Avui toca una recepta que des de fa molts anys es fa a casa, pastissets de cabell d'àngel de les terres de l'Ebre. La meva família materna, són d'Aldover, un municipi de la comarca del Baix Ebre. Sempre m'expliquen que al poble sempre feien pastissets (entre d'altres dolços). Sempre ho han anomenat així.
Aquest Nadal ha vingut la meva padrina (que també és d'allà) i no hem pogut evitar fer-ne una bona plata.
Ingredients:
7 gotets d'oli (mida d'un cafè)
1 ou
1 kilo de farina
1 kilo de cabell d'àngel
1 gotet de Mistela (o similar)
1 gotet d'anís sec
8 cullerades soperes de sucre
1 sobre de llevadura
Preparació:
De moment, mentre ho preparem tot, pre-escalfarem el forn a 200º.
De moment, mentre ho preparem tot, pre-escalfarem el forn a 200º.
Posem en una cassola tots els ingredients, i amb les mans, amassem. La massa queda bastant oliosa (ja veureu) i una mica basta.
A continuació es van aplanant i omplint de cabell d'àngel i es tanquen com si fossin unes "empanadilles".
Les posem en una plata i cap al forn a 180º-200º durant 20 minuts aproxiamadament, o fins que veieu que ja estan fets.
Quan els treiem del forn i tirem per sobre sucre i ja estàn llestos!
Esperem que us agradin tant com ens agraden a nosaltres i els disfruteu molt.
BON PROFIT!
La cançó que avui us proposem va dedicada a la meva mare, i no només perquè aquesta recepta li porta molts records, sinó perquè avui és el seu aniversari. FELICITATS!!!! Aquesta cançó va per tu: Parchís - Cumpleaños feliz
Amb aquestes mesures n'han de sortit un munt!!!!!
ResponEliminaSi dieu que la recepta és una recepta de sempre la faré, m'encanten les receptes originals d'aquests dolços tan típics com són els pastissets.
Gràcies per compartir-la
PTNTS
Dolça