dimecres, 23 de maig del 2012

Albergínies farcides

Avui us presentem una recepta que a Cal Soparet ens agrada molt. És una recepta de la meva àvia, que ara fa la meva mare i nosaltres!! És una mica entretinguda... però el resultat és espectacular i boníssim!
Esperem que a vosaltres us agradi també i us animeu a fer-la!


 Ingredients (2 persones):
3 albergínies
carn picada
ceba
llet
nou moscada
pa ratllat
ou
oli
sal

Preparació del plat:
Comencem tallant les albergínies per la meitat. 
Preparem una paella amb una mica d'oli i hi fregim les albergínies. Una vegada fregides, es treu la pulpa de les albergínies i així ens quedaran buides per a poder farcir-les.
La pulpa la trinxem ben petita. Podeu fer-ho amb la picadora o bé amb un ganivet ho tallem ben petit (així ho vam fer nosaltres).
Podem aprofitar la mateixa paella per a fer el farcit de les albergínies. Posem una mica d'oli i hi tirem el trinxat. Quan estigui ben rosset i afegim una ceba tallada ben petita. Finalment i aboquem la pulpa de l'albergínia. Per amorosir-ho una mica, hi tirem una mica de llet i nou moscada. Deixem que faci xup-xup una estoneta a foc baix.


Preparem la safata per anar al forn (que podem pre-escalfar a 180º) i comencem a emplenar les albergínies. Hi posem una mica de pa ratllat i es pinta amb ou batut. 


Així, ja ho tenim llest per posar-ho al forn a dalt i a baix. L'estona dependrà de si enfornem les albergínies quan ja estan fredes o seguidament després d'omplir-les. Controleu-les que no es recremin i llestos.

BON PROFIT!!

La cançó que avui us proposem és: Bee Gees - Stayin' Alive

dilluns, 14 de maig del 2012

Entrepà de truita a la francesa de gall d'indi i formatge

S'acosta el 15... i toca... la Recepta del 15!! Aquest mes ens proposen els entrepans! Quina bona idea!! 
A casa, quan parlem d'entrepà... més que preocupar-nos pel què hi posarem a dins... mirem més el pa. Si diem de fer un entrepà, primer de tot, comprem un bon pa. I així ho vam fer també aquesta vegada, vam comprar un bon pa de xapata i vam decidir fer l'entrepà de truita a la francesa amb una rodanxa de gall d'indi i de formatge. Va quedar un entrepà...boníssim!!! Esperem que us agradi!!!


Ingredients:
un bon pa
1 ou
rodanxa de formatge
rodanxa de gall d'indi
tomàquet
oli

Preparació de l'entrepà:
Posem oli en una paella i l'escalfem. Batem un ou i l'aboquem a la paella per a fer la truita a la francesa. Abans de tancar la truita hi posem les rodanxes de formatge i de gall d'indi. Tanquem la truita. Deixem que es faci bé per les dues bandes.
Suquem el pa amb tomàquet i hi posem la truita a la francesa.


BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem és: Alaska - A quien le importa

dimarts, 8 de maig del 2012

Trufes de xocolata

Feia dies que no actualitzàvem Cal Soparet, i avui ho fem amb una recepta que teníem pendent. Aquest va ser el regal de la Maria pel dia del pare... va fer-li unes trufes de xocolata boníssimes!!! Com que sap que les trufes el tornen boig... va buscar una recepta i les va fer! Esperem que us agradin!


Ingredients: 
100gr. de xocolata amb llet
100gr. de xocolata negre fondant
25gr. de mantega
75gr. de nata líquida

Preparació del postre:
- Trossegem les xocolates en un bol i ho escalfem al bany maria.
- Afegim la mantega i la nata líquida i removem fins que estigui ben barrejat.
- Una vegada barrejat, apartem el cassó del foc.
- Posem la mescla en una mànega pastissera, o amb una cullera anem fent boletes.
-Quan tinguem les boletes fetes, les posarem al congelador. Quan estiguin fredes, les decorarem amb cacao, toppins... el que us vingui de gust.
- Les traurem una estona abans de menjar-les i llestos!!!



BON PROFIT!!

La cançó que avui us proposem: R.E.M. - Man on the moon