Avui una recepta de pasta! Aquests tortellinis de carn amb beixamel gratinats al forn.
Ingredients (4 persones):
1 paquet de tortellinis de carn
ceba
1 l. de llet
nou moscada
farina
mantega
sal
llaurer
Preparació del plat:
Per una banda, posem a bullir la pasta en una cassola amb aigua, sal i 3-4 fulles de llaurer. Deixem bullir l'estona que posa en el paquet dels tortellinis.
Per altra banda, farem la beixamel. Us explicaré la manera de fer la beixamel que em va ensenyar la meva àvia. Ella sempre l'ha fet així. Sé que cadascú té la seva forma de fer-la, és a dir, que vosaltres mateixos. Posem en una paella una mica de mantega i deixem que es desfaci. Tallem una mica de ceba, ben petita, i l'afegim a la paella. Quan estigui rossejada, hi afegim 2-3 cullerades de farina (després en podrem afegir més, per si volem que la beixamel quedi més espessa). Anem desfent la farina, i hi afegim una mica de llet... per tal de desfer els grumulls. Quan ja tinguem la farina desfeta, hi afegim la resta de la llet i anem remenant, remenant... és el moment d'afegir-hi la sal, la nou moscada i més farina si volem la beixamel una mica més espessa. Anem remenant perquè no es facin grumulls fins que la llet bulli.
Quan ja tinguem la pasta bullida, i la beixamel a punt, posem la pasta en una plata que pugui anar al forn i colem la beixamel (per tal de que no hi trobem els trossets de la ceba). Una vegada a la plata, hi espolvaregem formatge ratllat i ho posem al forn a gratinar (que ja el tindrem calent).
La cançó que avui recomanem és: Kool & The Gang - Celebration
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada