BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dimarts, 14 de juny del 2011

Amanida d'estiu de patata

Avui 14 de juny, proposem una recepta per la Recepta del 15 d'aquest mes.

 

Es tracta d'una amanida amb la patata com a ingredient bàsic i tot el que us vingui de gust combinar-hi!


Ingredients (2 persones):
3 patates mitjanes
enciam
tomàquet
ceba
pastanaga
tonyina
cranc
ou dur
palmito

Preparació de l'amanida:
Posem a bullir les patates senceres. Una vegada estiguin les tallem a rodanxes. A part, bullim també els ous. Un cop cuits, els tallem també en trossos petits. D'altra banda anem preparant la resta d'ingredients: ratllem la pastanaga, tallem ben petit l'enciam, el tomàquet i la ceba, escorrem la tonyina i la emplatem, tallem petit el cranc i el palmito. Tot ho anem emplatant en diferents recipients i ho posem a taula, perquè cadascú es posi el que li vingui de gust.


Us la recomanem, és una amanida molt refrescant i que quan arriba el bon temps, a casa ve molt de gust.

BON PROFIT!

La cançó que avui us proposem és: Tequila - Salta

divendres, 10 de juny del 2011

Vol-au-vents farcits de crema i trufa

Avui un postre ben fàcil, però molt resultón. Aquests volovants farcits de crema o de trufa, en el meu cas, però ja sabeu que podeu farcir-los amb el que us vingui de gust.


Ingredients:
vol-au-vents
crema pastissera
trufa
virutes de xocolata

Preparació del plat:
Disposem els vol-au-vents en una plata, i els anem omplint amb crema pastissera o bé amb trufa. Una vegada tots plens, hi espolvoregem les virutes de xocolata.
Ho posem a la nevera fins a l'hora de servir.



BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem és: Coldplay - Lost

diumenge, 5 de juny del 2011

Arròs amb cigrons

Avui us presentem aquesta recepta, que vam tastar en un restaurant de Figueres. Com ens va agradar tant, no vam dubtar en fer-la a Cal Soparet, i aquí en teniu el resultat! Esperem que a vosaltres també us agradi.


Ingredients (2 persones):
1/2 ceba
tomàquet
1 all
brou
pollastre 
250gr cigrons cuits
arròs
oli 
sal
safrà

Preparació del plat:
Per una banda posem a escalfar el brou que tinguem.
En una cassola hi fem un sofregit amb la ceba tallada ben petita, l'all i el tomàquet. Quan faci xup-xup, hi afegim el pollastre tallat a daus, aproximadament. Ho deixem una estona, fins que el pollastre estigui dauradet. A continuació, hi afegim l'arròs, i ho remenem perquè tot agafi el gust del xofregit. Seguidament hi aboquem el brou. Deixem que es cogui l'arròs i quan faltin uns cinc minuts de cocció hi afegim els cigrons.
Emplatem i llestos!


BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem és: John Lennon - La balada de John y Yoko

diumenge, 29 de maig del 2011

"Pintxo" d'ou de guatlla amb sobrassada

Avui us proposem una idea de "pintxo" fàcil de fer i amb un contrast de sabors que segur que us agradaran.


Ingredients:
torradetes de pa torrat
sobrassada
ou de guatlla

Preparació del plat:
Agafem una mica de sobrassada i la untem a sobre d'una torradeta.
Per altra banda en una paella, hi posem oli, i quan estigui calent i tirem l'ou de guatlla per fregir-lo. 
Una vegada fet, el coloquem a sobre de la sobrassada.
Ja tenim el "pintxo" preparat. El recomanem menjar calent.
BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem li dediquem a la Rubia: Antònia Font - Me sobren paraules


dilluns, 23 de maig del 2011

Espinacs amb beixamel

Avui una recepta fàcil extreta d'un llibre de Karlos Arguiñano. És una manera de menjar verdura d'una forma disfrassada i amb molt de sabor. 


Ingredients (2 persones):
400gr. d'espinacs
8-10 gambes
1 all
beixamel
formatge ratllat
1 c.s. d'oli
sal

Preparació del plat:
Tallem l'all ben petit i el sofregim en una paella amb l'oli. Afegim les gambes fins que agafin color. 
Per altra banda, bullim els espinacs i els escorrem bé. 
Preparem la beixamel. Aquí us deixem l'enllaç de com a Cal Soparet la preparem.
Una vegada tot a punt, és hora de preparar el plat. En una safata pel forn i aboquem beixamel a la base. A continuació hi posem els espinacs i l'all amb les gambes. Acabem de tirar per sobre la beixamel que ens queda. Per acabar, hi posem una mica de formatge ratllat. Posem la safata al forn i ho gratinem uns minutets fins que quedi ben daurat. 



BON PROFIT!!

La cançó que avui us proposem és, recordant el concert que vam assistir el diumenge passat al Palau de la Música:Quatre estacions de Vivaldi


dissabte, 14 de maig del 2011

Hummus

Avui hem fet com a part d'un aperitiu, un plat ric en ferro i calci. Molt fàcil de fer i encara més de menjar-lo: hummus a l'estil dels Emirats Àrabs. 


Ingredients (4 persones):
250gr. de cigrons cuits
1 gra d'all
suc de 1/2 llimona
3-4 c.s. d'oli d'oliva
sal
sèsam

Preparació del plat:
Posem els cigrons, el suc de llimona, el gra d'all tallat, la sal i l'oli d'oliva, tot junt a la picadora. Ho triturem fins a aconseguir una textura molt fina. Si veiem que el resultat és molt sec, hi afegirem oli. Quan ho tinguem a punt, ho aboquem a un plat per servir-ho i hi espolveragem sèsam i un rajolí d'oli per sobre. 
Aquest plat recomanem acompanyar-lo de pa àrab, turc o sinó ho podem aconseguir, torradetes de pa. 

BON PROFIT!!

La cançó que avui us proposem, un vídeo trobat a Youtube amb música tradicional d'Emirats Àrabs i un recull de fotografies. Que el disfruteu: Emiratos Árabes Unidos


dilluns, 9 de maig del 2011

Macarrons amb salsa bolonyesa

Avui una recepta ràpida i ben bona, uns macarrons a la bolonyesa. En aquest cas, hem fet macarrons, però ja sabeu que podeu posar la pasta que volgueu: spaguettis, llacets, espirals... el que us vingui de gust.


Ingredients (4 persones):
400gr. macarrons
500gr. carn picada
 tomàquet
ceba
llorer
oli
sal

Preparació del plat:
Posem en una olla aigua, sal i 3-4 fulles de llaurer per tal de bullir-hi la pasta. Quan arrenqui el bull i aboquem la pasta. 
Per altra banda, preparem la bolonyesa. En una cassola hi posem oli. Tallem la ceba ben petita i la sofregim a la cassola. Una vegada la tinguem rosseta hi afegim la carn. Deixem que es faci i hi afegim el tomàquet i que vagi fent xup-xup fins que estigui al gust. 
Una vegada tinguem la pasta cuita i el sofregit a punt, posem la pasta escorreguda a la cassola de la bolonyesa i ho barregem bé.


Ja ho tenim a punt... una variant a partir d'aquí és, afegir-hi una mica de formatge i gratinar-ho al forn.

BON PROFIT!!!!

La cançó que avui us proposem és: Beatles - Yellow submarine