal i l'oli d'oliva, tot junt a la picadora. Ho triturem fins a aconseguir una textura molt fina. Si veiem que el resultat és molt sec, hi afegirem oli. Quan ho tinguem a punt, ho aboquem a un plat per servir-ho i hi espolveragem sèsam i un rajolí d'oli per sobre. 
Aquest plat recomanem acompanyar-lo de pa àrab, turc o sinó ho podem aconseguir, torradetes de pa. 

BON PROFIT!!

La cançó que avui us proposem, un vídeo trobat a Youtube amb música tradicional d'Emirats Àrabs i un recull de fotografies. Que el disfruteu: Emiratos Árabes Unidos


dilluns, 9 de maig del 2011

Macarrons amb salsa bolonyesa

Avui una recepta ràpida i ben bona, uns macarrons a la bolonyesa. En aquest cas, hem fet macarrons, però ja sabeu que podeu posar la pasta que volgueu: spaguettis, llacets, espirals... el que us vingui de gust.


Ingredients (4 persones):
400gr. macarrons
500gr. carn picada
 tomàquet
ceba
llorer
oli
sal

Preparació del plat:
Posem en una olla aigua, sal i 3-4 fulles de llaurer per tal de bullir-hi la pasta. Quan arrenqui el bull i aboquem la pasta. 
Per altra banda, preparem la bolonyesa. En una cassola hi posem oli. Tallem la ceba ben petita i la sofregim a la cassola. Una vegada la tinguem rosseta hi afegim la carn. Deixem que es faci i hi afegim el tomàquet i que vagi fent xup-xup fins que estigui al gust. 
Una vegada tinguem la pasta cuita i el sofregit a punt, posem la pasta escorreguda a la cassola de la bolonyesa i ho barregem bé.


Ja ho tenim a punt... una variant a partir d'aquí és, afegir-hi una mica de formatge i gratinar-ho al forn.

BON PROFIT!!!!

La cançó que avui us proposem és: Beatles - Yellow submarine

dimecres, 4 de maig del 2011

Maduixes amb suc de taronja

Avui pengem la recepta per a participar a La recepta del 15 d'aquest mes de maig. Han proposat les maduixes, i com a casa ens encanten, i ara n'és la temporada i estan boníssimes, us deixem aquesta fàcil recepta amb maduixes però molt, molt bona.


Ingredients:
maduixes
taronges per fer suc
sucre

Preparació del postre:
Tallem les maduixes en trossets i les posem en un bol. A part preparem el suc de taronja (o alguna vegada tambe ho hem fet amb suc de mandarina). Fem tant de suc com per cobrir la quantitat de maduixes que hem fet. Posem dues cullerades soperes de sucre (més o menys, depenent de l'acidesa del suc de taronja) i remenem ben remenat.
Ja tenim el postre fet. Si voleu podem posar-ho una estona a la nevera per servir-ho fresquet. Boníssim!!!


BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem és: Supertramp - Fool's overture.

dijous, 28 d’abril del 2011

Pollastre amb gambes

Aquest divendres, divendres sant, era jo el centre de la família, amics... va ser el meu aniversari. Va venir a dinar la família i vam fer aquest plat: pollastre amb gambes.


Ingredients (4 persones):
12 gambes (nosaltres les vam comprar congelades i pelades)
1 pollastre tallat a vuitens
3 tomàquets madurs
1 ceba gran
1 porro
1 got de vi
brou de pollastre
herbes aromàtiques (nosaltres: llaurer, farigola)
oli d'oliva
sal
pebre

Preparació del plat:
Pelem i rentem la ceba i el porro. Els tallem a daus grans. En una cassola baixa hi posem oli i hi fregim lleugerament les gambes per les dues bandes i les reservem. A continuació salem els talls de pollastre i els daurem en el mateix oli de les gambes, fins que quedin ben rossos. Hi afegim el gotet de vi i deixem que s'evapori l'alcohol completament. Retirem el pollastre i el reservem. En el mateix oli, hi sofregim les herbes, la ceba i el porro fins que estiguin ben toves. Rentem els tomàquets i els tallem en 8 trossos. Els afegim al sofregit i continuem la cocció. Quan tot estigui ben cuit, retirem les herbes i el sofregit i ho passem pel minipimer, fins a aconseguir una salsa fina. 
Tornem a posar el pollastre a la cassola. Ho cobrim tot amb el brou i la salsa del sofregit. En aquest moment rectifiquem de sal i pebre si cal. Ho deixem coure 20 minuts aproximadament a foc suau fins que el pollastre estigui ben tendre.
Prepareu una bona panereta de pa...perquè és per sucar-hi pa!

Aquest plat, és el típic Mar i muntanya, i com ja sabeu porta generalment picada. A casa no ho podem fer amb picada a causa de l'alèrgia als fruits secs, però fet així, no es troba a faltar gens la picada, va quedar boníssim!!! Us el recomanem!!!


BON PROFIT!!!
La cançó que avui us proposem és: Sweet home in Alabama

diumenge, 24 d’abril del 2011

Patates braves Cal Soparet

Com som tan aficionats a les patates braves i després de tastar-ne un munt per tot arreu, aquí us deixem la nostra recepta particular, encara que amb això de les patates braves, ja se sap: contra gustos no hay colores.


 Ingredients (2 persones):
2 patates mitjanes
all i oli (all, oli, ou)
ketchup
sal

Preparació del plat:
Tallem les patates en daus grans i es posen a bullir uns cinc minuts. En una paella escalfem oli. Quan les patates ja hagin bullit una estoneta, les posem a la paella fins que estiguin daurades. Quan estiguin llestes, les treiem i les posem en un plat amb paper de cuina, per tal de que absorbeixi bé l'oli.
Prepararem l'all i oli. Posem en el pot del minipimer un all talladet petit, l'ou i ho cobrim amb oli. Posem en marxa el minipimer i hi anem abocant un rajolinet d'oli fins que l'all i oli quedi consistent.
Ara toca preparar el plat: traiem el paper de cuina i emplatem les patates. Per sobre hi evoquem l'all i oli i per sobre, una mica de ketchup.



BON PROFIT!!!

La cançó que avui hi posarem a aquesta recepta és: Ketama - No estamos locos

diumenge, 17 d’abril del 2011

Fideuà

Avui pengem aquesta recepta, fàçil, sana, bona i "resultona". Es tracta d'una fideuà amb sípia, però també hi podríem posar gambes, calamars, peix..

 
Ingredients:
Fideus cabell àngel
Sípia
Brou de peix
All
All i oli (per acompanayar el plat)


Preparació del plat:
Es posa oli en una cassola i es sofregeix l'all sencer, per tal de que l'oli agafi el sabor. Després hi sofregim la sípia. Una mica abans de que estigui la sípia al punt hi tirem els fideus. Els sofregim fins que quedin gairebé socarrimats. Ara és qüestió d'afegir el brou de peix, per quatre persones, una mica menys d'un litre. Deixem que vagi bullint i quan veiem el brou s'ha consumit a la part de dalt, apaguem el foc, tapem la cassola i la retirem. Amb l'escalfor restant s'evaporarà el que queda de brou i aquesta operació farà que els fideus quedin de punta. També podeu, si voleu, els dos últims minuts de cocció posar la cassola al forn per aconseguir també l'efecte dels fideus de punta.


BON PROFIT!
Avui la cançó que posem és: Asstrio - Fideus amb berberechos


dissabte, 16 d’abril del 2011

Pizzetes de llom arrebossat

Aquest plat és recomanat tant pel seu sabor com per la seva fàcil preparació per fer-ho amb nens. Us ajudaran a preparar-lo abans de posar al forn i després... se'l menjaran molt bé!!! És un bon plat perquè els nens mengin carn, es pot fer amb carn, vedella, pollastre... Aquí us deixem la recepta:


Ingredients:
llom
ou
farina de galeta
tomàquet
formatge ratllat
orenga

Preparació del plat:

Arrebossem el llom amb l'ou i la farina de galeta i ho fregim en una paella amb oli ben calent. Quan estigui fet retirem els trossos i els posem a una safata de forn. A sobre de cada tros hi posarem: tomàquet, formatge ratllat i una mica d'orenga. Posem la plata al forn, fins que veiem que el formatge es fon. 



BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem és: Summercat (Spot Estrella Damm Formentera)

dimecres, 13 d’abril del 2011

Bunyols de vent

Aquest any tenia ganes de fer bunyols de vent, i aquest matí amb la meva mare, ens hi hem posat. La recepta l'hem agafat del blog de la Gemma, La cuina de casa, amb una petita modificació, l'anís.
El resultat podem dir que ha estat prou satisfactori! N'hem fet dues tandes... la primera ha estat una mica desastre, en quant a la forma dels bunyols, però la segona... aquí en podeu veure el resultat:


Ingredients (pasta choux):
125 ml. d'aigua
75 gr. de farina
60 gr. de mantega
3 ous petits
sal
3 culleradetes d'anís sec (opcional)

Preparació:
Posar l'aigua i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal. Quan l'aigua bulli i tota la mantega s'hagi fos, afegir d'un sol cop la farina tamissada i deixar coure, sense parar de remenar, fins que aquesta massa es separi de les parets del casssó. Fora del foc afegir un ou i remenar fins que quedi homogeni. Així, fins a afegir-hi els tres ous. Barrejar-hi també les 3 culleradetes d'anís. Ho reservem.
En una paella posem a escalfar oli. Quan estigui ben calent anem agafant massa amb una cullera i amb l'ajuda d'una altra els anem fregint, ells sols es girent, si algun es resisteix el girem. Quan estiguin daurats treure'ls del foc i deixar-los sobre paper absorbent. Encara calents arrebossar-los amb sucre.

 BON PROFIT!!!

La cançó que avui us presentem: Gossos amb Macaco - Corren

dimarts, 12 d’abril del 2011

Canelons de tonyina

Avui, una recepta de peix... a partir d'una recepta del blog Els fogons de la Bordeta, hem fet aquests canelons de tonyina. Com que hi ha algun ingredient que a casa no agrada a tothom, i en teníem d'altres que vam pensar que hi podien anar bé... vam deixar anar la imaginació, i van sortir aquests canelons... boníssims.


Ingredients (2 persones):
3 llaunes de tonyina
8 barretes de cranc
gambetes 
2 ous durs
mitja ceba
200gr. de tomàquet triturat
10 plaques de canelons
formatge per gratinar
mantega
oli, sal i pebre

Preparació del plat:
Comencem preparant la beixamel.
Mentre posem els ous durs a coure, en una paella amb una mica d’oli sofregirem la ceba tallada ben petita, seguidament i tirarem també les gambetes tallades ben petites. Quan estigui tot ben sofregit, hi afegirem el tomàquet triturat coent-lo fins que estigui llest. Retirem del foc.
Pelem els ous durs i els tallem a bocins ben petits, de la mateixa manera que les barretes de cranc. Ho afegim al tomàquet sofregit junt a quatre cullerades de la beixamel que havíem preparat, i la tonyina (de la que n’haurem escorregut l’oli). Reservem el farcit.


Coem les plaques de canelons segons les indicacions de l’envàs, les posem un moment en un bol amb aigua freda, i les deixem sobre un drap de fil per escórrer-les. Les omplim amb el farcit de tonyina, les cargolem, i les posem sobre una llauna de forn untada amb una mica de beixamel.
Cobrim els canelons amb la resta de beixamel, hi posem formatge per gratinar per sobre.


 
Enfornem a 220ºC a dalt i a baix durant uns 10 minuts, i ho deixem 5 minuts més al gratinador.




BON PROFIT!!!!

La cançó que us presentem avui: Amaral - Días de verano