Comencem el bloc de Cal Soparet amb un clàssic que no hi podia faltar. Hi ha mil formes de cuinar una bona paella i segurament totes elles seran dignes d'admirar. El secret de Cal Soparet no és cap altre que l'economia i l'estalvi de temps.
La nostra paella no serà possiblement la millor però està per llepar-se els dits!!!
Aquí us deixem la recepta:
Ingredients (4 persones):
2 cullerades d'oli d'oliva
1/2 ceba
2 cullerades de tomàquet fregit
sal
1l. 1/2 brou de peix
una bosseta de cloïsses
2 sípies mitjanes
2 gambes per persona
1 escamarlà per persona
colorant alimentari
Temps de preparació i cocció: 40 minuts.
Preparació dels ingredients i plat:
Posem a escalfar en un cassó el litre i mig del brou de peix. Preparem el sofregit que serà la base del plat. Escalfem l'oli i una vegada ha agafat temperatura afegim la ceba i la salem. Deixem que es dori. Afegim la sípia fins que comenci a tenir color, afegim les gambes i escamarlans i deixem que es dorin, pràcticament volta i volta. Retirem les gambes i els escamarlans i afegim el tomàquet i deixem que el sofregit estigui al seu punt. Seguidament hi posem l'arròs i ho barregem tot, deixant que es sofregeixi una mica. Una vegada fet això, aboquem 1 litre de brou i el colorant alimentari. Deixem que la paella faci xup-xup a foc mig, que l'arròs vagi agafant cos i el brou es vagi consumint. Afegirem el mig litre de brou que resta segons la necessitat de l'arròs. Les gambes, els escamarlans i les cloïsses les afegirem quan restin uns 10 minuts abans d'apagar el foc. Retirem l'arròs i el deixem reposar uns minutets. Aquest temps de repòs és una mica a gust del consumidor, si us agrada poc fet 1 minut, si us agrada una mica passat deixeu-lo més de 5 minuts.
El plat ja està a punt per a menjar, nosaltres l'acompanyem amb un vi rosat o blanc fresquet. Bon profit!!!
Aquí us deixem una cançó que ens agrada molt i que combina amb la paella:
uoooooooo
ResponEliminam'agrada la idea!!
de tant en tant, Sus, et passaré alguna recepta italiana (en català o castellà, clar jajaja)
ei! guai! però jo encara no he tastat pas aquesta paella de marisc de cal sopar eh? ;-)
ResponEliminaja compartirem receptes i, lo més important, les provarem!
(temista=Rubia, pa que lo sepáis!jeje)
La receta tiene muy buena pinta y la canción es genial, buena combinación para levantar el ánimo! ;-)
ResponEliminammmmmmmmmmmmmmmmmmmm quina bona pinta!!!
ResponEliminaja podeu preparar les receptes a casa, però quan hi estigui jo
té bona pinta, però s'ha de probar!
ResponEliminaCom a bona valençiana la paelleta esta, si que está per llepar-se els dits.
ResponEliminaBesets