BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

diumenge, 21 de novembre del 2010

Carn de vedella amb salsa

Avui us presentem una altra d'aquelles receptes per a sucar-hi pa.


Ingredients (4 persones):

600 gr. de carn de vedella a trossos
patates (un parell per persona)
ceba
tomàquet
all
vi
farigola
farina
oli
pastilla avecrem (o similar)


Preparació del plat:

Posem oli a una paella i sofregim l'all, la ceba i el tomàquet (tot a trossos grans) i hi posem mig gotet de vi, fins que s'evapori l'alcohol. Una vegada sofregit, retirem els trossos. Enfarinem els trossos de carn i els passem per la paella fins que estiguin dauradets. La ceba, el tomàquet i l'all que hem retirat abans, ho passem pel minipimer. Per altra banda escalfem aigua amb una pastilla d'avecrem. Un cop escalfada, afegim l'aigua a la carn fins a cubrir-la i també la salsa que tenim al minipimer. Deixem que faci xup-xup fins que es consumeixi l'aigua. Dependrà de si volem una salsa més o menys espessa per afegir-hi o no més aigua. Mentrestant fregirem les patates a daus. Una vegada feta la carn afegim les patates i una mica de farigola, i deixem un parell de minuts més perquè faci xup-xup.

BON PROFIT!!!!

La cançó d'avui: Led Zeppelin - Kashmir



diumenge, 14 de novembre del 2010

Vedella amb salsa al pebre verd

Avui posem aquesta recepta que ens agrada molt a tots perquè és una d'aquelles receptes per sucar-hi pa. Molt fàcil i ràpida de preparar.

Ingredients:
Bistecs de vedella
una ampolleta de 200 ml. de nata líquida per cuinar
pebre verd fresc
oli
sal

Preparació del plat:
Fem els bistecs en una paella amb una mica més d'oli que de costum. Quan el bistec estigui fet al gust de cadascú, es retiren en un plat i en aquest oli que ha quedat a la paella hi posem el pebre verd (són boletes bastant picants en el moment de mastegar-les, però de seguida passa la picor). Posarem tant pebre com ens agradi de picant. Quan el pebre estigui una mica sofregit hi afegim la nata líquida per cuinar amb una mica de sal. Deixarem una bona estona que la nata agafi el gust del pebre i després hi afegirem els bistecs que anteriorment hem retirat, sense oblidar-nos de que també caigui a la paella el suquet que han deixat els bistecs en el plat.

Això és tot, ja tenim el plat preparat per sucar-hi pa!!!

BON PROFIT!!!

dimecres, 10 de novembre del 2010

Tortellinis de carn amb beixamel

Avui una recepta de pasta! Aquests tortellinis de carn amb beixamel gratinats al forn.


Ingredients (4 persones):
1 paquet de tortellinis de carn
ceba
1 l.  de llet
nou moscada
farina
mantega
sal
llaurer

Preparació del plat:
Per una banda, posem a bullir la pasta en una cassola amb aigua, sal i 3-4 fulles de llaurer. Deixem bullir l'estona que posa en el paquet dels tortellinis.
Per altra banda, farem la beixamel. Us explicaré la manera de fer la beixamel que em va ensenyar la meva àvia. Ella sempre l'ha fet així. Sé que cadascú té la seva forma de fer-la, és a dir, que vosaltres mateixos. Posem en una paella una mica de mantega i deixem que es desfaci. Tallem una mica de ceba, ben petita, i l'afegim a la paella. Quan estigui rossejada, hi afegim 2-3 cullerades de farina (després en podrem afegir més, per si volem que la beixamel quedi més espessa). Anem desfent la farina, i hi afegim una mica de llet... per tal de desfer els grumulls. Quan ja tinguem la farina desfeta, hi afegim la resta de la llet i anem remenant, remenant... és el moment d'afegir-hi la sal, la nou moscada i més farina si volem la beixamel una mica més espessa. Anem remenant perquè no es facin grumulls fins que la llet bulli. 
Quan ja tinguem la pasta bullida, i la beixamel a punt, posem la pasta en una plata que pugui anar al forn i colem la beixamel (per tal de que no hi trobem els trossets de la ceba). Una vegada a la plata, hi espolvaregem formatge ratllat i ho posem al forn a gratinar (que ja el tindrem calent).

BON PROFIT!!!!

La cançó que avui recomanem és: Kool & The Gang - Celebration

diumenge, 7 de novembre del 2010

Fideus a la cassola amb calamar

Avui pengem aquesta recepta. Va ser un d'aquells dies que has de gastar el que tens a la nevera sens falta, i això vam fer, aquests fideus a la cassola amb salsitxes i calamar.


 Ingredients (per a 2 persones):
3-4 calamars petits
3 salsitxes
fideus número 2
ceba
tomàquet
pastilla avecrem

Preparació del plat:

Escalfem en una cassola una mica d'oli i hi fregim els calamars i les salsitxes tallat petit. Quan ja estigui una mica daurat, hi afegim la ceba i el tomàquet per fer el sofregit. A part, escalfem aigua amb una pastilla d'avecrem (no tenia caldo, i aquest cop ho vaig fer així) i deixem que bulli. Quan ja tinguem el sofregit a punt,  afegim els fideus a la cassola, ho remanem que agafin el color del sofregit i evoquem el caldo a la cassola. Deixem que es coguin els fideus, deixem reposar un parell de minuts i ja tenim el plat preparat.

BON PROFIT!!!

La cançó que avui recomanem és: Asstrio - Fideus amb berberechos.

dilluns, 1 de novembre del 2010

Arròs molt negre amb allioli

Avui per dinar hem fet aquest arròs negre, bé, molt negre. El solem acompanyar amb allioli i un vi blanc fresquet.


Ingredients (2 persones):
3 tasses d'arròs
1l. de brou de peix
1 sípia gran
ceba
all
tomàquet
vi blanc
sal
2 bossetes de tinta de calamar 
allioli

Preparació del plat:
Fem un sofregit d'all i ceba. A continuació hi sofregim la sípia talladeta en daus i després hi afegim un gotet de vi blanc. Deixem que l'alcohol s'evapori i afegim el tomàquet. Un parell de minuts i hi sumem l'arròs. Un parell de minutets més i hi comencem a tirar-hi el brou (prèviament escalfat). Hi posem gairebé 800 cl. del brou. La resta fins al litre, l'anirem afegint a poc a poc durant la cocció de l'arròs. Ara és el moment de posar la tinta, nosaltres hi posem dues bossetes perquè ens agrada molt negre, això ja va al gust del consumidor, vosaltres mateixos. Els dos últims minuts de cocció de l'arròs, apaguem el foc i el deixem reposar. Una vegada al plat posarem l'allioli.


Bon profit!


La cançó que avui us recomanem és: La Troba Kung-fu - Calor, calor

diumenge, 31 d’octubre del 2010

Cigrons amb gambes

Avui la recepta que pengem és una recepta del blog El bon paladar de la Mònica. Us l'aconsellem ja que és ben facil i queda un plat boníssim!!!





Ingredients (4 persones):
1 kg de cigrons
8 o 10 gambes 
ceba
tomàquet
brou de peix
julivert
2-3 alls

Preparació del plat:

Primer de tot, fregirem en una cassola amb oli calent les gambes. Una vegada estiguin fetes, les retirarem en un plat. En el mateix oli, farem un sofregit de ceba i tomàquet abundant. Quan estigui ben confitat, hi afegirem els cigrons (nosaltres els posem ja cuits), les gambes, els alls talladets ben petits i julivert. A continuació hi afegirem el brou de peix que haurem bullit a part. Deixarem que faci xup-xup una estona i el plat ja està llest. Depenent de si us agrada que el plat sigui més o menys caldós hi podeu afegir més o menys brou.

Bon profit!!!

La cançó que us proposem per aquest plat és: Bach - Toccata and fuga.

diumenge, 24 d’octubre del 2010

Cassola de lluç amb gambes

Ahir per sopar vaig provar un plat que es pot fer amb moltes classes de peix, en aquest cas, teníem lluç i el vam aprofitar per fer-ho amb aquest. És plat fàcil, però una mica entretingut.




 Ingredients (per a 4 persones):

1 lluç d'un kg.(van sortir 3 trossos per cap)
8 gambes grosses (2 per cap)
cloïsses
pèsols
2 cebes tendres
1 tomàquet
2 grans d'all
1 vas de vi blanc
Brou de peix
Farina
Oli d'oliva
Sal
Julivert


Preparació del plat:

Enfarinem el peix i el fregim en una paella amb l'oli ben calent. Retirem el peix i el reservem en un plat. En una cassola posem una mica d'oli y quan estigui calent, hi afegim la ceba tendra, tallada ben petita, i els alls també, ben petits. Ho sofregim i quan la ceba estigui dorada hi posem el tomàquet, una miqueta de sal i que quedi ben "pochat". Hi posem una cullerada de farina (que farà que la salsa quedi una mica espessa).A continuació hi afegim el got de vi. Quan s'hagi reduït, hi afegim: el peix, les gambes, les cloïsses i els pèsols (prèviament els hem bullit abans) i hi aboquem el brou de peix i que ho cobreixi tot. Hi tirem el julivert, bastant i deixem que faci xup-xup una bona estona. Si veiem que el suquet queda poc espès, hi podem afegir una mica de Maizena, en aquest cas, quan ja havia fet xup-xup, n'hi vam afegir una cullerada. Apaguem el foc, i ja el tenim preparat per emplatar.

Bon profit!!

La canço que avui us proposem amb aquet plat és: