Ahir dissabte van venir a dinar uns molt bons amics, i els vam fer per dinar aquesta escudella barrejada. És una variant de la recepta de la Juanita. Hem adelantat el Nadal igual que ho fa el Corte Inglés, però segurament amb més carinyo i sense intentar fer negoci!
Aquest és un plat complet, d'hivern i de festa. No és ràpid com la resta de receptes que hem penjat, però de tota manera val la pena fer-lo perquè el resultat és molt satisfactori.
Ingredients (8 persones):
2 carcasses de pollastre
8 ales de pollastre
2 blanquetes de gall d'indi
2 ossos del genoll de vedella
1 tros de vedella (conill)
1 os de l'espinada fresca (porc)
1 os de pernil
200 gr. carn de porc / 200 gr. carn de vedella (pilotes)
mandonguilles de pollastre
2 naps
2 porros
1 xiribia
3 pastanagues
2 patates grans
mitja col
3/4 de kg de cigrons
galets
sal
Preparació del plat:
Agafar una olla molt gran i posar-hi les dues carcasses, els ossos del genoll, la vedella, l'os de l'espinada, l'os de pernil. Omplir-la d'aigua i posar-la al foc. Quan comenci a bullir anar vigilant l'olla per treure la capa de greix que es va fent a la superfície. Mentrestant, hem fet la pilota (2 ben grosses). Ara afegim a l'olla tot el vegetal i el pollastre. Deixem que segueixi bullint i seguim treient la capa de greix que es va fent. Quan ja porti ben bé una hora i mitja bullint hi afegim les pilotes i les mandonguilles. Deixem bullir. Una estona més tard, hi afegim les patates i els cigrons. El temps total d'ebullició va a gust del consumidor: com més bulli, més fet estarà tot, el caldo serà més gustós, però correm el risc de que tot s'acabi desfent. Per tant, s'ha d'estar molt a l'aguait.
Una vegada decidim que ja està fet, colarem el caldo per poder fer la sopa amb els galets. Separem el que menjarem després amb la sopa, de la resta que acabarem menjant (carcasses, ossos, etc.).
Una vegada emplatats els cigrons, les patates, etc. i havent fet els galets, ja està preparat per menjar.
BON PROFIT!!!