BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dimarts, 13 de març del 2012

Llenties marineres



La recepta d'avui, és amb la que participem a la Recepta del 15.

La recepta la vam treure del blog La cuina de la Isabel. N'hem fet alguna variació d'ingredients, però l'essència és la mateixa. Són unes llenties boníssimes, i això que a mi, les llenties mai ha estat una de les llegums que m'agradi... però fetes així, us puc assegurar que vaig menjar-me'n un bon plat i a gust!! Espero que us agradi a vosaltres també.



Ingredients (2 persones): 
300 gr. de llenties cuites
sèpies
cues de gambó 
tomàquet
1/2 l. de brou de peix
oli
sal

Preparació del plat:
Primer de tot, netegem les sèpies i les tallem a daus o a rodanxes. 
En una cassola, hi posem oli, i hi sofregim la ceba i les sèpies. Quan ho tinguem una mica avançat, hi afegim també les cues de gambó. Hi afegim també el tomàquet i ho sofregim ben sofregit, fins que quedi ben confitat.


A part escalfarem el brou de peix.
Una vegada tinguem el sofregit ben confitat i tirem les llenties i també deixem que se sofregeixin una mica amb el peix. A continuació hi evoquem el brou de peix i deixem que bulli una miqueta i llestos!!!






BON PROFIT!!!


La cançó que avui us proposem, aprofitant que a Terrassa hem començat amb el Festival de Jazz: Herbie Hancock - Watermelon man
  

dimecres, 29 de febrer del 2012

Estofat de patata amb carn de gall d'indi

Avui una recepta de casa de tota la vida... estofat de patata amb carn de gall d'indi.


Ingredients (4 persones): 
5 patates 
1/4 de gall d'indi
ceba
tomàquet
brou
llaurer
sal
pebre

Preparació del plat:
En una cassola posem una mica d'oli. Salpebrem la carn i la sofregim. 
Tallem la ceba ben petita i la afegim, juntament amb el tomàquet, a la carn que tenim sofregint-se. 
Una vegada ho tinguem tot ben sofregit hi aboquem el brou i una fulla de llaurer i deixem que es cogui. 
A part, pelem i tallem a trossos les patates. Quan tinguem la carn més o menys cuita, hi tirem les patates i deixem que es cogui tot junt.

Ja ho tindrem llest per emplatar! 
BON PROFIT!!

La cançó que avui us proposem és: Joan Manuel Serrat - Esos locos bajitos