BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dimecres, 31 d’octubre del 2018

Panellets

Dia gris... plou... però a Cal Soparet ja estem preparats per celebrar la castanyada. Ahir vam fer uns panellets amb la Thermomix, aprofitant que uns dies vam fer un taller i ens en van ensenyar. És una recepta que podem fer amb els menuts de casa, ens poden ajudar a posar els ingredients, a fer les formes, a rebossar-los...


Ingredients (40 panellets aprox.):
Massa 
250gr. de sucre
10 tires de pell de llimona (només la part groga, que sinó amargueja)
250gr. d'ametlla crua
1 clara d'ou
15gr. d'aigua
50gr. de patata cuita o moniato cuit
Decoració
75gr. de pinyons
20gr. de coco ratllat
50gr. de granets d'ametlla crua
15gr. sucre glass
cireres en almibar
2 rovells d'ou

Preparació dels panellets (amb la thermomix):

1. Posem el sucre i la pell de llimona i pulveritzem 30 seg./vel.10. Ho treiem del got i ho reservem.


2. Posem al got les ametlles i les ratllem 12 seg./vel.6.


3. Incorporem el sucre aromatitzat que havíem reservat, la clara d'ou, l'aigua, la patata (en aquest cas hem utilitzat moniato). Barregem 6 seg./vel.6. Treiem del got la massa i la posem en un recipient hermètic dins de la nevera durant aproximadament 10 hores. 


4. Preescalfem el forn a 250º.

Una vegada passat el temps de repòs de la massa només ens queda el més entretingut, fer les formes i decorar panellets al nostre gust. 


Nosaltres vam fer:

- de pinyons: fem boletes i els arrebossem amb pinyons pintats amb ou.
- de coco: fem boletes i els arrebossem de coco ratlla.
- d'ametlla crua: fem boletes allargades i tirem per sobre granets d'ametlla crua i pintem amb ou.
- de cirera en almíbar: fem boletes i amb el dit apretem al mig una mica per fer un foradet i posar-hi la cirera.


5. Una vegada preparada la plata, els posem al forn 3-5 minuts a 250º. Hem d'estar atents. Amb aquest temps és suficient. 

I ja els tindrem fets, només haurem d'esperar que es refredin.


Bon profit!
Esperem que us hagi agradat!

La cançó que avui ens acompanyarà la recepta és: Supertramp - it's raining again




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada