BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dimecres, 10 de novembre del 2010

Tortellinis de carn amb beixamel

Avui una recepta de pasta! Aquests tortellinis de carn amb beixamel gratinats al forn.


Ingredients (4 persones):
1 paquet de tortellinis de carn
ceba
1 l.  de llet
nou moscada
farina
mantega
sal
llaurer

Preparació del plat:
Per una banda, posem a bullir la pasta en una cassola amb aigua, sal i 3-4 fulles de llaurer. Deixem bullir l'estona que posa en el paquet dels tortellinis.
Per altra banda, farem la beixamel. Us explicaré la manera de fer la beixamel que em va ensenyar la meva àvia. Ella sempre l'ha fet així. Sé que cadascú té la seva forma de fer-la, és a dir, que vosaltres mateixos. Posem en una paella una mica de mantega i deixem que es desfaci. Tallem una mica de ceba, ben petita, i l'afegim a la paella. Quan estigui rossejada, hi afegim 2-3 cullerades de farina (després en podrem afegir més, per si volem que la beixamel quedi més espessa). Anem desfent la farina, i hi afegim una mica de llet... per tal de desfer els grumulls. Quan ja tinguem la farina desfeta, hi afegim la resta de la llet i anem remenant, remenant... és el moment d'afegir-hi la sal, la nou moscada i més farina si volem la beixamel una mica més espessa. Anem remenant perquè no es facin grumulls fins que la llet bulli. 
Quan ja tinguem la pasta bullida, i la beixamel a punt, posem la pasta en una plata que pugui anar al forn i colem la beixamel (per tal de que no hi trobem els trossets de la ceba). Una vegada a la plata, hi espolvaregem formatge ratllat i ho posem al forn a gratinar (que ja el tindrem calent).

BON PROFIT!!!!

La cançó que avui recomanem és: Kool & The Gang - Celebration

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada