BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dimecres, 29 de febrer del 2012

Estofat de patata amb carn de gall d'indi

Avui una recepta de casa de tota la vida... estofat de patata amb carn de gall d'indi.


Ingredients (4 persones): 
5 patates 
1/4 de gall d'indi
ceba
tomàquet
brou
llaurer
sal
pebre

Preparació del plat:
En una cassola posem una mica d'oli. Salpebrem la carn i la sofregim. 
Tallem la ceba ben petita i la afegim, juntament amb el tomàquet, a la carn que tenim sofregint-se. 
Una vegada ho tinguem tot ben sofregit hi aboquem el brou i una fulla de llaurer i deixem que es cogui. 
A part, pelem i tallem a trossos les patates. Quan tinguem la carn més o menys cuita, hi tirem les patates i deixem que es cogui tot junt.

Ja ho tindrem llest per emplatar! 
BON PROFIT!!

La cançó que avui us proposem és: Joan Manuel Serrat - Esos locos bajitos

dilluns, 20 de febrer del 2012

Pastís de patata i carn picada

Avui una recepta, ben fàcil també. Un pastís de patata i carn picada que amb un sol plat tindrem el dinar fet.




Ingredients (4 persones):
300-350 gr. de carn picada
tomàquet
1 paquet de puré de patata
formatge ratllat
sal
oli

Preparació del plat:
Encenem el forn a 180º, perquè es vagi escalfant.
Preparem una paella amb oli, per tal de fer-hi la carn picada. Quan l'oli sigui ben calent i afegim la carn picada i l'anem fent fins que quedi daurada. Hi afegim tomàquet triturat i ho deixem que es sofregeixi bé.
D'altra banda preparem el puré de patata, tal i com indiquen les instruccions del recipient. Podem fer també, el puré de patata bullida, però en aquest cas, vam utilitzar puré de sobre.
Quan tinguem tot a punt, només ens queda preparar el plat en una safata de forn. Posem una capa de carn picada.


A continuació una capa de puré de patata.


I finalment formatge ratllat per poder gratinar el plat.


Posem la safata al forn amb el gratinador només i ja tindrem el plat preparat.

BON PROFIT!!

Avui us proposem la següent cançó: Whitney Houston - I will always love you


dijous, 16 de febrer del 2012

Coca de llardons

Avui Dijous Gras... dijous llarder, i a Cal Soparet ja tenim la coca de llardons feta. La recepta l'he treta del blog de La Cuina de la Isabel. És molt fàcil de fer!


Espero que la disfruteu!!!



Ingredients:
2 làmines de pasta de full
100 gr. de llardons
80 grams de sucre molt
1 ou
50 gr. de pinyons (nosaltres no, a causa de les al·lèrgies)

Preparació de la coca:
Escalfem el forn a 200º. Mentrestant preparem la safata on hi farem la coca. Amb paper sulfuritzat, o farina, hi estirem la pasta de full i la punxem. A continuació, ensucrem i hi tirem els llardons trinxats. Nosaltres els hem triturat una mica. Tapem amb l'altre làmina de pasta de full, la punxem i segellem la coca. Pintem amb ou batut i ensucrem abundantment. En el cas que hi poseu pinyons, és el moment de posar-los.


Introduïm la coca al forn i ho deixem uns 20 minutets... hem d'anar controlant fins que ens quedi daurada.

BON PROFIT I QUE PASSEU UN BON CARNESTOLTES!!!!

La cançó que avui us proposem és: Celia Cruz - La vida es un carnaval


dimarts, 7 de febrer del 2012

Arròs amb conill

Avui un arrosset... boníssim: arròs amb conill! És una recepta que ha fet sempre la meva àvia... la meva mare, i ara, jo mateixa!!!
Esperem que us agradi!!!



Ingredients (4 persones):
1/2 conill trossejat
400 gr. (aprox.) d'arròs
tomàquet
oli
sal
brou

Preparació del plat:
En primer lloc posem en una cassola una mica d'oli i hi daurem el conill (prèviament salat). Una vegada tinguem el conill ben dauradet, hi sofregim una mica de tomàquet. 
Per altra banda anirem escalfant el brou que tinguem, per tenir-lo calent a l'hora d'afegir-lo a l'arròs.
Una vegada sofregit el tomàquet, sofregim l'arròs i hi aboquem el brou. Deixarem una 20 minuts fins que l'arròs estigui. Anirem vigilant que no es quedi sense brou. Quan quedin 2-3 minutets, apagarem el foc, el deixarem resposar i llest per servir.

BON PROFIT!!!


La cançó que avui us proposem és: Supertramp - Fools overture

dilluns, 30 de gener del 2012

Galetes de mantega

A Cal Soparet a partir de Juny en serem una més... si, estem embarassats. Estem esperant una nena, una Paula. És per això que, fa dos diumenges vam pujar a Cardona, a casa d'una molt bona companya de feina i amiga, la Núria. Ens han deixat un munt de coses que ens serviran de molt!! Moltes gràcies, Núria, una altra vegada!!!

Doncs bé, amb la Maria, vam preparar unes galetones per endur-nos-en... la veritat és que van quedar molt bones!!! Aquí us en deixem la recepta (molt apta per a fer treballar també, els petits de la casa).


Ingredients:
2 tasses de farina
1 tassa de sucre llustre
2 ous
100gr de mantega
2 culleradetes de llevat
xocolata per fondre

Preparació de les galetes:
En un bol, hi mesclem tots els ingredients i amb les mans comencem a treballar la massa. Hi anirem afegint farina fins que la massa no se'ns enganxi a les mans.


A continuació amb un corró, estenem la massa, fins a deixar-la a un gruix de 0,5 cms, i amb un motlle fem les formes que volguem. En aquest cas, les vam fer totes rodones.


A continuació, ho posem al forn, que ja el tindrem calent a 180º  durant uns 20 minuts aproximadament. Hem d'estar a l'aguait perquè no se'ns torrin massa.
D'altra banda, anirem fonent el xocolata per tal de banyar, al nostre gust, les galetes, quan surtin del forn.


BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem és: Supertramp - Dreamer


diumenge, 15 de gener del 2012

Carxofes al forn - La Recepta del 15



Avui, dia 15, i aquesta vegada si que no se'ns ha escapat la Recepta del 15. Aquest mes ens proposaven les carxofes. A casa només m'agraden a mi... però en veure la proposta... de seguida vaig saber com fer-les. Es tracta d'una recepta que sempre ha fet a casa la meva àvia. Unes carxofes al forn... boníssimes! Espero que us agradi!!!



Ingredients:
carxofes
sal
oli
pebre
*podem també utilitzar cansalada, sobrassada...

Preparació del plat:
Preparar aquest plat és  molt fàcil. Preescalfem el forn a 180º.
Piquem les carxofes al marbre de la cuina, perquè quedin ben obertes. Tallem la punta de la carxofa. I les posem en una plata per anar al forn. A continuació, nosaltres hi hem posat oli en abundància, sal i pebre. Res més. Unes carxofes ben sanes. Però s'hi pot posar també un trosset de cansalada o de sobrassada a dins, i també queden espectaculars. 


Les posem al forn, i jo les he tingudes una hora ben bona al forn a 180º.  Depenent de la carxofa caldrà més o menys... només cal estar una mica atents per veure si ja tenim cuites les carxofes. Una vegada estan, ja les podem treure i emplatar. Prepararem també una mica de pa, perquè sucar el suquet de l'oli, és una delícia!!



















BON PROFIT!!!














La cançó que avui us posem per acompanyar el plat és: Ryan Paris - Dolve Vita

dilluns, 9 de gener del 2012

Cuscús amb verdures

Ja s'han acabat les festes, ja hem desmuntat els arbres de Nadal, els pessebres, hem acabat amb els grans dinars i sopars... això vol dir, que tornem a ser a la rutina, i vol dir també, que Cal Soparet torna a posar-se les piles. 


Avui us presentem una recepta ben fàcil de fer i ràpida: cuscús amb verduretes. 




Ingredients (4 persones):
250 gr. cuscús
verdures variades: pebrot, carbassó, tomàquet, ceba, albergínia...
oli
sal

Preparació del plat:
Per una banda, preparem les verdures i les tallem ben petites. També tenim la opció de comprar una bossa de verduretes variades.  Sigui quina sigui la opció, les farem a foc lent en una paella amb una mica d'oli.
Quan ja estigui gairebé a punt, cuinarem el cuscús, tal i com indiquen les instruccions del paquet (en aquest cas cous cous Gallo).
Una vegada llest, ho barregem tot i ja tenim el plat preparat!

BON PROFIT!!!


La cançó que avui us recomanem: Culture Club - Karma Chameleon