Dia gris... plou... però a Cal Soparet ja estem preparats per celebrar la castanyada. Ahir vam fer uns panellets amb la Thermomix, aprofitant que uns dies vam fer un taller i ens en van ensenyar. És una recepta que podem fer amb els menuts de casa, ens poden ajudar a posar els ingredients, a fer les formes, a rebossar-los...
Ingredients (40 panellets aprox.):
Massa
250gr. de sucre
10 tires de pell de llimona (només la part groga, que sinó amargueja)
250gr. d'ametlla crua
1 clara d'ou
15gr. d'aigua
50gr. de patata cuita o moniato cuit
Decoració
75gr. de pinyons
20gr. de coco ratllat
50gr. de granets d'ametlla crua
15gr. sucre glass
cireres en almibar
2 rovells d'ou
Preparació dels panellets (amb la thermomix):
1. Posem el sucre i la pell de llimona i pulveritzem 30 seg./vel.10. Ho treiem del got i ho reservem.
2. Posem al got les ametlles i les ratllem 12 seg./vel.6.
3. Incorporem el sucre aromatitzat que havíem reservat, la clara d'ou, l'aigua, la patata (en aquest cas hem utilitzat moniato). Barregem 6 seg./vel.6. Treiem del got la massa i la posem en un recipient hermètic dins de la nevera durant aproximadament 10 hores.
4. Preescalfem el forn a 250º.
Una vegada passat el temps de repòs de la massa només ens queda el més entretingut, fer les formes i decorar panellets al nostre gust.
Nosaltres vam fer:
- de pinyons: fem boletes i els arrebossem amb pinyons pintats amb ou.
- de coco: fem boletes i els arrebossem de coco ratlla.
- d'ametlla crua: fem boletes allargades i tirem per sobre granets d'ametlla crua i pintem amb ou.
- de cirera en almíbar: fem boletes i amb el dit apretem al mig una mica per fer un foradet i posar-hi la cirera.
5. Una vegada preparada la plata, els posem al forn 3-5 minuts a 250º. Hem d'estar atents. Amb aquest temps és suficient.
I ja els tindrem fets, només haurem d'esperar que es refredin.
Bon profit!
Esperem que us hagi agradat!
La cançó que avui ens acompanyarà la recepta és: Supertramp - it's raining again
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada