BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dissabte, 16 d’octubre del 2010

Cigarretes de xocolata

Avui pengem una recepta d'un llibre que vam comprar quan vam anar al Museu de la Xocolata a Barcelona. 

Es tracta, com no, d'un postre de xocolata. Aquí us la deixem.



Ingredients:
1 clara d'ou
50 gr. de sucre
2 cullerades de farina
1 cullerada de cacau en pols
2 cullerades de nata líquida per a montar
25 gr. de mantega desfeta
150 gr. de xocolata trossejat


Preparació del plat:

Cubrim una plata de forn amb paper parafinat.
Batem la clara de l'ou amb el sucre fins que estiguin mesclats. Tamisem la farina (fer passar un aliment granular per un tamís per tal de separar-ne les parts fines de les més grosses) i el cacau i afegim la nata i la mantega.
Posar 4 cullerades de postre ben separades a la plata de forn que tenim preparada i extenem lleugerament amb el revés d'una cullera. Posar al forn, prèviament escalfat a 220º, a 210º durant 4 minuts o fins que les galetes s'hagin estès.
Treure del forn i esperar 30 segons. Desenganxar cada galeta amb una paleta i enrotllar en el mànec fi d'una cullera de fusta. Treure les galetes del mànec i posar-les en un plat. Tot aquest procediment l'hem d'anar repetent amb la resta de la mescla.
Desfer la xocolata i evocar-la per dins dels "canutillos". En la recepta original, posa que s'ha de mullar un costat de cada galeta en la xocolata. Això, per això, és a gust del consumidor.

Bon profit!!!!

La cançó d'avui és:  Bob Marley - Don't worry, be happy

2 comentaris:

  1. té bona pinta! me'n fareu algun dia d'aquests? :P
    i després amb el cafè uns altres cigarrets, no? jeje

    ResponElimina