L'altre dia em vaig decidir a fer mousaka... feia molt que hi pensava i al final, buscant per blogs, diferents receptes... em vaig decidir per fer la versió sense patata. Aquí us deixem la recepta!
Ingredients (4 persones):
4 albergínies
800gr. de carn picada
1 ceba petita
tomàquet
beixamel (mantega, farina, llet, sal, nou moscada, pebre)
formatge ratllat
Preparació del plat:
Netegem les albergínies i les tallem en rodanxes. Les fregim en oli abundant i les deixem escórrer molt bé en paper de cuina. A part, en una paella posem la carn amb una mica d'oli i la ceba tallada ben petita. Quan estigui tot a punt i afegim una mica de tomàquet i deixem que faci una mica de xup-xup.
Preparem la beixamel. Aquesta vegada, la vaig fer seguint les instruccions de la recepta del Juan Pedro. Quan vull que quedi espessa, sempre la preparem d'aquesta manera. Posem en un cassó mantega. La deixem desfer. A continuació hi posem farina, 3-4 cullerades soperes, depenent de l'espessor que volem aconseguir. Una vegada ben remenada la farina amb la mantega hi evoquem la llet, en aquest cas hi vaig posar un litre. Anem remenant i hi afegim la sal, nou moscada i pebre. Abans que bulli ja ha d'haver agafat un punt d'espessor. Ja la tenim feta.
Ara és el moment de muntar la mousaka en una font per al forn. La base de la font la cobrim de beixamel. A continuació, col·loquem una capa d'albergínia i a sobre una altra de carn, i així successivament fins a acabar amb una capa d'albergínia. Cubrim amb beixamel i una mica de formatge rallat.
Ho posem al forn que ja tindrem calent i ho gratinem fins que quedi ben daurada.
BON PROFIT!!!
La cançó que avui us recomanem: Banda sonora de "Zorba el Griego".
No he fet mai mousaka però de ben segur que quan la faci us en robaré la recepta!, un aspecte inmillorable! Bon cap de setmana macos!
ResponEliminaSe ve deliciosa, a mi me gusta sin patata, si no está muy pesada.
ResponEliminaAsí más rica.
Besets