dimecres, 23 de maig del 2012

Albergínies farcides

Avui us presentem una recepta que a Cal Soparet ens agrada molt. És una recepta de la meva àvia, que ara fa la meva mare i nosaltres!! És una mica entretinguda... però el resultat és espectacular i boníssim!
Esperem que a vosaltres us agradi també i us animeu a fer-la!


 Ingredients (2 persones):
3 albergínies
carn picada
ceba
llet
nou moscada
pa ratllat
ou
oli
sal

Preparació del plat:
Comencem tallant les albergínies per la meitat. 
Preparem una paella amb una mica d'oli i hi fregim les albergínies. Una vegada fregides, es treu la pulpa de les albergínies i així ens quedaran buides per a poder farcir-les.
La pulpa la trinxem ben petita. Podeu fer-ho amb la picadora o bé amb un ganivet ho tallem ben petit (així ho vam fer nosaltres).
Podem aprofitar la mateixa paella per a fer el farcit de les albergínies. Posem una mica d'oli i hi tirem el trinxat. Quan estigui ben rosset i afegim una ceba tallada ben petita. Finalment i aboquem la pulpa de l'albergínia. Per amorosir-ho una mica, hi tirem una mica de llet i nou moscada. Deixem que faci xup-xup una estoneta a foc baix.


Preparem la safata per anar al forn (que podem pre-escalfar a 180º) i comencem a emplenar les albergínies. Hi posem una mica de pa ratllat i es pinta amb ou batut. 


Així, ja ho tenim llest per posar-ho al forn a dalt i a baix. L'estona dependrà de si enfornem les albergínies quan ja estan fredes o seguidament després d'omplir-les. Controleu-les que no es recremin i llestos.

BON PROFIT!!

La cançó que avui us proposem és: Bee Gees - Stayin' Alive

4 comentaris:

  1. Veus?, aquesta és una de les receptes pendents!, sempre ho he fet amb carbassó per por a que l'albergínia no em quedi prou cuita com em va passar un cop...Tant de bò em quedessin com a vosaltres!, quin aspecte i que bones!, una abraçada!

    ResponElimina
  2. Fa uns deu dies que vam plantar les albergínies. Ja tinc ganes de que surtin i les farem així segur.
    Nani

    ResponElimina
  3. a casa les fem molt sovint , pero jo en comtes de fregir-les les faig primer al forn

    ptns

    ResponElimina
  4. Les albergínies farcides em tornen boja... No en faig gaire sovint perquè necessito tenir una estoneta per fer-ho tot, però quan veig la mama que ve a casa amb un tupper, aiii! Haha! Boníssimes!!

    Petonets!

    ResponElimina