BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dimarts, 13 de març del 2012

Llenties marineres



La recepta d'avui, és amb la que participem a la Recepta del 15.

La recepta la vam treure del blog La cuina de la Isabel. N'hem fet alguna variació d'ingredients, però l'essència és la mateixa. Són unes llenties boníssimes, i això que a mi, les llenties mai ha estat una de les llegums que m'agradi... però fetes així, us puc assegurar que vaig menjar-me'n un bon plat i a gust!! Espero que us agradi a vosaltres també.



Ingredients (2 persones): 
300 gr. de llenties cuites
sèpies
cues de gambó 
tomàquet
1/2 l. de brou de peix
oli
sal

Preparació del plat:
Primer de tot, netegem les sèpies i les tallem a daus o a rodanxes. 
En una cassola, hi posem oli, i hi sofregim la ceba i les sèpies. Quan ho tinguem una mica avançat, hi afegim també les cues de gambó. Hi afegim també el tomàquet i ho sofregim ben sofregit, fins que quedi ben confitat.


A part escalfarem el brou de peix.
Una vegada tinguem el sofregit ben confitat i tirem les llenties i també deixem que se sofregeixin una mica amb el peix. A continuació hi evoquem el brou de peix i deixem que bulli una miqueta i llestos!!!






BON PROFIT!!!


La cançó que avui us proposem, aprofitant que a Terrassa hem començat amb el Festival de Jazz: Herbie Hancock - Watermelon man
  

7 comentaris:

  1. Home, amb aquest acompanyament és impossible que no agradi un plat de llenties!! Quin pinta!!
    Moltes gràcies per participar macos!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Així a la marinera no n'he fet mai i crec que ja va sent hora!, us ha quedat un platet de llentíes caldoset i gustós!, una abraçada, macos!

    ResponElimina
  3. Aquestes llenties tenen pinta de menjar-se soles!! Us he conegut a traves de la recepta del 15 i aquest blog te molt bona pinta!! Jo fa molt poquet que vaig començar amb el meu blog pero poc a poc va agafant cos!! Espero que algun dia hem visitis i aixi opines del que faig ja que l'experiencia es un grau i ami encara m'hen falta! Molts petons!

    ResponElimina
  4. Dolç i salat, ja he visitat i segueixo el teu blog!!

    Gràcies pels vostres comentaris!

    ResponElimina
  5. Estic veient molta combinació de peix i llenties. I jo sense haver-ne menjat mai.
    Nani

    ResponElimina
  6. Carai, quina bona proposta !!! doncs a mi son les llegums que mes m´agraden, copio la recepta, sens falta. Petons,

    ResponElimina
  7. Hola!!! he arribat a aquesta recepta a través dels fogons de la Bordeta i avui les he cuinades per dinar. Ens han encantat. Molt bones!! Mai m'hauria imaginat aquesta combinació. M'ha sorprès. Gràcies per compartir!!

    ResponElimina