Aquest any, per fi, m'he decidit a fer un tronc de Nadal... em feia molta por... pensava que seria molt difícil, i finalment l'he fet i no em va pas semblar tant difícil... i a més, el resultat va ser molt i molt positiu! Va agradar molt!!!És una bomba per a qui li agradi el xocolata!!!Us ho recomano!
Ingredients:
Massa de braç de gitano:
6 ous
100 gr. de sucre
100 gr. de farina de pastisseria (farina +llevadura)
pessic de sal
Per la mousse de xocolata:
200 gr. de xocolata fondant
100 gr.
de mantega
3ous
Per la cobertura de xocolata:
150 gr. de xocolata fondant
50 gr. de mantega
Preparació del postre:
Primer de tot, preparem el braç de gitano. Amb la batidora, mesclem els ous amb el sucre i una miqueta de sal, durant 10 minuts. A continuació afegim la farina tamisada i ho mesclem suaument fins que tots els ingredients quedin ben integrats. Folrem una plata de forn amb paper sulfuritzat, i hi aboquem la massa, ben extesa. Ho posem al forn a 180º fins que estigui una mica daurada (10 minuts aproximadament). Una vegada fet, el treiem del forn i amb compte ho posem sobre un drap de roba, treiem el paper del forn (que ens haurà quedat a dalt) i ho enrotllem juntament amb el drap. Ho deixarem refredar.
Mentrestant, preparem la mousse i la cobertura de xocolata.
Per fer la mousse, desfarem la xocolata i la mantega al microones, fins que quedi una crema fina. Ho deixarem refredar. Després hi afegirem els rovells d'ou, una a una, removent fins que hi quedin ben integrades. Montem les clares amb una miqueta de sal, i les afegim a la crema de xocolata, mesclant a poc a poc i amb moviments envolvents.
Per omplir el tronc, extenem la massa, omplim, i tornem a enrotllar. No cal arribar als extrems. Tallem un extrem per tal de colocar-lo sobre del tronc, imitant una branca.
Una vegada tenim el tronc muntat, farem la cobertura de xocolata. Trossegem la xocolata amb la mantega i ho desfem al microones.
Cobrim el tronc amb la cobertura de xocolata, i amb una forquilla fem línies, per simular un tronc, i ja el tenim llest!