BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dissabte, 16 d’abril del 2011

Pizzetes de llom arrebossat

Aquest plat és recomanat tant pel seu sabor com per la seva fàcil preparació per fer-ho amb nens. Us ajudaran a preparar-lo abans de posar al forn i després... se'l menjaran molt bé!!! És un bon plat perquè els nens mengin carn, es pot fer amb carn, vedella, pollastre... Aquí us deixem la recepta:


Ingredients:
llom
ou
farina de galeta
tomàquet
formatge ratllat
orenga

Preparació del plat:

Arrebossem el llom amb l'ou i la farina de galeta i ho fregim en una paella amb oli ben calent. Quan estigui fet retirem els trossos i els posem a una safata de forn. A sobre de cada tros hi posarem: tomàquet, formatge ratllat i una mica d'orenga. Posem la plata al forn, fins que veiem que el formatge es fon. 



BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem és: Summercat (Spot Estrella Damm Formentera)

dimecres, 13 d’abril del 2011

Bunyols de vent

Aquest any tenia ganes de fer bunyols de vent, i aquest matí amb la meva mare, ens hi hem posat. La recepta l'hem agafat del blog de la Gemma, La cuina de casa, amb una petita modificació, l'anís.
El resultat podem dir que ha estat prou satisfactori! N'hem fet dues tandes... la primera ha estat una mica desastre, en quant a la forma dels bunyols, però la segona... aquí en podeu veure el resultat:


Ingredients (pasta choux):
125 ml. d'aigua
75 gr. de farina
60 gr. de mantega
3 ous petits
sal
3 culleradetes d'anís sec (opcional)

Preparació:
Posar l'aigua i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal. Quan l'aigua bulli i tota la mantega s'hagi fos, afegir d'un sol cop la farina tamissada i deixar coure, sense parar de remenar, fins que aquesta massa es separi de les parets del casssó. Fora del foc afegir un ou i remenar fins que quedi homogeni. Així, fins a afegir-hi els tres ous. Barrejar-hi també les 3 culleradetes d'anís. Ho reservem.
En una paella posem a escalfar oli. Quan estigui ben calent anem agafant massa amb una cullera i amb l'ajuda d'una altra els anem fregint, ells sols es girent, si algun es resisteix el girem. Quan estiguin daurats treure'ls del foc i deixar-los sobre paper absorbent. Encara calents arrebossar-los amb sucre.

 BON PROFIT!!!

La cançó que avui us presentem: Gossos amb Macaco - Corren

dimarts, 12 d’abril del 2011

Canelons de tonyina

Avui, una recepta de peix... a partir d'una recepta del blog Els fogons de la Bordeta, hem fet aquests canelons de tonyina. Com que hi ha algun ingredient que a casa no agrada a tothom, i en teníem d'altres que vam pensar que hi podien anar bé... vam deixar anar la imaginació, i van sortir aquests canelons... boníssims.


Ingredients (2 persones):
3 llaunes de tonyina
8 barretes de cranc
gambetes 
2 ous durs
mitja ceba
200gr. de tomàquet triturat
10 plaques de canelons
formatge per gratinar
mantega
oli, sal i pebre

Preparació del plat:
Comencem preparant la beixamel.
Mentre posem els ous durs a coure, en una paella amb una mica d’oli sofregirem la ceba tallada ben petita, seguidament i tirarem també les gambetes tallades ben petites. Quan estigui tot ben sofregit, hi afegirem el tomàquet triturat coent-lo fins que estigui llest. Retirem del foc.
Pelem els ous durs i els tallem a bocins ben petits, de la mateixa manera que les barretes de cranc. Ho afegim al tomàquet sofregit junt a quatre cullerades de la beixamel que havíem preparat, i la tonyina (de la que n’haurem escorregut l’oli). Reservem el farcit.


Coem les plaques de canelons segons les indicacions de l’envàs, les posem un moment en un bol amb aigua freda, i les deixem sobre un drap de fil per escórrer-les. Les omplim amb el farcit de tonyina, les cargolem, i les posem sobre una llauna de forn untada amb una mica de beixamel.
Cobrim els canelons amb la resta de beixamel, hi posem formatge per gratinar per sobre.


 
Enfornem a 220ºC a dalt i a baix durant uns 10 minuts, i ho deixem 5 minuts més al gratinador.




BON PROFIT!!!!

La cançó que us presentem avui: Amaral - Días de verano

dijous, 7 d’abril del 2011

"Veloute de choufleur"... per entendre'ns... Crema de coliflor


El dimarts per sopar, crema de coliflor! La verdura normalment no agrada a tothom, però aquesta forma de menjar-la la neutralitza molt. A casa, que no els agrada la verdura, ha agradat! 

La recepta ens la va donar una molt bona amiga. La vam tastar el dia que vam anar a sopar a casa seva i ens va encantar. Així que ja l'hem feta i la compartim amb tots vosaltres! Carme, ha quedat boníssima!!!



Ingredients:
300 grs. de coliflor
1 ceba o 1 porro (escollir un dels dos) 1/2 litre de llet sencera
1/4 de litre d'aigua
2 cullerades d'oli
sal i pebre (el pebre com a toc final)

Agafem una cassola i primer hi sofregim la ceba o el porro (nosaltres l'hem feta amb ceba). Quan estigui transparent tirant cap a rosset ja s'hi pot tirar la coliflor, la llet, l'aigua, la sal i l'oli. Un cop cuit, passar-ho pel minipimer i pebrar-ho!

BON PROFIT!!! 

La cançó que avui proposem: Jaume Sisa - Nit de Sant Joan

dissabte, 2 d’abril del 2011

Coca de full amb xocolata negra

Cal Soparet rep la revista Cuina i avui ens hem decidit a fer aquesta coca de full amb xocolata negra. És molt fàcil i molt resultona, com totes les receptes de pasta de full. Poso la recepta tal i com surt a la revista.


Ingredients per a 4 persones:
300gr. de pasta de full
200gr. de cobertura de xocolata negra en gotes
1 ou
70 gr. de sucre de llustre


Preparació:
1. Estirem la pasta de full i la tallem en dues parts iguals.
2. Posem una part en una safata de forn amb paper sulfurat. Punxem-la una mica.
3. Distribuim les gotes de xocolata pel damun i deixem la vora sense xocolata.


4. Pintem amb ou batut la vora i posem l'altra part de pasta de full pel damunt. Premem un xic les vores i fem uns talls transversals al damunt de la coca. Pintem amb ou batut. Preescalfem el forn i posem la coca a coure uns 20 minuts a 180ºC.

5. Quan estigui cuita, deixem refredar la coca una estona i hi posem el sucre pel damunt amb un colador i ja la podem servir.


BON PROFIT!!!

La cançó d'avui, la dediquem al Festival de Jazz de Terrassa amb la interpretació d'un dels trompetistes actuals: Wynton Marsalis - Cherokee.

dimecres, 30 de març del 2011

Macarrons amb salsa picant


Avui una receptade pasta que vaig descubrir en un llibre de cuina italiana que tenim. És amb salsa picant... però la veritat és que només tenia un toc... és a dir, que sinó us agrada molt el picant, també podeu fer-la.


Ingredients (4 persones):
500gr. macarrons
100gr. beicon
tomàquet
ceba
1 all
2-3 bitxos
oli
sal
pebre
julivert
formatge parmesà

Preparació del plat:
Posem oli en una cassola i hi fregim el beicon. Hi incorporem la ceba i l'all tallats ben petit i ho deixem que es dori. A continuació hi afegim 2-3 bitxos talladets i el tomàquet i ho sofregim tot. Salpimentem al gust. Ho deixem coure a foc lent uns 10 minuts. A part haurem bullit els macarrons, els escorrim i ho barregem amb la salsa que tenim feta a la cassola. ho barregem tot amb el julivert. inclòs. Quan sigui l'hora de servir-ho hi espolvaregem el formatge parmesà.



BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem: Pete Rodriguez - Soy el rey


dissabte, 26 de març del 2011

Mousaka

L'altre dia em vaig decidir a fer mousaka... feia molt que hi pensava i al final, buscant per blogs, diferents receptes... em vaig decidir per fer la versió sense patata. Aquí us deixem la recepta!


Ingredients (4 persones):
4 albergínies
800gr. de carn picada
1 ceba petita
tomàquet
beixamel (mantega, farina, llet, sal, nou moscada, pebre)
formatge ratllat

Preparació del plat:

Netegem les albergínies i les tallem en rodanxes. Les fregim en oli abundant i les deixem escórrer molt bé en paper de cuina. A part, en una paella posem la carn amb una mica d'oli i la ceba tallada ben petita. Quan estigui tot a punt i afegim una mica de tomàquet i deixem que faci una mica de xup-xup. 
Preparem la beixamel. Aquesta vegada, la vaig fer seguint les instruccions de la recepta del Juan Pedro. Quan vull que quedi espessa, sempre la preparem d'aquesta manera. Posem en un cassó mantega. La deixem desfer. A continuació hi posem farina, 3-4 cullerades soperes, depenent de l'espessor que volem aconseguir. Una vegada ben remenada la farina amb la mantega hi evoquem la llet, en aquest cas hi vaig posar un litre.  Anem remenant i hi afegim la sal, nou moscada i pebre. Abans que bulli ja ha d'haver agafat un punt d'espessor. Ja la tenim feta.
Ara és el moment de muntar la mousaka en una font per al forn. La base de la font la cobrim de beixamel. A continuació, col·loquem una capa d'albergínia i a sobre una altra de carn, i així successivament fins a acabar amb una capa d'albergínia. Cubrim amb beixamel i una mica de formatge rallat. 



Ho posem al forn que ja tindrem calent i ho gratinem fins que quedi ben daurada.


BON PROFIT!!!

La cançó que avui us recomanem: Banda sonora de "Zorba el Griego".

diumenge, 20 de març del 2011

Pastís de poma

Ahir per berenar, com vam dir, per celebrar l'aniversari de la Maria, a més del pastís de xocolata vam fer un pastís de poma per si algú no volia el de xocolata... però no, tothom en va voler dels dos! Tenien molt bona pinta! Bé, doncs aquí us deixem la recepta del pastís de poma d'ahir.


Ingredients:
1 làmina de pasta de full
crema pastissera
2 pomes
1 ou
sucre

Preparació del pastís:
Posem el forn a escalfar a 180º a dalt i baix.
Extenem la pasta de full i la punxem tota, excepte les vores, per tal de que no es bufi. A continuació hi extenem la crema pastissera (en aquest cas la vaig comprar a la pastisseria... teníem masses coses a fer) i a continuació la poma tallada a làmines, no gaire gruixudes. 


Batem un ou i pintem el pastís. A continuació hi espolveragem sucre per tota la superfície. Ho posem al forn uns 20 minuts o fins que veiem que el pastís està ben dauradet.


BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem és: Manel - Aniversari

dissabte, 19 de març del 2011

Pa de pessic de xocolata

Com us he dit en l'anterior recepta, el dijous va ser l'aniversari de la Maria, doncs avui hem fet un berenar a Cal Soparet per celebrar-lo. Hem preparat dos pastissos: un pastís de xocolata per l'homenatgeada i un pastís de poma. Ara us posem la recepta del pastís de xocolata, que l'hem tret del blog, Destapant cassoles, boníssim Mercè!! Nosaltres hem fet, per això, una adaptació en la decoració.


Ingredients (la mesura és un got d'aigua gros):
1 got de llet
1 got de farina
1 got de sucre (nosaltres n'hem posat mig)
1 got d'oli
1 got de PALADÍN (xocolata pols)
1 sobre de llevat
4 ous
cobertura:  xocolata negra foundant
decoració: lacasitos, xocolatina blanca

Preparació del pa de pessic:
Barregem la llet, l'oli, els ous i el sucre amb la batedora. Mentres, anem afegint el got de Paladín fins que quedi un color uniforme.
A part mesclem la farina amb el llevat i ho afegim a la massa passant per un colador fi de malla (tamisar) mentre seguim batent.
Quan la barreja és a punt ho aboquem la massa i enfornem a 180 º (dalt i baix ) uns 45 minuts.

Deixem refredar i preparem la cobertura:
Nosaltres simplement hem fos la xocolata foundant i l'hem abocat a sobre del pa de pessic, només per la part de dalt, escampant-ho de manera que quedi una capa homogènia.

Per a la decoració hem utilitzat una xocolatina blanca i posant la xocolata negra desfeta dins del Decomax (Lékué) hi hem escrit el Felicitats Maria.
Una vegada fet, l'hem posat a la nevera una bona estona per tal de que la cobetura s'endurís.
BON PROFIT i FELICITATS, una altra vegada, MARIA!!!
Avui la cançó no pot ser una altra que aquesta: Anys i anys

Risotto de pollastre

El dijous va ser l'aniversari de la nena de casa, la Maria, feia 12 anys. I va ser ella l'encarregada d'escollir el menú del sopar. Va decidir que volia sopar: risotto. I aquí el teniu, risotto amb pollastre.


Ingredients (4 persones):
pollastre
ceba
arròs
oli
sal
formatge parmesà
1 rajolí de vi blanc
1l i mig de brou de pollastre
julivert

Preparació del plat:
Agafem una cassola i hi posem oli, on hi sofregirem la ceba. Hi evoquem el rajolí de vi blanc. Quan s'hagi evaporat l'alcohol, hi posem el pollastre i es fregeix. Una vegada tinguem el pollastre daurat, hi afegim l'arròs. Per altra banda, tindrem ja el brou calent. Anem posant brou a l'arròs i anem remenant continuament. Quan s'hagi engollit el brou, n'hi tornem a tirar i remenem, i així contínuament fins que l'arròs estigui gairebé al punt. Així veureu que l'arròs anirà agafant la textura típica del risotto. Llavors és el moment d'afegir el formatge parmesà, sense parar de remanar. Finalment hi espolvorajem una mica de julivert i llestos.



BON PROFIT!!!

La cançó que avui us posem és: Asa - be my man



diumenge, 13 de març del 2011

Arròs amb bacallà

Avui us deixem aquesta recepta, d'arròs de bacallà. És una recepta que em ve de família... primer el veia fer a la meva àvia... després a la meva mare...i ara el faig jo.


Ingredients (per a dues persones):
1 ceba petita
2 patates
1 pebrot vermell petit
tomàquet
1 tros de bacallà (dessalat)
arròs

Preparació del plat:
Posem en una cassola una mica d'oli i hi sofregim la ceba tallada ben petita. A continuació hi afegim el tomàquet i deixem que se sofregeixi una mica. Hi afegim també la patata i el pebrot i ho sofregim una mica també. Quan ja ho tinguem tot ben sofregit, hi posem el bacallà tallat en trossos, no molt petits. Ho remanem tot ben remanat i hi afegim l'arròs i l'aigua (jo la vaig bullit a part, perquè ja estigués calenta). Deixem el temps per coure l'arròs, un vint minuts i llestos.

BON PROFIT!
Avui, la cançó no podia ser una altra: Lolita - Sarandonga

dijous, 10 de març del 2011

Macarrons amb pollastre al curry

Avui una de pasta...teníem una pechuga de pollastre per gastar... i hem fet aquest plat:

Ens perdonareu per la qualitat de les fotos... però la càmara no ens funciona al 100% i fins que no en tinguem una de nova...

Ingredients:
Macarrons
1 llauna de tomàquet triturat
pollastre
1 pastanaga
1 ceba
1 cullerada de curry

Preparació del plat:
Posem en una cassola a foc molt lent la ceba i la pastanaga tallada ben petita, amb una mica d'oli. Quan estigui ben potxadet i afegim el pollastre tallat a trossets petits. Quan estigui ben barrejat i afegim el tomàquet i la cullerada de curry i que faci xup-xup una bona estona, fins que el tomàquet hagi reduit.
A part, haurem bullit la pasta, en aquest cas els macarrons. Una vegada estiguin cuits, s'afegeixen a la salsa que hem fet i ho remanem ben remanat.

BON PROFIT!!!



La cançó que avui us proposem amb aquest plat és: Rolling Stones - Satistaction

dilluns, 7 de març del 2011

Croissanets de xocolata

Fa dies que no actualitzem, i aquest matí per gastar una làmina de pasta de full que rondava per la nevera, he fet uns croissanets de xocolata, seguint la recepta de Els fogons de la bordeta.

Són molt fàcils de fer i ràpids!!! Hem de millorar la forma de croissant, però mica en mica ho aconseguirem!


Ingredients:
1 làmina de pasta de full
xocolata fondant
1 ou
virutes de xocolata

Preparació del postre:
Tallem la làmina de pasta de full en triangles, més o menys grans depenent de la mida que volem que siguin els croissants.
Posem un trosset de xocolata al centre dels triangles i cargolem la massa des d'un costat cap a un extrem. Corbem els extrems cap a dins per a aconseguir la forma típica de croissant.
En una safata de forn, hi posem paper sulfuritzat, i hi posem els croissants. Els pintem amb ou batut. Hi espolveragem unes virutes de xocolata, i ho coem al forn preescalfat a 200ª durant 15 minuts, o fins que veiem que estan ben daurats.


BON PROFIT!!!!


diumenge, 27 de febrer del 2011

Trena de tonyina

Avui us presentem aquesta recepta de pasta de full, extreta del blog: Destapant cassoles.
Es tracta de fer una trena farcida amb el que us vingui de gust en el moment. Nosaltres hi hem posat tonyina, cranc i tomàquet.
 

Ingredients:
1 làmina de pasta de full
3 llaunes de tonyina amb oli d'oliva
6 barretes de cranc
mig tomàquet
ou
sèsam

Preparació del plat:
Tal com es pot veure en la imatge, estenem la pasta de full a sobre de la mateixa plata que anirà al forn. Fem talls en diagonal a cada banda, deixant una franja al mig sense tallar, per tal de posar-hi els ingredients.
Fem la barreja dels ingredients i ho evoquem al centre de la pasta de full. 


Tanquem la trena, alternant una tira d'una banda, una tira de l'altra. Una vegada la tinguem tancada, la pintem amb ou i hi espolsem una mica de sèsam.
Ho posem al forn, prèviament escalfat, a 180ª (a dalt i a baix) durant uns 20 minuts, o fins que veiem que està ben daurada.


BON PROFIT!!!!

La cançó que avui proposem és:  Pata Negra - Pasa la vida


dijous, 24 de febrer del 2011

Pastís de formatge

Avui us deixo una recepta d'un postre que ens agrada molt. Fa molt de temps que ens en va dir la recepta una companya de feina, la Susana, i sempre ens ha semblat molt fàcil de fer i el resultat és boníssim!

 
Ingredients:
una tarrina de formatge Philadelphia
3 ous
3 iogurts naturals
3 cullerades de farina
sucre al gust (jo n'he posat 4 cullerades soperes)
melmelada de gerds

Preparació del plat:

Barregem tots els ingredients amb el mini-pimer i ho posem al forn, pre-escalfat a 250º, a una temperatura de 180º aprox. fins que al clavar-li un escuradents, aquest surti net. Opcionalment, li podem posar melmelada de gerds pel damunt una vegada el pastís estigui cuit.

BON PROFIT!!!!

La cançó que avui us proposem és: Elvis Presley - Jailhouse Rock.

divendres, 18 de febrer del 2011

Ja hem tornat a Cal Soparet!!!

Ja tornem a ser aquí, la setmana que ve començarem a penjar receptes de nou!!! 
De moment us deixem un parell de fotos del viatge que hem fet.

 Mesquita Blanca d'Abu Dhabi
 (Emirats Àrabs Units)

Un dels canals d'Amsterdam

Fins la propera!!

dijous, 3 de febrer del 2011

Fins la tornada...

Us informem que estarem dues setmanetes fora... i que per tant, deixem Cal Soparet abandonat.


Però a la tornada us sorprendrem amb més receptes, i si pot ser, alguna que poguem aprendre d'Orient Mitjà!!
Així doncs, fins la tornada!!!!!


La cançó que avui proposem és: Dansa del ventre

dijous, 27 de gener del 2011

Arròs al forn

Avui us presentem aquesta recepta facilíssima i que ens servirà per fer d'acompanyament de carn, peix... el què ens vingui de gust.


Ingredients:
arròs
aigua
pastilla avecrem
oli
2 alls
julivert
Preparació del plat:
Primer de tot, posarem en un plat l'arròs que necessitem. Posarem tantes mides necessàries. Nosaltres fem servir una tassa de mida. 
En segon lloc en un cassó hi posarem l'aigua amb la pastilla avecrem.
La mida de l'aigua serà sempre el doble que posem d'arròs.
Per exemple, si nosaltres posem 4 tassetes, posem 8 tassetes d'aigua.
Posem en una cassola una mica d'oli i hi sofregim un parell d'alls. A continuació hi evoquem l'arròs i deixem que vagi agafant color (com més torradet millor). Hi espolveragem julibert. Una vegada tenim l'aigua amb la pastilla bullint, i l'arròs a punt, tirem l'aigua a la cassola de l'arròs, tota. Tapem la cassola amb una tapadora de foradets.
Prèviament haurem escalfat el forn a 200º. Posem al forn, la cassola tapada amb la tapadora durant 20 minuts a 200º i el foc només de baix.
Passats els 20 minuts, l'arròs s'haurà begut tota l'aigua i estarà cuit!
Boníssim!!!


BON PROFIT!!!

La cançó per aquesta recepta és: Beatles - Lucy in the sky with diamonds

dissabte, 22 de gener del 2011

Magdalenes de xocolata

Aquest matí de dissabte, amb l'ajuda de la Maria, hem fet aquestes magdalenes de xocolata, utilitzant la recepta que em va passar una companya de feina, la Yolanda.
Han quedat boníssimes, ja gairebé no en queden!


Ingredients
(la mida és la d'un iogurt):
1 mida de sucre
1 mida d'oli
3 mides de farina (l'he posada de rebosteria)
1 mida i 1/2 de llet
1 tableta de xocolata de postres
3 ous
2 sobre de litines
ratlladura de taronja
sucre glass

Preparació del postre:

Batre el sucre amb la ratlladura de taronja fins que quedi tipus sucre glass. Afegir els ous i batre-ho tot fins que quedi una massa homogènia (com si fos una mousse). Afegir l'oli i la llet i barrejar-ho fins que quedi ben lligat.
Desfer la xocolata, tal i com posa a les instruccions. Una vegada desfeta, afegir-la a la barreja anterior. 
Finalment afegir poc a poc la farina (que prèviament haurem barrejat amb les litines), i barrejar fins que no quedin grumolls.
Posem la massa en motlles de magdalenes i ho enfornem a 180º durant 7-10 minuts. Per decorar, com podeu veure, hi hem posat sucre glass.

Les magdalenes ja estan preparades... qui les tasta primer?


BON PROFIT!!!!

La cançó per a aquesta recepta, avui, va dedicada a la Maria, per haver-me ajudat a preparar-les: Mohombi - Bumpy Ride

divendres, 21 de gener del 2011

Palmeres de pernil dolç i formatge

Avui us presentem una altra delícia de pasta de full. Són les palmeres de pernil dolç i formatge. La vam extreure del blog Cocinando en mi isla amarilla.
Boníssimes i molt fàcil.


Ingredients:
pasta de full
pernil dolç
formatge (havarti)
ou
orenga

Preparació del plat:
Extenem la pasta de full. Hi posem, de manera que cubreixi tota la superfície, pernil dolç i a sobre els  talls de formatge. Enrotllem per una banda fins al mig, i fem la mateixa operació des de l'altra banda. Ho posem uns minutets a la nevera, perquè s'endureixi una mica i ens sigui més fàcil tallar-ho. Una vegada ho treiem de la nevera, tallem les palmeres, d'un centímetre de grossor més o menys. Pintem amb ou i espolveregem amb orenga. Ho posem al forn pre-escalfat a 200º uns 15 minuts, o fins que veiem que ja estan daurades.
Ja podem servir-ho!



BON  PROFIT!!!!

La cançó que avui us proporsem és: Fito y Fitipaldis - La casa por el tejado

dimecres, 19 de gener del 2011

Spaghettis a la carbonara

Avui us presentem un plat de pasta ben ràpid de fer... són els spaghettis a la carbonara que tot sovint a casa perquè agraden molt!


Ingredients (4 persones):
1 paguet d'spaghettis
bacon a tires
4 ous
2 alls
sal
pebre
llet
oli

Preparació del plat:
Posem en una olla aigua salada a bullir, per fer-hi la pasta. Quan comenci a bullir hi posem els spaghettis i que bullin. Mentrestant preparem la resta. Posem en una cassola oli i l'escalfem. Hi sofregim dos allets. Una vegada estiguin rossos hi evoquem el bacon i deixem que es faci (a nosaltres ens agrada bastant fet, però això és a gust del consumidor). A part batem els 4 ous (si alguna vegada feu la recepta per menys gent o més, heu de comptar que és un ou per persona), hi afegim una mica de llet, pebre i sal. 
Una vegada tenim la pasta bullida la posem a la cassola amb el bacon i remenem perquè els spaghettis agafin color i el gust del sofregit. Seguidament hi anem evocant a poc a poc els ous i barregem sense parar fins que estigui tot ben lligat. 

Ja ho tenim a punt per emplatar! 
BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem és: Nicola Piovani - La vita è bella.

dimecres, 12 de gener del 2011

Pastes de full salades

Aquest va ser un dels entrants que vam fer per a nit de Nadal que calia que tothom que portés alguna cosa i per Cap d'Any a casa, i i la veritat és que vam triumfar! És una recepta molt fàcil de fer, ràpida i molt resultona. La vam agafar del blog de la Mercè Destapant cassoles. Gràcies per donar-nos tantes  bones idees!


Ingredients:
pasta de full
1 ou
sèsam
farciment: sobrassada, tonyina, pernil dolç i frankfurt

Preparació del plat:
Tallem petits rectangles de pasta de full, al mig hi posem el farciment que volem i ho tanquem, com diu la Mercè, com si fos un regalet. Ho pintem amb ou batut i espolvoregem una mica de sèsam.
Ho enfornem a sobre del mateix paper que porta la pasta a 180º durant uns 15 minuts, o fins que veiem que ja s'han daurat les pastes i ja han pujat!

BON PROFIT!

La cançó que proposem és: Eagles - Hotel California

dilluns, 3 de gener del 2011

Mandonguilles amb sípia i pèsols

Aquesta és la primera recepta que publiquem aquest any 2011.. i és que va ser la última que vam fer l'any 2010. Per Cap d'Any vam deleitar als nostres convidats amb aquesta recepta... a més a més d'un ampli pica-pica (pastetes salades, embutit ibèric, patés, cloïsses al vi blanc, amanida de tomàquet amb mozarrella...). En vam quedar tots ben tips. Aquí us deixem la recepta:


Ingredients (5 persones):
30-35 mandonguilles
3 sèpies mitjanes
pèsols
ceba
tomàquet
all
vi blanc
brou

Preparació del plat:
Primer fem un sofregit amb l'all, el tomàquet i la ceba, tallat gran, perquè més endavant ho triturarem. Ho retirem tot de la paella i afegim les mandonguilles enfarinades i les daurem. Les retirem i hi posem la sèpia tallada a dauets per sofregir-la. Quan gairebé estigui, hi afegim un rajolí de vi blanc fins que s'evapori l'alcohol. Triturem amb el minipimer el tomàquet, la ceba i l'all que havíem retirat. Afegim les mandonguilles a la sèpia, els pèsols, el brou i el sofregit triturat. El brou ha de cobrir les mandonguilles. Deixem que faci xup-xup de 15-20 minuts i llestos.


BON PROFIT!!!!

La cançó que avui proposem és: Phil Collins - Another day in paradise