BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

diumenge, 19 de desembre del 2010

Coca Mallorquina

Avui publiquem una recepta fàcil, sana, ràpida i econòmica. Es tracta d'una coca a l'estil de ses illes, on saben viure i disfrutar de la bona cuina. Esperem que us agradi.



Ingredients:
Base de pizza
3 Pebrots
1 Ceba
3 Tomàquets
sal

Preparació del plat:
Agafem la base de pizza, que es aquest cas l'hem substituït per una massa de coca que un altre dia ja explicarem, i l'estirem reduint la seva grossor. Tallem les verdures, la ceba, els pebrots i els tomàquets i els barrejem en un bol o en un plat, i ho salem. Després les posem a sobre de la base, distribuint-ho tot, intentant que quedi una capa ni massa gruixa ni massa prima. Ara només queda posar la coca al forn previament escalfat a 180 graus, i la deixem 20 minuts. La coca ha de quedar cruixent.



Bon profit!!!

La cançó que avui proposem havia de ser de terres balears: Ja t'ho diré - L'univers.


dijous, 16 de desembre del 2010

Lassanya de carn

El dimarts que tenia una mica més de temps per cuinar, vaig preparar aquesta lassanya de carn. Va sortir boníssima. És una mica més entretingut que algun altre plat, però val la pena entretenir-s'hi!!!


Ingredients (4 persones):
12 làmines de lassanya
1/2 Kg. carn picada
1 ceba
2 pastanagues
2 tomàquets
beixamel
formatge
sal

Preparació del plat:
Primer de tot posem en una cassola una mica d'oli i hi sofregim la ceba. A mida que es vagi fent hi afegim les pastanagues, la carn i finalment el tomàquet.

Aquesta vegada he provat les làmines de lassanya que ja venen pre-cuites i que per tant, podem posar-les directament a la safata per posar la lassanya al forn.
D'altra banda preparem la beixamel. Podeu veure'n la preparació en aquesta recepta del nostre blog: Tortellinis amb beixamel
Preparem la safata. Posem una mica de mantega al cul de la plata perquè no se'ns enganxi. Posem una mica de bechamel que cobreixi la plata, i a continuació hi col·loquem una capa de làmines de lassanya, a sobre la carn picada i una mica de beixamel. Repetim l'operació i finalment a sobre de la capa superior de lassanya i eboquem la resta de beixamel i hi posem per sobre formatge ratllat.
Haurem escalfat el forn prèviament. Ja podem posar-hi la safata durant 30 minuts a 200º.

BON PROFIT!!!


La cançó que avui us recomanem és: Michel Petrucciani - Take the A train.

dimecres, 8 de desembre del 2010

Arròs amb pollastre

Avui us presentem un plat d'arròs que ens agrada a tota la família. Econòmic, ràpid i sucós.


Ingredients (4 persones):
500gr. d'arròs
pollastre (nosaltres hi posem aletes)
pebrot
ceba
2 tomàquets
oli
sal
brou

Preparació del plat:
Posem en una cassola oli i sofregim la ceba i el pebrot. Després afegim el tomàquet i que faci una mica de xup-xup. Afegim el pollastre fins que agafin un color daurat i hi posem l'arròs. A part, haurem escalfat el brou. Quan tinguem el sofregit a punt hi tirem el brou i deixem coure l'arròs. Un parell de minuts abans de que es consumeixi tot el brou, retirem la cassola del foc. 

BON PROFIT!!!

La cançó que us proposem avui és:Louis Armstrong - La vie en rose

diumenge, 5 de desembre del 2010

Palmeres de xocolata

Ja que ahir vam fer el sopar de Nadal amb la nostra colla d'amics,els dedico aquesta entrada... posaré una recepta que vam compartir amb tots ells un dels molts dies que quedem a Cal Soparet per fer petar la xerrada i explicar-nos les nostres coses!!!
És una recepta extreta del blog Destapant cassoles. Mercè, és una recepta senzilla i molt resultona! Gràcies per les teves idees.


Ingredients:
1paquet de pasta de full (rectangular)
xocolata per fondre (la recepta original veureu que porta Nocilla o Nutella...)
un ou per pintar
Preparació:
Amb la massa estirada l'omplim de crema de xocolata. Enrotllem per ambdós bandes com veieu a la foto fins que coincideixin al mig,. Posem a la nevera per tal que s'endureixi una mica i poguem tallar les palmeres com si fossin talls de fuet. Pintem una mica la massa amb l'ou batut i tallem ràpidament. Enfornem a 180º uns 15 minuts fins que les veiem daurades.
BON PROFIT!!!!
La cançó que avui proposem és: Antònia Font - Wa Yeah!



dijous, 2 de desembre del 2010

Pastís de poma

Feia dies que volia fer aquest pastís de poma que vaig veure al programa Cuines de TV3, i finalment abans d'ahir la vaig fer. És molt fàcil i surt boníssima.


Ingredients:
 1/4 de llet
100 gr. de sucre
100 gr. de farina
2 ous
1 sobre de llevat químic
3 pomes golden (jo n'he posat dues)


Preparació del plat:
Posem en un bol la llet, el sucre, els ous, la farina i el llevat i ho triturem amb el minipimer. A continuació tallem a daus una poma i ho remenem ben remenat tot plegat. Ho posem en un motlle cobert amb paper sulfuritzat. Cobrirem el pastís amb una altra poma tallada a làmines i ho deixem coure al forn durant 45 minuts (jo gairebé vaig deixar-ho 50 minuts) a 150º.

Podeu veure la recepta, amb vídeo inclòs, a la següent pàgina de tv3: Cuines - Pastís de poma


La cançó que proposem amb aquesta recepta és: Enya - Only time

diumenge, 28 de novembre del 2010

Escudella barrejada

Ahir dissabte van venir a dinar uns molt bons amics, i els vam fer per dinar aquesta escudella barrejada. És una variant de la recepta de la Juanita. Hem adelantat el Nadal igual que ho fa el Corte Inglés, però segurament amb més carinyo i sense intentar fer negoci!
Aquest és un plat complet, d'hivern i de festa. No és ràpid com la resta de receptes que hem penjat, però de tota manera val la pena fer-lo perquè el resultat és molt satisfactori.


Ingredients (8 persones):
2 carcasses de pollastre
8 ales de pollastre
2 blanquetes de gall d'indi
2 ossos del genoll de vedella
1 tros de vedella (conill)
1 os de l'espinada fresca (porc)
1 os de pernil
200 gr. carn de porc / 200 gr. carn de vedella (pilotes)
mandonguilles de pollastre
2 naps
2 porros
1 xiribia
3 pastanagues
2 patates grans
mitja col
3/4 de kg de cigrons
galets 
sal



Preparació del plat:
Agafar una olla molt gran i posar-hi les dues carcasses, els ossos del genoll, la vedella, l'os de l'espinada, l'os de pernil. Omplir-la d'aigua i posar-la al foc. Quan comenci a bullir anar vigilant  l'olla per treure la capa de greix que es va fent a la superfície. Mentrestant, hem fet la pilota (2 ben grosses). Ara afegim a l'olla tot el vegetal i el pollastre. Deixem que segueixi bullint i seguim treient la capa de greix que es va fent. Quan ja porti ben bé una hora i mitja bullint hi afegim les pilotes i les mandonguilles. Deixem bullir. Una estona més tard, hi afegim les patates i els cigrons. El temps total d'ebullició va a gust del consumidor: com més bulli, més fet estarà tot, el caldo serà més gustós, però correm el risc de que tot s'acabi desfent. Per tant, s'ha d'estar molt a l'aguait. 



Una vegada decidim que ja està fet, colarem el caldo per poder fer la sopa amb els galets. Separem el que menjarem després amb la sopa, de la resta que acabarem menjant (carcasses, ossos, etc.).
Una vegada emplatats els cigrons, les patates, etc. i havent fet els galets, ja està preparat per menjar. 

BON PROFIT!!!

La cançó d'avui: Sopa de Cabra - Camins




dissabte, 27 de novembre del 2010

Cigrons amb ou

Aquest plat és molt fàcil, ràpid de preparar i és apropiat per combatre el fred que ens acompanya aquests dies.


Ingredients:
cigrons (500 gr.)
1 ou per persona
ceba
tomàquet
oli
brou
pebre picant
sal
Preparació del plat:
Posem un parell de cullerades d'oli a una cassola i hi sofregim una ceba tallada ben petita. Quan estigui daurada, afegim el tomàquet i sal. Deixem que es sofregeixi bé. Seguidament hi afegim els cigrons per tal que agafin el gust del sofregit. En aquest punt hi posem el pebre picant. Per altra banda, haurem bullit els ous i també fet bullir el brou. Afegim als cigrons el brou i deixem que faci una mica de xup-xup (en el nostre cas, no gaire temps, ja que hem utilitzat cigrons de pot). Dos minutets abans d'apagar el foc, hi afegirem els ous tallats per la meitat. 
Aquest plat pot ser més o menys picant depenent de la quantitat de pebre que hi posem.

BON PROFIT!!!

Avui la cançó que us proposem és: R.E.M. - Losing my religion