BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dimecres, 21 de març de 2012

Bunyols de vent

Aquest any també ens hem decidit a fer bunyols... els hem fet igual que l'any passat, només hi hem afegit una mica més d'anís, i han quedat boníssims! I aquest any la forma... ha millorat!!



Ingredients (pasta choux):
125 ml. d'aigua
75 gr. de farina
60 gr. de mantega
3 ous petits
sal
5 culleradetes d'anís sec (opcional)

Preparació:
Posar l'aigua i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal. Quan l'aigua bulli i tota la mantega s'hagi fos, afegir d'un sol cop la farina tamissada i deixar coure, sense parar de remenar, fins que aquesta massa es separi de les parets del casssó. Fora del foc afegir un ou i remenar fins que quedi homogeni. Així, fins a afegir-hi els tres ous. Barrejar-hi també les 3 culleradetes d'anís. Ho reservem.
En una paella posem a escalfar oli. Quan estigui ben calent anem agafant massa amb una cullera i amb l'ajuda d'una altra els anem fregint, ells sols es girent, si algun es resisteix el girem. Quan estiguin daurats treure'ls del foc i deixar-los sobre paper absorbent. Encara calents arrebossar-los amb sucre.



BON PROFIT!!!


La cançó que avui us recomanem: Supertramp - It's raining again

dimarts, 13 de març de 2012

Llenties marineres



La recepta d'avui, és amb la que participem a la Recepta del 15.

La recepta la vam treure del blog La cuina de la Isabel. N'hem fet alguna variació d'ingredients, però l'essència és la mateixa. Són unes llenties boníssimes, i això que a mi, les llenties mai ha estat una de les llegums que m'agradi... però fetes així, us puc assegurar que vaig menjar-me'n un bon plat i a gust!! Espero que us agradi a vosaltres també.



Ingredients (2 persones): 
300 gr. de llenties cuites
sèpies
cues de gambó 
tomàquet
1/2 l. de brou de peix
oli
sal

Preparació del plat:
Primer de tot, netegem les sèpies i les tallem a daus o a rodanxes. 
En una cassola, hi posem oli, i hi sofregim la ceba i les sèpies. Quan ho tinguem una mica avançat, hi afegim també les cues de gambó. Hi afegim també el tomàquet i ho sofregim ben sofregit, fins que quedi ben confitat.


A part escalfarem el brou de peix.
Una vegada tinguem el sofregit ben confitat i tirem les llenties i també deixem que se sofregeixin una mica amb el peix. A continuació hi evoquem el brou de peix i deixem que bulli una miqueta i llestos!!!






BON PROFIT!!!


La cançó que avui us proposem, aprofitant que a Terrassa hem començat amb el Festival de Jazz: Herbie Hancock - Watermelon man