BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dimecres, 30 de desembre del 2015

Bacallà amb remenat de gambes, espàrrecs i alls tendres

Avui una recepta senzilla i fàcil. Ahir vam fer el sopar de Nadal de la colla d'amics i nosaltres vam presentar aquest plat. Pot ser una bona opció per a fer en aquestes dates.

Esperem que us agradi!


Ingredients:

Bacallà fresc
Espàrrecs
Alls tendres
Gambetes
Tomàquet
Julivert
Sal
Oli


Preparació del plat: 
Posem oli a escalfar a una paella i preparem el remenat de les gambetes, espàrrecs i alls tendres. Ho tallem tot petit i ho posem a la paella a foc baix que es vagi fent a poc a poc. Un cop estigui cuit i afegim una mica de tomàquet triturat per tal de lligar-ho. Ho deixem coure una mica més.  Una vegada llest, ho retirem. Teniu també la opció de comprar el remenat fet. En algun supermercat podeu trobar-ne.



Mentrestant salem el bacallà una mica. Posem oli a la paella i fregim el bacallà.


Només ens quedarà muntar el plat. Emplatem el bacallà i hi espolsem una mica de julivert. 



A continuació hi escampem el remenat i ja tenim el plat preparat.



BON PROFIT!

Avui us recomanem música de collita pròpia. L'home de la casa, a més de ser un bon cuiner, és compositor! Esperem que la gaudiu : Juan Pedro López Aguilera - Café largo

dimarts, 8 de desembre del 2015

"Montadito" d'ou de guatlla i xistorra

S'acosten les festes i hem de començar a pensar en molts plats... avui us presentem un entrant molt fàcil però boníssim. L'únic defecte és que per ser bo del tot, cal fer-ho a l'últim moment per menjar-lo calent.



Ingredients:
torradetes de pa torrat
xistorra
ou de guatlla


Preparació del plat:
Tallem la xistorra a trossets i la fregim en una paella amb oli ben calent. La deixem més o menys feta, depèn de com us agradi més a vosaltres.
A la mateixa paella, aprofitant l'oli de la xistorra podeu si voleu, fer els ous de guatlla. 
Preparem les torradetes de pa en un plat i hi anem posant un ou de guatlla a cada una. A sobre, un tros de xistorra i amb un escuradents punxem el "montadito" per tal que no es desmonti.
Ja tenim el "montadito" preparat.

BON PROFIT!

La cançó que avui us proposem per acompanyar aquest petit entrant és: Led Zeppelin - Stairway to heaven

dissabte, 29 d’agost del 2015

Amanida de llagostins macerada en suc de llima

Aquest estiu hem estat un parell de dies a casa de la meva cunyada i ens va fer aquesta amanida refrescant.

És molt fàcil de preparar i el resultat és boníssim i molt vistós.





Ingredients (4 persones):
500gr. llagostins cuits pelats
250gr. blat de moro en llauna
250gr. tomàquets cherry
1/2 ceba
1/2 pebrot verd
Coriandre (cilantro) picat
1cs de suc de llima
1cs d'oli d'oliva
1/2cs de sal


Preparació del plat:
Pelem els llagostins, escorrem el blat de moro, rentem els tomàquets i els partim per la meitat. Ho posem tot en un bol.
Tallem el pebrot verd i la ceba en trossos ben petits i els afegim al bol.
Barregem el suc de llima, l'oli, el coriandre i la sal en un altre bol. Amanim amb aquesta mescla l'amanida fins que tots els elements quedin ben impregnats.
Ho deixem reposar a temperatura ambient (a l'hivern) o a la nevera (a l'estiu) durant mitja hora i podem servir.




Espero que la disfruteu. BON PROFIT!

La cançó que avui ens acompanyarà amb aquesta amanida és: Shakira - Gitana

dilluns, 15 de juny del 2015

Pa de pessic bicolor

El dia 5 de juny va ser l'aniversari de la reina de la casa. Després de pensar molt quin tipus de pastís li faria, vaig decidir fer un pa de pessic de iogurt (a ella li encanta) bicolor, i amb alguna decoració que sabia que a ella també li agradaria. Aquest en va ser el resultat: 




Ingredients:
1 iogurt de llimona
3 mides del got del iogurt de farina
2 mides de sucre
1 mida d'oli de girasol
3 ous
1 sobre i mig de llevadura Royal
1 mida de cacau
galetes Oreo (normals i mini)
xocolata per fondre


Preparació del pastís:

Per fer el pa de pessic, podeu seguir les instruccions que vam donar en la nostra entrada: Pa de pessic.
La única diferència que heu de seguir és la següent. Per tal que el pa de pessic sigui de dos colors, quan tingueu la massa feta, la separeu en dos meitats iguals. En una d'elles hi afegiu la mida de cacau i ho bateu fins que quedi ben integrat. 
Poseu en un motlle la part de massa que volgueu primer: normal o xocolata i a continuació la restant. En el nostre cas, primer vam posar la capa de xocolata i després la normal.



Per a fer la decoració, vam fondre una mica de xocolata per tal d'enganxar a les vores del pastís les galetes Oreo mini. 
Com que a la Paula, li agrada molt la Minnie, amb galetes Oreo grans i minis, vam fer un parell de cares per a decorar el pastís...molt fàcil!!!! 



Espero que us agradi!!! 

Avui la cançó va dedicada a ella, sens dubte, la reina de la casa: Club Super3 - Per molts anys

dijous, 19 de febrer del 2015

Pasta de full amb sardines

Ahir dimecres de cendra...el dia de la sardina! 
Avui doncs, us pengem la recepta que l'home de Cal Soparet va preparar per sopar.
Una coca de pasta de full amb tomàquet i sardines... boníssima!!! 

Esperem que us agradin!


 
Ingredients:
Llaunes de sardines a l'oli d'oliva
1 fulla de pasta de full
1 ceba grossa
Tomàquet de llauna
1 ou


Preparació del plat: 
En una paella hi tirem la ceba tallada fineta i la deixem fer a foc lent. Un cop estigui prou feta, hi afegim el tomàquet i deixem que es cogui a foc lent.



Pre-escalfem el forn a 180º Preparem les safates amb la pasta de full. Intentem buscar-ne d'una mida petita, per tal de que aquestes coques quedin individuals. Sinó en tenim, podem utilitzar una safata grossa per fer una coca grossa.


Punxem la pasta de full per tal de que no s'infli. 
Batem un ou i pintem amb un pinzell la pasta de full.
Ho posem al forn i ho deixem un 20 minuts o fins que veiem que ja està dorada.


Un cop tret del forn preparem el plat. Posem a sobre de la pasta de full salsa de tomàquet que ja tenim preparada i col·loquem a sobre un parell de sardines. 


BON PROFIT!!!! 

I avui la cançó que us proposem és Pink Floyd - Wish you were here. En honor al cuiner!!! 

dijous, 12 de febrer del 2015

Coca de llardons


Avui és dijous gras, dijous llarder... i què millor que aquesta recepta: Coca de llardons. És molt fàcil i boníssima! 
A Cal Soparet ja les tenim preparades!!! 




Ingredients: 
Pasta de full
1 ou
100gr. de llardons
sucre
ametlla crua "ratllada"


Preparació de la coca:
Pre-escalfem el forn a 200º amb foc a dalt i baix mentre preparem la coca.
Estenem la pasta de full i amb una forquilla la punxem tota, per tal de que no s'infli.
La pintem amb un ou batut.
A continuació, esmicolem (al gust) els llardons i els repartim sobre tota la coca. 
Hi posem l'ametlla crua i el sucre ben escampat per sobre. 
Amb un ganivet sense punta a les vores i anem fent pessigs.


Ho enfornem a 180º durant uns 20 minuts. 


Esperem que us agradi!


BON PROFIT!


dilluns, 19 de gener del 2015

Cupcakes de tonyina i tomàquet

Avui, us presentem un dels entrants que vam fer per la nit de Nadal i que realment, van agradar moltíssim: cupcakes salats. En vam fer de tres tipus: cupcakes de tomàquet i tonyina, cupcakes de carbassó i cupcakes de ceba caramelitzada.
Avui us deixo la recepta dels Cupcakes de tomàquet i tonyina.

Esperem que us agradin.



Ingredients (24-30 minicupcakes):
2 llaunes de tonyina escorreguda
2 cullerades tomàquet concentrat
20 gr. de sucre morè
3 ous
70 gr. d'oli neutre (girasol, oliva suau)
170 gr. de farina de blat
7 gr. de llevadura
sal
espècies al gust (en el nostre cas, orenga)
tomàquet cherry per a decorar
formatge philadelphia


Preparació dels cupcakes: 
Preescalfem el forn a 160º (a dalt i a baix sense aire)
Batem l'oli amb el sucre i incorporem els ous, fins a obtenir una textura homogènia. Afegim la tonyina, el tomàquet concentrat i les espècies que hi volem posar. 
Per altra banda, mesclarem els productes secs. Barregem la llevadura amb la farina (ben tamisat).
Barregem els ingredients secs amb els líquids. Veureu que ens queda una barreja una mica líquida (és normal).
Omplim els motlles fins a 3/4 de la seva capacitat i els col·loquem en una safata de reixa al forn, durant 20 minuts o bé fins que els punxeu i l'escuradents surti net. 
Quan estiguin fets, cal deixar-los refredar a la safata de reixa per tal de poder decorar-los.
En aquest cas, la decoració ha estat molt senzilla. Hem posat el formatge Philadelphia a una màniga pastissera i hem fet petits puntets a sobre el cupcake per tal d'enganxar mig tomàquet cherry.

BON PROFIT!


Avui la cançó que us recomanem és: The Police - Every breath you take


diumenge, 11 de gener del 2015

Pastissets de cabell d'àngel

Avui toca una recepta que des de fa molts anys es fa a casa, pastissets de cabell d'àngel de les terres de l'Ebre. La meva família materna, són d'Aldover, un municipi de la comarca del Baix Ebre. Sempre m'expliquen que al poble sempre feien pastissets (entre d'altres dolços). Sempre ho han anomenat així. 

Aquest Nadal ha vingut la meva padrina (que també és d'allà) i no hem pogut evitar fer-ne una bona plata. 



Ingredients:
7 gotets d'oli (mida d'un cafè)
1 ou
1 kilo de farina
1 kilo de cabell d'àngel
1 gotet de Mistela (o similar)
1 gotet d'anís sec
8 cullerades soperes de sucre
1 sobre de llevadura

Preparació:
De moment, mentre ho preparem tot, pre-escalfarem el forn a 200º.
Posem en una cassola tots els ingredients, i amb les mans, amassem. La massa queda bastant oliosa (ja veureu) i una mica basta. 

Una vegada feta la massa, fem boles. Aquí en podeu veure una fot per veure la mida.



A continuació es van aplanant i omplint de cabell d'àngel i es tanquen com si fossin unes "empanadilles". 


Les posem en una plata i cap al forn a 180º-200º durant 20 minuts aproxiamadament, o fins que veieu que ja estan fets.


Quan els treiem del forn i tirem per sobre sucre i ja estàn llestos!


Esperem que us agradin tant com ens agraden a nosaltres i els disfruteu molt.

BON PROFIT!

La cançó que avui us proposem va dedicada a la meva mare, i no només perquè aquesta recepta li porta molts records, sinó perquè avui és el seu aniversari. FELICITATS!!!! Aquesta cançó va per tu: Parchís - Cumpleaños feliz

dimarts, 23 de desembre del 2014

dijous, 11 de desembre del 2014

Cupcakes de xocolata

Avui una de cupcakes. Fa cosa d'un mes vaig anar a fer-ne un curs. Al curs ens van ensenyar a fer cupcakes dolços i salats. La idea dels cupcakes salats em va agradar molt i per Nadal espero fer-ne alguns! Aquesta foto és el resultat del curs.


Aquesta vegada ens hem decantat per uns cupcakes de xocolata, trets del blog de la professora del curs Cupcakes de xocolata (Dtradicio).

Esperem que us agradin!





Ingredients (12 cupcakes):
Per la base:
70 gr. iogurt natural
105 gr. sucre
80 gr. farina
25 gr. cacau en pols
2 ous M
8 gr. llevadura química
50 ml. oli girasol
Pel buttercream:
105 gr. nata per muntar
240 gr. xocolata amb llet
20 gr. mantega

Preparació de la base:

Preescalfem el forn a 180º a dalt i baix sense ventilador mentre preparem la base.
Amb la batedora posem tots els ingredients junts i els mesclem fins a aconseguir una massa homogènia.
En un motlle hi posem les càpsules per a madalenes i ho omplim fins a 3/4 parts de la seva capacitat.
Ho posem al forn uns 20 minutos o fins que punxem i l'escuradents surti net.

Preparació del buttercream:

Trossegem la xocolata en trossets petits.
Posem la nata en una cassoleta i ho portem a ebullició. Ho retirem del foc i ho barregem amb la xocolata trossejada i remamen fins a obtenir una crema homogènia. Afegim la mantega i barregem fins que es fongui.
Deixarem la crema a temperatura ambient per tal de que es refredi i poder treballar-la amb una mànega pastissera. 


Bon profit! 

La canço per acompanyar aquesta recepta és: La Troba Kung-Fú - Xocolata bona

dimarts, 25 de novembre del 2014

"Montadito" d'ou de guatlla i pernil

Després de molts mesos sense publicar... avui hi torno! Entre la feina, la casa... no parem i mai trobo el moment d'asseure'm davant l'ordinador per escriure les receptes. Durant aquest temps, n'hem fet de noves, tenim fotos... prometo intentar ser més constant i tornar a penjar-vos propostes.

Avui per tornar a començar... una recepta ben senzilla, però boníssima: "montaditos" d'ou de codorniu i pernil. 


Ingredients:
Llesques de pa primetes
Ous de guatlla
Daus de pernil salat
Sal
Oli

Preparació del plat:

Tallem llesques de pa primetes i les torrem una mica, per tal de que quedin cruixents.
Mentrestant, anem preparant els ous de guatlla. Els anem posant per tongades en un got.
Escalfem oli en una paella i un cop calent hi aboquem els ous de codorniu. Un cop fets, amb una tisora, els anem tallant de manera que quedin "individuals".
Utilitzant el mateix oli, hi passem una mica els daus de pernil salat.
Ara només ens queda muntar el plat: llesca de pa, ou i uns trossets de pernil salat.



Si els podeu menjar recent fets...són una delícia!

BON PROFIT!

Avui la cançó que recomanem amb aquesta recepta és: Gossos amb Macaco - Corren



dilluns, 24 de març del 2014

Pastís de galetes Oreo

Avui publiquem el pastís que vam fer ahir per celebrar l'aniversari de la Maria... 15 anyets!!! 
Mirant diferents receptes de blogs... vaig decidir fer el pa de pessic de sempre, el del iogurt, però afegint-hi les galetes Oreo, ja que a l'homenatjada li encanten!

Aquí el teniu, esperem que us agradi!




Ingredients: 
1 iogurt natural
3 mides del got del iogurt de farina
1 mida d'oli
3 ous
1 sobre de llevadura Royal
1 paquet de galetes Oreo (154gr.)

Per decorar:
xocolata per desfer
mini-Oreos


Preparació del pastís: 
En un bol evoquem tots els ingredients. Els mesclem tots fins a aconseguir una massa ben homogènia, sense grumolls.
A part, triturem el paquet de galetes Oreo. No cal que quedin farinetes... pot quedar-hi algun trosset petit. I ho evoquem a la massa que tenim. Ho remenem tot ben remenat... que quedi ben barrejat.

Posem el forn a escalfar a 180º.  
Posem la mescla en un motlle i ho posem al forn a 180º uns 30 minuts. Comprovem amb un escuradents que ja estigui cuit i ja el pondem treure.  

Per a decorar, desfem una mica de xocolata i enganxem les mini-Oreo al voltant del pastís. 

dilluns, 24 de febrer del 2014

Palmeres de tonyina

Després de 3 mesos sense actualitzar, avui tornem a penjar una recepta. La qualitat de les fotos aquesta vegada no és molt bona, perquè són fetes amb el mòbil.
En aquest cas, són palmeres de tonyina que vaig fer aquest diumenge per a la festa sorpresa d'aniversari del meu sogre. 
Són ben senzilles de fer i tenen molt d'èxit.
La recepta és extreta del blog: Patatas de llover.




Ingredients:
1 làmina de pasta de full
tomàquet fregit
formatge (Havarti, en aquest cas)
3 llaunes de tonyina
orenga

Preparació:
Extenem la pasta de full, i amb un corrió l'estirem una mica. A sobre, hi untem una mica de tomàquet fregit. 
A la part central de la pasta de full, hi posem els talls de formatge. 
A continuació afegim la tonyina, escampada per sobre de tota la làmina de pasta de full. 
Podeu, si és del vostre gust, espolvorejar orenga.


Una vegada posats tots els ingredients, cal que amb molt de compte enrotllem per una banda fins al mig, i repetim la mateixa operació des de l'altra banda. Ho posem uns minutets a la nevera, perquè agafi consistència i ens sigui més fàcil tallar-ho.
Una vegada ho treiem de la nevera, tallem les palmeres, d'un centímetre de grossor més o menys i les pintem amb ou.



Ho posarem al forn pre-escalfat a 200º uns 15 minuts, o bé, fins que veiem que ja estan daurades. 


BON PROFIT!!!

dijous, 21 de novembre del 2013

Pastís del primer aniversari de la Paula


Tot i que fa més de mig any que no publico res, els fogons de casa han estat actius, no hem parat de cuinar i provar noves receptes, fer fotos per poder compartir-ho amb vosaltres. 
Avui torno a activar el blog amb el pastís que vam fer al juny per celebrar el primer aniversari de la nostra filla, la Paula. Com passa el temps!!!






Per fer el pastís, em vaig inspirar en el blog Bufet de postres. Ens va semblar molt original i senzill de fer. Així que així ho vam fer.



Ingredients:
Pa de pessic:
1 iogurt de llimona

3 mides del got del iogurt de farina
2 mides de sucre
1 mida d'oli
3 ous
1 sobre i mig de llevadura Royal
raspadura d'una llimona

Cobertura de xocolata:
150 gr. de xocolata de postres
150 gr. de nata per muntar
75 gr. de mantega

Decoració:
1 bossa de lacasitos

Preparació del pastís:

Per a fer el pa de pessic, podeu seguir les instruccions que vam donar en la nostra entrada: Pa de pessic.
Un cop fet el pa de pessic, tallem un triangle que serà el que ens farà de cua del peix.
A continuació posarem el pastís sobre d'una reixa. A sota d'aquesta hi podem posar una safata, per poder aprofitar la xocolata que caigui.
Escalfem la nata fins que arrenqui el bull. Llavors la retirem del foc i hi afegim la xocolata i la mantega a trossos. Hem de remenar fins que aconseguim una crema homogènia. 
Ara cal tirar-ho per sobre del pastís de manera que quedi el més uniforme possible.
Deixarem quallar fins que poguem enganxar els Lacasitos. 



I llestos per menjar!!! Va arressar: Bonísssim!!! 

BON PROFIT!!!

La cançó d'avui no pot ser una altra que: Anys i anys del Club Super 3

dimecres, 27 de març del 2013

Projecte teatral


Avui no hi ha recepta, hi ha projecte teatral. Aquí el teniu! Feu-hi una ullada que té molt bona pinta!

divendres, 25 de gener del 2013

Flam de cafè

Avui penjo el postre que vam fer pel sopar de Cap d'Any. Un flam de cafè extret del blog Cuinar és senzill, molt senzill de fer i el més important...boníssim!!!



Ingredients:

1 pot de llet condensada
1 mida del pot de llet
3 ous
3 sobres de cafè soluble
Caramel líquid
Nata

Preparació del postre:
Pre-escalfem el forn a 175º.
Barregem en un bol tots els ingredients, excepte el caramel. Caramel·litzem el motlle i hi posem la preparació que hem fet.
Ho courem al forn a bany maria aproximadament 40 min. (jo ho vaig tenir més estona, ja que punxava el flam amb un escuradents i no acabava de sortir net).
Quan estigui fred, el desmotllem i ja el tenim llest per servir!



BON PROFIT!!!!

La cançó que avui us recomanem: Sopa de Cabra - Camins

dimarts, 15 de gener del 2013

Tronc de Nadal

Aquest any, per fi, m'he decidit a fer un tronc de Nadal... em feia molta por... pensava que seria molt difícil, i finalment l'he fet i no em va pas semblar tant difícil... i a més, el resultat va ser molt i molt positiu! Va agradar molt!!!És una bomba per a qui li agradi el xocolata!!!Us ho recomano!

Vaig agafar la recepta del Blog de cuina de la Dolorss. Aquí en teniu el resultat:


Ingredients: 

Massa de braç de gitano:
   6 ous
   100 gr. de sucre
   100 gr. de farina de pastisseria (farina +llevadura)
   pessic de sal

Per la mousse de xocolata:
    200 gr. de xocolata fondant

    100 gr. de mantega

    3ous
Per la cobertura de xocolata: 
150 gr. de xocolata fondant
50 gr. de mantega
Preparació del postre:
Primer de tot, preparem el braç de gitano.  Amb la batidora, mesclem els ous amb el sucre i una miqueta de sal, durant 10 minuts. A continuació afegim la farina tamisada i ho mesclem suaument fins que tots els ingredients quedin ben integrats. Folrem una plata de forn amb paper sulfuritzat, i hi aboquem la massa, ben extesa. Ho posem al forn a 180º fins que estigui una mica daurada (10 minuts aproximadament). Una vegada fet, el treiem del forn i amb compte ho posem sobre un drap de roba, treiem el paper del forn (que ens haurà quedat a dalt) i ho enrotllem juntament amb el drap. Ho deixarem refredar.

Mentrestant, preparem la mousse i la cobertura de xocolata.

Per fer la mousse, desfarem la xocolata i la mantega al microones, fins que quedi una crema fina. Ho deixarem refredar. Després hi afegirem els rovells d'ou, una a una, removent fins que hi quedin ben integrades. Montem les clares amb una miqueta de sal, i les afegim a la crema de xocolata, mesclant a poc a poc i amb moviments envolvents.

Per omplir el tronc, extenem la massa, omplim, i tornem a enrotllar. No cal arribar als extrems. Tallem un extrem per tal de colocar-lo sobre del tronc, imitant una branca.

Una vegada tenim el tronc muntat, farem la cobertura de xocolata. Trossegem la xocolata amb la mantega i ho desfem al microones.

Cobrim el tronc amb la cobertura de xocolata, i amb una forquilla fem línies, per simular un tronc, i ja el tenim llest!





BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem des de Cal Soparet és: Les quatre estacions de Vivaldi (Hivern)

dimarts, 1 de gener del 2013



FELIÇ ANY 2013 A TOTHOM!!!

Esperem que sigui un any ple de receptes bones que puguem compartir amb tots vosaltres!!!




i en pocs dies... actualitzarem amb una recepta que vam fer de postre ahir al vespre... FLAM DE CAFÈ!!!! No us el perdeu!!!