BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dijous, 7 d’abril del 2011

"Veloute de choufleur"... per entendre'ns... Crema de coliflor


El dimarts per sopar, crema de coliflor! La verdura normalment no agrada a tothom, però aquesta forma de menjar-la la neutralitza molt. A casa, que no els agrada la verdura, ha agradat! 

La recepta ens la va donar una molt bona amiga. La vam tastar el dia que vam anar a sopar a casa seva i ens va encantar. Així que ja l'hem feta i la compartim amb tots vosaltres! Carme, ha quedat boníssima!!!



Ingredients:
300 grs. de coliflor
1 ceba o 1 porro (escollir un dels dos) 1/2 litre de llet sencera
1/4 de litre d'aigua
2 cullerades d'oli
sal i pebre (el pebre com a toc final)

Agafem una cassola i primer hi sofregim la ceba o el porro (nosaltres l'hem feta amb ceba). Quan estigui transparent tirant cap a rosset ja s'hi pot tirar la coliflor, la llet, l'aigua, la sal i l'oli. Un cop cuit, passar-ho pel minipimer i pebrar-ho!

BON PROFIT!!! 

La cançó que avui proposem: Jaume Sisa - Nit de Sant Joan

dissabte, 2 d’abril del 2011

Coca de full amb xocolata negra

Cal Soparet rep la revista Cuina i avui ens hem decidit a fer aquesta coca de full amb xocolata negra. És molt fàcil i molt resultona, com totes les receptes de pasta de full. Poso la recepta tal i com surt a la revista.


Ingredients per a 4 persones:
300gr. de pasta de full
200gr. de cobertura de xocolata negra en gotes
1 ou
70 gr. de sucre de llustre


Preparació:
1. Estirem la pasta de full i la tallem en dues parts iguals.
2. Posem una part en una safata de forn amb paper sulfurat. Punxem-la una mica.
3. Distribuim les gotes de xocolata pel damun i deixem la vora sense xocolata.


4. Pintem amb ou batut la vora i posem l'altra part de pasta de full pel damunt. Premem un xic les vores i fem uns talls transversals al damunt de la coca. Pintem amb ou batut. Preescalfem el forn i posem la coca a coure uns 20 minuts a 180ºC.

5. Quan estigui cuita, deixem refredar la coca una estona i hi posem el sucre pel damunt amb un colador i ja la podem servir.


BON PROFIT!!!

La cançó d'avui, la dediquem al Festival de Jazz de Terrassa amb la interpretació d'un dels trompetistes actuals: Wynton Marsalis - Cherokee.

dimecres, 30 de març del 2011

Macarrons amb salsa picant


Avui una receptade pasta que vaig descubrir en un llibre de cuina italiana que tenim. És amb salsa picant... però la veritat és que només tenia un toc... és a dir, que sinó us agrada molt el picant, també podeu fer-la.


Ingredients (4 persones):
500gr. macarrons
100gr. beicon
tomàquet
ceba
1 all
2-3 bitxos
oli
sal
pebre
julivert
formatge parmesà

Preparació del plat:
Posem oli en una cassola i hi fregim el beicon. Hi incorporem la ceba i l'all tallats ben petit i ho deixem que es dori. A continuació hi afegim 2-3 bitxos talladets i el tomàquet i ho sofregim tot. Salpimentem al gust. Ho deixem coure a foc lent uns 10 minuts. A part haurem bullit els macarrons, els escorrim i ho barregem amb la salsa que tenim feta a la cassola. ho barregem tot amb el julivert. inclòs. Quan sigui l'hora de servir-ho hi espolvaregem el formatge parmesà.



BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem: Pete Rodriguez - Soy el rey


dissabte, 26 de març del 2011

Mousaka

L'altre dia em vaig decidir a fer mousaka... feia molt que hi pensava i al final, buscant per blogs, diferents receptes... em vaig decidir per fer la versió sense patata. Aquí us deixem la recepta!


Ingredients (4 persones):
4 albergínies
800gr. de carn picada
1 ceba petita
tomàquet
beixamel (mantega, farina, llet, sal, nou moscada, pebre)
formatge ratllat

Preparació del plat:

Netegem les albergínies i les tallem en rodanxes. Les fregim en oli abundant i les deixem escórrer molt bé en paper de cuina. A part, en una paella posem la carn amb una mica d'oli i la ceba tallada ben petita. Quan estigui tot a punt i afegim una mica de tomàquet i deixem que faci una mica de xup-xup. 
Preparem la beixamel. Aquesta vegada, la vaig fer seguint les instruccions de la recepta del Juan Pedro. Quan vull que quedi espessa, sempre la preparem d'aquesta manera. Posem en un cassó mantega. La deixem desfer. A continuació hi posem farina, 3-4 cullerades soperes, depenent de l'espessor que volem aconseguir. Una vegada ben remenada la farina amb la mantega hi evoquem la llet, en aquest cas hi vaig posar un litre.  Anem remenant i hi afegim la sal, nou moscada i pebre. Abans que bulli ja ha d'haver agafat un punt d'espessor. Ja la tenim feta.
Ara és el moment de muntar la mousaka en una font per al forn. La base de la font la cobrim de beixamel. A continuació, col·loquem una capa d'albergínia i a sobre una altra de carn, i així successivament fins a acabar amb una capa d'albergínia. Cubrim amb beixamel i una mica de formatge rallat. 



Ho posem al forn que ja tindrem calent i ho gratinem fins que quedi ben daurada.


BON PROFIT!!!

La cançó que avui us recomanem: Banda sonora de "Zorba el Griego".

diumenge, 20 de març del 2011

Pastís de poma

Ahir per berenar, com vam dir, per celebrar l'aniversari de la Maria, a més del pastís de xocolata vam fer un pastís de poma per si algú no volia el de xocolata... però no, tothom en va voler dels dos! Tenien molt bona pinta! Bé, doncs aquí us deixem la recepta del pastís de poma d'ahir.


Ingredients:
1 làmina de pasta de full
crema pastissera
2 pomes
1 ou
sucre

Preparació del pastís:
Posem el forn a escalfar a 180º a dalt i baix.
Extenem la pasta de full i la punxem tota, excepte les vores, per tal de que no es bufi. A continuació hi extenem la crema pastissera (en aquest cas la vaig comprar a la pastisseria... teníem masses coses a fer) i a continuació la poma tallada a làmines, no gaire gruixudes. 


Batem un ou i pintem el pastís. A continuació hi espolveragem sucre per tota la superfície. Ho posem al forn uns 20 minuts o fins que veiem que el pastís està ben dauradet.


BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem és: Manel - Aniversari

dissabte, 19 de març del 2011

Pa de pessic de xocolata

Com us he dit en l'anterior recepta, el dijous va ser l'aniversari de la Maria, doncs avui hem fet un berenar a Cal Soparet per celebrar-lo. Hem preparat dos pastissos: un pastís de xocolata per l'homenatgeada i un pastís de poma. Ara us posem la recepta del pastís de xocolata, que l'hem tret del blog, Destapant cassoles, boníssim Mercè!! Nosaltres hem fet, per això, una adaptació en la decoració.


Ingredients (la mesura és un got d'aigua gros):
1 got de llet
1 got de farina
1 got de sucre (nosaltres n'hem posat mig)
1 got d'oli
1 got de PALADÍN (xocolata pols)
1 sobre de llevat
4 ous
cobertura:  xocolata negra foundant
decoració: lacasitos, xocolatina blanca

Preparació del pa de pessic:
Barregem la llet, l'oli, els ous i el sucre amb la batedora. Mentres, anem afegint el got de Paladín fins que quedi un color uniforme.
A part mesclem la farina amb el llevat i ho afegim a la massa passant per un colador fi de malla (tamisar) mentre seguim batent.
Quan la barreja és a punt ho aboquem la massa i enfornem a 180 º (dalt i baix ) uns 45 minuts.

Deixem refredar i preparem la cobertura:
Nosaltres simplement hem fos la xocolata foundant i l'hem abocat a sobre del pa de pessic, només per la part de dalt, escampant-ho de manera que quedi una capa homogènia.

Per a la decoració hem utilitzat una xocolatina blanca i posant la xocolata negra desfeta dins del Decomax (Lékué) hi hem escrit el Felicitats Maria.
Una vegada fet, l'hem posat a la nevera una bona estona per tal de que la cobetura s'endurís.
BON PROFIT i FELICITATS, una altra vegada, MARIA!!!
Avui la cançó no pot ser una altra que aquesta: Anys i anys

Risotto de pollastre

El dijous va ser l'aniversari de la nena de casa, la Maria, feia 12 anys. I va ser ella l'encarregada d'escollir el menú del sopar. Va decidir que volia sopar: risotto. I aquí el teniu, risotto amb pollastre.


Ingredients (4 persones):
pollastre
ceba
arròs
oli
sal
formatge parmesà
1 rajolí de vi blanc
1l i mig de brou de pollastre
julivert

Preparació del plat:
Agafem una cassola i hi posem oli, on hi sofregirem la ceba. Hi evoquem el rajolí de vi blanc. Quan s'hagi evaporat l'alcohol, hi posem el pollastre i es fregeix. Una vegada tinguem el pollastre daurat, hi afegim l'arròs. Per altra banda, tindrem ja el brou calent. Anem posant brou a l'arròs i anem remenant continuament. Quan s'hagi engollit el brou, n'hi tornem a tirar i remenem, i així contínuament fins que l'arròs estigui gairebé al punt. Així veureu que l'arròs anirà agafant la textura típica del risotto. Llavors és el moment d'afegir el formatge parmesà, sense parar de remanar. Finalment hi espolvorajem una mica de julivert i llestos.



BON PROFIT!!!

La cançó que avui us posem és: Asa - be my man