BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dimarts, 15 de gener de 2013

Tronc de Nadal

Aquest any, per fi, m'he decidit a fer un tronc de Nadal... em feia molta por... pensava que seria molt difícil, i finalment l'he fet i no em va pas semblar tant difícil... i a més, el resultat va ser molt i molt positiu! Va agradar molt!!!És una bomba per a qui li agradi el xocolata!!!Us ho recomano!

Vaig agafar la recepta del Blog de cuina de la Dolorss. Aquí en teniu el resultat:


Ingredients: 

Massa de braç de gitano:
   6 ous
   100 gr. de sucre
   100 gr. de farina de pastisseria (farina +llevadura)
   pessic de sal

Per la mousse de xocolata:
    200 gr. de xocolata fondant

    100 gr. de mantega

    3ous
Per la cobertura de xocolata: 
150 gr. de xocolata fondant
50 gr. de mantega
Preparació del postre:
Primer de tot, preparem el braç de gitano.  Amb la batidora, mesclem els ous amb el sucre i una miqueta de sal, durant 10 minuts. A continuació afegim la farina tamisada i ho mesclem suaument fins que tots els ingredients quedin ben integrats. Folrem una plata de forn amb paper sulfuritzat, i hi aboquem la massa, ben extesa. Ho posem al forn a 180º fins que estigui una mica daurada (10 minuts aproximadament). Una vegada fet, el treiem del forn i amb compte ho posem sobre un drap de roba, treiem el paper del forn (que ens haurà quedat a dalt) i ho enrotllem juntament amb el drap. Ho deixarem refredar.

Mentrestant, preparem la mousse i la cobertura de xocolata.

Per fer la mousse, desfarem la xocolata i la mantega al microones, fins que quedi una crema fina. Ho deixarem refredar. Després hi afegirem els rovells d'ou, una a una, removent fins que hi quedin ben integrades. Montem les clares amb una miqueta de sal, i les afegim a la crema de xocolata, mesclant a poc a poc i amb moviments envolvents.

Per omplir el tronc, extenem la massa, omplim, i tornem a enrotllar. No cal arribar als extrems. Tallem un extrem per tal de colocar-lo sobre del tronc, imitant una branca.

Una vegada tenim el tronc muntat, farem la cobertura de xocolata. Trossegem la xocolata amb la mantega i ho desfem al microones.

Cobrim el tronc amb la cobertura de xocolata, i amb una forquilla fem línies, per simular un tronc, i ja el tenim llest!





BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem des de Cal Soparet és: Les quatre estacions de Vivaldi (Hivern)

3 comentaris:

  1. Bon dia i bon any macos!
    Sou uns valents, aquest tronc us ha quedat fantàstic... jo encara no m'hi he atrevit!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. mmmm... quina bona pinta aquest tronc! Aviam si un dia el provo de fer també! :)

    ResponElimina