BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dimecres, 19 de gener del 2011

Spaghettis a la carbonara

Avui us presentem un plat de pasta ben ràpid de fer... són els spaghettis a la carbonara que tot sovint a casa perquè agraden molt!


Ingredients (4 persones):
1 paguet d'spaghettis
bacon a tires
4 ous
2 alls
sal
pebre
llet
oli

Preparació del plat:
Posem en una olla aigua salada a bullir, per fer-hi la pasta. Quan comenci a bullir hi posem els spaghettis i que bullin. Mentrestant preparem la resta. Posem en una cassola oli i l'escalfem. Hi sofregim dos allets. Una vegada estiguin rossos hi evoquem el bacon i deixem que es faci (a nosaltres ens agrada bastant fet, però això és a gust del consumidor). A part batem els 4 ous (si alguna vegada feu la recepta per menys gent o més, heu de comptar que és un ou per persona), hi afegim una mica de llet, pebre i sal. 
Una vegada tenim la pasta bullida la posem a la cassola amb el bacon i remenem perquè els spaghettis agafin color i el gust del sofregit. Seguidament hi anem evocant a poc a poc els ous i barregem sense parar fins que estigui tot ben lligat. 

Ja ho tenim a punt per emplatar! 
BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem és: Nicola Piovani - La vita è bella.

dimecres, 12 de gener del 2011

Pastes de full salades

Aquest va ser un dels entrants que vam fer per a nit de Nadal que calia que tothom que portés alguna cosa i per Cap d'Any a casa, i i la veritat és que vam triumfar! És una recepta molt fàcil de fer, ràpida i molt resultona. La vam agafar del blog de la Mercè Destapant cassoles. Gràcies per donar-nos tantes  bones idees!


Ingredients:
pasta de full
1 ou
sèsam
farciment: sobrassada, tonyina, pernil dolç i frankfurt

Preparació del plat:
Tallem petits rectangles de pasta de full, al mig hi posem el farciment que volem i ho tanquem, com diu la Mercè, com si fos un regalet. Ho pintem amb ou batut i espolvoregem una mica de sèsam.
Ho enfornem a sobre del mateix paper que porta la pasta a 180º durant uns 15 minuts, o fins que veiem que ja s'han daurat les pastes i ja han pujat!

BON PROFIT!

La cançó que proposem és: Eagles - Hotel California

dilluns, 3 de gener del 2011

Mandonguilles amb sípia i pèsols

Aquesta és la primera recepta que publiquem aquest any 2011.. i és que va ser la última que vam fer l'any 2010. Per Cap d'Any vam deleitar als nostres convidats amb aquesta recepta... a més a més d'un ampli pica-pica (pastetes salades, embutit ibèric, patés, cloïsses al vi blanc, amanida de tomàquet amb mozarrella...). En vam quedar tots ben tips. Aquí us deixem la recepta:


Ingredients (5 persones):
30-35 mandonguilles
3 sèpies mitjanes
pèsols
ceba
tomàquet
all
vi blanc
brou

Preparació del plat:
Primer fem un sofregit amb l'all, el tomàquet i la ceba, tallat gran, perquè més endavant ho triturarem. Ho retirem tot de la paella i afegim les mandonguilles enfarinades i les daurem. Les retirem i hi posem la sèpia tallada a dauets per sofregir-la. Quan gairebé estigui, hi afegim un rajolí de vi blanc fins que s'evapori l'alcohol. Triturem amb el minipimer el tomàquet, la ceba i l'all que havíem retirat. Afegim les mandonguilles a la sèpia, els pèsols, el brou i el sofregit triturat. El brou ha de cobrir les mandonguilles. Deixem que faci xup-xup de 15-20 minuts i llestos.


BON PROFIT!!!!

La cançó que avui proposem és: Phil Collins - Another day in paradise



dijous, 23 de desembre del 2010

BON NADAL!!!

Des de Cal Soparet us desitgem un Bon Nadal i un Feliç Any Nou, ple de delicioses receptes que de ben segur ens faran més feliços a tots... a l'hora de cuinar-les i menjar-les!!

diumenge, 19 de desembre del 2010

Coca Mallorquina

Avui publiquem una recepta fàcil, sana, ràpida i econòmica. Es tracta d'una coca a l'estil de ses illes, on saben viure i disfrutar de la bona cuina. Esperem que us agradi.



Ingredients:
Base de pizza
3 Pebrots
1 Ceba
3 Tomàquets
sal

Preparació del plat:
Agafem la base de pizza, que es aquest cas l'hem substituït per una massa de coca que un altre dia ja explicarem, i l'estirem reduint la seva grossor. Tallem les verdures, la ceba, els pebrots i els tomàquets i els barrejem en un bol o en un plat, i ho salem. Després les posem a sobre de la base, distribuint-ho tot, intentant que quedi una capa ni massa gruixa ni massa prima. Ara només queda posar la coca al forn previament escalfat a 180 graus, i la deixem 20 minuts. La coca ha de quedar cruixent.



Bon profit!!!

La cançó que avui proposem havia de ser de terres balears: Ja t'ho diré - L'univers.


dijous, 16 de desembre del 2010

Lassanya de carn

El dimarts que tenia una mica més de temps per cuinar, vaig preparar aquesta lassanya de carn. Va sortir boníssima. És una mica més entretingut que algun altre plat, però val la pena entretenir-s'hi!!!


Ingredients (4 persones):
12 làmines de lassanya
1/2 Kg. carn picada
1 ceba
2 pastanagues
2 tomàquets
beixamel
formatge
sal

Preparació del plat:
Primer de tot posem en una cassola una mica d'oli i hi sofregim la ceba. A mida que es vagi fent hi afegim les pastanagues, la carn i finalment el tomàquet.

Aquesta vegada he provat les làmines de lassanya que ja venen pre-cuites i que per tant, podem posar-les directament a la safata per posar la lassanya al forn.
D'altra banda preparem la beixamel. Podeu veure'n la preparació en aquesta recepta del nostre blog: Tortellinis amb beixamel
Preparem la safata. Posem una mica de mantega al cul de la plata perquè no se'ns enganxi. Posem una mica de bechamel que cobreixi la plata, i a continuació hi col·loquem una capa de làmines de lassanya, a sobre la carn picada i una mica de beixamel. Repetim l'operació i finalment a sobre de la capa superior de lassanya i eboquem la resta de beixamel i hi posem per sobre formatge ratllat.
Haurem escalfat el forn prèviament. Ja podem posar-hi la safata durant 30 minuts a 200º.

BON PROFIT!!!


La cançó que avui us recomanem és: Michel Petrucciani - Take the A train.

dimecres, 8 de desembre del 2010

Arròs amb pollastre

Avui us presentem un plat d'arròs que ens agrada a tota la família. Econòmic, ràpid i sucós.


Ingredients (4 persones):
500gr. d'arròs
pollastre (nosaltres hi posem aletes)
pebrot
ceba
2 tomàquets
oli
sal
brou

Preparació del plat:
Posem en una cassola oli i sofregim la ceba i el pebrot. Després afegim el tomàquet i que faci una mica de xup-xup. Afegim el pollastre fins que agafin un color daurat i hi posem l'arròs. A part, haurem escalfat el brou. Quan tinguem el sofregit a punt hi tirem el brou i deixem coure l'arròs. Un parell de minuts abans de que es consumeixi tot el brou, retirem la cassola del foc. 

BON PROFIT!!!

La cançó que us proposem avui és:Louis Armstrong - La vie en rose