BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

diumenge, 27 de febrer de 2011

Trena de tonyina

Avui us presentem aquesta recepta de pasta de full, extreta del blog: Destapant cassoles.
Es tracta de fer una trena farcida amb el que us vingui de gust en el moment. Nosaltres hi hem posat tonyina, cranc i tomàquet.
 

Ingredients:
1 làmina de pasta de full
3 llaunes de tonyina amb oli d'oliva
6 barretes de cranc
mig tomàquet
ou
sèsam

Preparació del plat:
Tal com es pot veure en la imatge, estenem la pasta de full a sobre de la mateixa plata que anirà al forn. Fem talls en diagonal a cada banda, deixant una franja al mig sense tallar, per tal de posar-hi els ingredients.
Fem la barreja dels ingredients i ho evoquem al centre de la pasta de full. 


Tanquem la trena, alternant una tira d'una banda, una tira de l'altra. Una vegada la tinguem tancada, la pintem amb ou i hi espolsem una mica de sèsam.
Ho posem al forn, prèviament escalfat, a 180ª (a dalt i a baix) durant uns 20 minuts, o fins que veiem que està ben daurada.


BON PROFIT!!!!

La cançó que avui proposem és:  Pata Negra - Pasa la vida


dijous, 24 de febrer de 2011

Pastís de formatge

Avui us deixo una recepta d'un postre que ens agrada molt. Fa molt de temps que ens en va dir la recepta una companya de feina, la Susana, i sempre ens ha semblat molt fàcil de fer i el resultat és boníssim!

 
Ingredients:
una tarrina de formatge Philadelphia
3 ous
3 iogurts naturals
3 cullerades de farina
sucre al gust (jo n'he posat 4 cullerades soperes)
melmelada de gerds

Preparació del plat:

Barregem tots els ingredients amb el mini-pimer i ho posem al forn, pre-escalfat a 250º, a una temperatura de 180º aprox. fins que al clavar-li un escuradents, aquest surti net. Opcionalment, li podem posar melmelada de gerds pel damunt una vegada el pastís estigui cuit.

BON PROFIT!!!!

La cançó que avui us proposem és: Elvis Presley - Jailhouse Rock.

divendres, 18 de febrer de 2011

Ja hem tornat a Cal Soparet!!!

Ja tornem a ser aquí, la setmana que ve començarem a penjar receptes de nou!!! 
De moment us deixem un parell de fotos del viatge que hem fet.

 Mesquita Blanca d'Abu Dhabi
 (Emirats Àrabs Units)

Un dels canals d'Amsterdam

Fins la propera!!

dijous, 3 de febrer de 2011

Fins la tornada...

Us informem que estarem dues setmanetes fora... i que per tant, deixem Cal Soparet abandonat.


Però a la tornada us sorprendrem amb més receptes, i si pot ser, alguna que poguem aprendre d'Orient Mitjà!!
Així doncs, fins la tornada!!!!!


La cançó que avui proposem és: Dansa del ventre