BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dijous, 30 de gener de 2020

Migues de farina

Avui us porto una recepta que ve de la família del meu marit: migues de farina. El meu sogre les menjava quan era petit al camp, a les Alpujarras. Feinejaven tot el matí i esperaven la mare que vingués amb l'olla de les migues de farina per dinar. Aquesta recepta veig que serà una d'aquelles que anirà passant de pares a fills, perquè ens encanta a tots.

Esperem que us agradin també i us animeu a fer-les. Això si, estigueu preparats a fer treballar el braç! Si teniu algú que us ajudi i us aneu tornant sempre estarà millor.


Ingredients (5 persones):
1kg de farina especial de migues
1 litre i quart d'aigua
1 vas d'oli (150cl. aprox.)
Un parell d'alls
sal
Ingredients de la guarnició:
pebrot verd
bacallà salat
ceba
Un parell de taronges 
olives
xistorra

Preparació del plat:

1. Posem l'oli a una paella fonda i sofregim el parell d'alls. Reservem fins que es refredi.



2. Posem l'aigua a la paella de l'oli, un cop estigui refredat. 
La mida és un litre i quart d'aigua per un kg. de farina (a partir d'aquí, podeu calcular si en voleu fer per més persones).
I fem bullir.

3. Una vegada agafa el bull, baixar el foc al mínim i començar a tirar la farina a la vegada que comencem a remenar.


Hem de guardar una mica de farina per anar incorporant a mida que anem avançant. 
Salem al gust.

4. A partir d'ara es tracta d'anar remenant amb molt de compte que no s'enganxin a la paella i anar esmicolant. 



La idea és que vagin quedant el més petites i soltes possible.



La guarnició del plat serà en el nostre cas: pebrot fregit, xistorra, bacallà salat i amanida de taronja. Ja sabeu per això que les migues accepten un munt de "toppings" 😜

Pebrot fregit:
Tallar el pebrot en trossos de 2 x 3 cm aproximadament i fregir a foc lent fins que estiguin ben fets.



Xistorra:
Tallar la xistorra en trossos petits i fregir. 



Amanida de taronja:
Tallar la taronja en dauets no gaire grans, tallar la ceba en juliana, posar unes quantes olives i amanir amb una mica d'oli.


Bacallà:
Posem una paella petita al foc sense oli i hi posem el bacallà i l'anem fent a foc lent. Veureu que potser se us fa una crosta. No passa res, quan acabem de cuinar-lo és molt fàcil de treure-la.



Ara ja ho tenim tot llest. Posem a taula els plats i cadascú que es posi de guarnició el que li agradi més.



BON PROFIT!
Esperem que us agradin!!

Avui, la cançó que ens acompanyarà serà: Las Migas - Bulerías de la Zarzamora

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada