dimarts, 28 de novembre del 2017

Mandonguilles amb guarnició

Avui una nova recepta a Cal Soparet: mandonguilles amb ceba, tomàquet, pastanaga i patates fregides. 



Ingredients (3 persones): 
15 mandonguilles
2 cebes
2-3 tomàquets
1 pastanaga
3 patates
farina
oli
sal

Preparació del plat:

Primer de tot, com que nosaltres fem les patates fregides a l'Actifry i així són més sanes, vam pelar les patates i tallar-les per tal que s'anessin fent mentre preparàvem la resta del plat. 
Posem una cassola al foc amb una mica d'oli. Enfarinem les mandonguilles i les passem per la cassola una mica, que quedin dauradetes. Les retirem.



Per altra banda, tallem la ceba en juliana, la pastanaga a rodanxes i el tomàquet a quarts, i ho posem a la cassola a foc lent i que es vagi fent... 



...fins que quedi ben tova. Si veiem que es queda amb poc oli, n'hi podem afegir una mica. 
A continuació afegim les mandonguilles perquè es barregin tots els sabors.


Per últim, afegirem les patates, deixarem que faci xup-xup uns minuts més i ja tenim el plat llest.


BON PROFIT!!!!

Avui la cançó amb què acompanyarem el plat és: Basie's blues.

dilluns, 20 de novembre del 2017

Espaguetis a la bolonyesa amb beixamel

Després de molt de temps sense publicar, avui una recepta que ens agrada molt i que aquesta vegada la vam fer per aprofitar una salsa bolonyesa que teníem a la nevera que havíem preparat per una altra recepta. 


Ingredients:
Espaguetti
Salsa bolonyesa
Llet
Farina
Mantega
Pebre
Nou moscada
Sal
Formatge ratllat

Preparació del plat: 

Escalfem el forn a 200º per tenir-lo calent.
Posem aigua en una cassola, per tal de bullir els espaguetis. 
Per altra banda preparem la salsa bolonyesa. Com us he dit nosaltres ja la teníem feta i només vam haver d'escalfar-la.



Mentre bullim els espaguetis, podem preparar la beixamel. A casa, la fem així: Posem en un cassó mantega. La deixem desfer. A continuació hi posem farina, unes 3-4 cullerades, depenent de l'espessor que volem aconseguir. Una vegada remenada la farina amb la mantega hi evoquem la llet. Anem remenant i hi afegim la sal, la nou moscada i el pebre. Aquí cadascú ha de veure el punt d'espessor que vol... en el cas que bulli i no espesseixi, hi podeu tirar més farina.


Una vegada tot preparat, és hora de muntar el plat. Agafem una safata de vidre pel forn i al fons hi posem una mica de salsa bolonyesa, espaguetis i beixamel.


Tornem a repetir aquest ordre una vegada més i al final hi posem el formatge ratllat.


Seguidament, ho posem al forn perquè es gratini el formatge. I ja tenim el plat llest! Només ens queda servir els plats.


BON PROFIT!

Avui la cançó que us acompanyarà al plat és: Antonia Font - Alegria.