BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dimarts, 5 de maig del 2020

Croissants de xocolata amb pasta de full

Avui us presentem una recepta molt i molt fàcil, super resultona i boníssima. I és un postre que ens poden ajudar els més petits de casa. 
Són croissants de xocolata fets amb pasta de full. 




Ingredients:
1 làmina de pasta de full
xocolata de desfer
sucre
1 ou

Preparació del plat: 

1. Abans de començar pre-escalfem el forn a 180º a dalt i a baix. 

2. Estenem la làmina de pasta de full i tallem amb un ganivet triangles. La mida dels triangles dependrà de com de grans voleu que siguin els croissants.


3. A cada triangle hi posem una pressa de xocolata de fondre.


4. Ara hem de procedir a embolicar cada un dels croissants. Comencem a enrotllar per la part més ample del triangle. Emboliquem i donem una mica de forma de croissant. 



5. Batem l'ou i pintem tots els croissants. Finalment els ensucrem una mica.


6. Enfornem durant uns 20 minuts o bé fins que veiem que estan daurats.


Esperem que us hagin agradat i us animeu a fer-los. 

BON PROFIT.

Avui la cançó que ens acompanyarà és: Tones and I - Dance monkey perquè a la nostra filla li agrada molt i va fer el croissants gairebé ella sola.

dimecres, 29 d’abril del 2020

Torrijas al vapor (Thermomix)

Ha passat Setmana Santa i no havia publicat cap recepta típica. Aquest any, hem provat de fer les Torradetes de Santa Teresa, d'una manera més sana. Les hem fet seguint la recepta de "Torrijas al vapor" de Thermomix. 
Seguint la cuina tradicional, en comptes de fregir, es poden fer al forn i també queden molt bones.

Esperem que us agradin! 



Ingredients:
1l. de llet
250gr. de sucre (jo, 200gr.)
8 tires de pell de taronja
1 pal de canyella
16 aprox. llesques de pa blanc del dia anterior
2 ous
750cl. aigua
3 cullerades de canyella molta
 
Preparació: 

1. Posar al vas: la llet, 150 gr. de sucre (jo en vaig uns 100gr.), la pell de taronja i 1 pal de canyella. Programar a 12 min/90ºC/vel. 1. Una vegada fet, ho posem en un bol o safata fonda i ho deixem reposar uns 15 minuts fins que estigui tèbia. Retirem les pells de taronja i el pal de canyella. 

2. Posem  el pa al bol fins que quedin cobertes i deixar que absorbeixin la llet.


3. Batem els ous. Ho podem fer a mà o bé a la Thermomix 10 seg/vel. 5. 

4. Preparem trossos de paper film d'una mida adequada perquè hi puguem embolicar cada llesca de pa. Passem les llesques de pa banyades de llet per l'ou i les emboliquem amb el paper film. Les col·loquem repartides entre el recipient i la bandeja Varoma, tapem i reservem. 

5. Posem l'aigua al vas, posem el Varoma a la seva posició i programem 25 min/Varoma/vel 1. 

Mentre pre-escalfem el forn a 250ºC. En un plat posem 100gr. de sucre amb 3 cullerades de canyella i reservem. 

6. Una vegada passats els 25 minuts, desemboliquem el pa amb cura, rebossem per les dues bandes el pa amb la barreja de sucre y canyella i les col·loquem a una safata de forn folrada amb paper de fornejar. 


7. Fornegem les torrijas durant 3 minuts (250º). 


8. Retirem del forn, deixa temperar 5 minuts i podem servir.



Bon profit!!! 

Aquest postre l'acompanyarem amb aquesta cançó que no parem d'escoltar aquest dies: Joan Dausà - Tot anirà bé

dijous, 30 de gener del 2020

Migues de farina

Avui us porto una recepta que ve de la família del meu marit: migues de farina. El meu sogre les menjava quan era petit al camp, a les Alpujarras. Feinejaven tot el matí i esperaven la mare que vingués amb l'olla de les migues de farina per dinar. Aquesta recepta veig que serà una d'aquelles que anirà passant de pares a fills, perquè ens encanta a tots.

Esperem que us agradin també i us animeu a fer-les. Això si, estigueu preparats a fer treballar el braç! Si teniu algú que us ajudi i us aneu tornant sempre estarà millor.


Ingredients (5 persones):
1kg de farina especial de migues
1 litre i quart d'aigua
1 vas d'oli (150cl. aprox.)
Un parell d'alls
sal
Ingredients de la guarnició:
pebrot verd
bacallà salat
ceba
Un parell de taronges 
olives
xistorra

Preparació del plat:

1. Posem l'oli a una paella fonda i sofregim el parell d'alls. Reservem fins que es refredi.



2. Posem l'aigua a la paella de l'oli, un cop estigui refredat. 
La mida és un litre i quart d'aigua per un kg. de farina (a partir d'aquí, podeu calcular si en voleu fer per més persones).
I fem bullir.

3. Una vegada agafa el bull, baixar el foc al mínim i començar a tirar la farina a la vegada que comencem a remenar.


Hem de guardar una mica de farina per anar incorporant a mida que anem avançant. 
Salem al gust.

4. A partir d'ara es tracta d'anar remenant amb molt de compte que no s'enganxin a la paella i anar esmicolant. 



La idea és que vagin quedant el més petites i soltes possible.



La guarnició del plat serà en el nostre cas: pebrot fregit, xistorra, bacallà salat i amanida de taronja. Ja sabeu per això que les migues accepten un munt de "toppings" 😜

Pebrot fregit:
Tallar el pebrot en trossos de 2 x 3 cm aproximadament i fregir a foc lent fins que estiguin ben fets.



Xistorra:
Tallar la xistorra en trossos petits i fregir. 



Amanida de taronja:
Tallar la taronja en dauets no gaire grans, tallar la ceba en juliana, posar unes quantes olives i amanir amb una mica d'oli.


Bacallà:
Posem una paella petita al foc sense oli i hi posem el bacallà i l'anem fent a foc lent. Veureu que potser se us fa una crosta. No passa res, quan acabem de cuinar-lo és molt fàcil de treure-la.



Ara ja ho tenim tot llest. Posem a taula els plats i cadascú que es posi de guarnició el que li agradi més.



BON PROFIT!
Esperem que us agradin!!

Avui, la cançó que ens acompanyarà serà: Las Migas - Bulerías de la Zarzamora

divendres, 10 de gener del 2020

Trena de pasta de full de xocolata


Propòsit d'aquest any 2020: reactivar el blog! A veure si ho aconseguim.
De moment comencem amb una recepta molt fàcil, resultona i que podeu fer amb els petits i petites de casa.
És una trena de pasta de full de xocolata.
Esperem que us agradi!



Ingredients:

1 làmina de pasta de full
xocolata per fondre
1 ou
virutes de xocolata

Preparació del plat: 

1. Preescalfem el forn a 200º.
2. Estenem la làmina de pasta de full sobre un paper de forn i fem els talls en diagonal per tal de muntar la trena.


3. A continuació, omplim la franja del mig amb xocolata fos, o en el nostre cas, hi vam posar llàgrimes de xocolata per fondre.


4. Una vegada hem posat tota la xocolata que volem, és hora de muntar la trena. Hem d'anar alternant una tira de cada banda cada vegada. Ja veieu que tenia una molt bona ajudant.


5. Una vegada tancada la trena, cal pintar-la amb ou batut. 


6. I seguidament, podem decorar-la amb virutes de xocolata.


7. El forn ja el tindrem calent. Hi posem la trena, amb foc a dalt i a baix, 15-20 minuts, o bé fins que veiem que estigui ben daurada. Nosaltres amb 15 minuts ja la teníem feta. 


A punt per emplatar!
BON PROFIT!

La cançó que proposem amb aquesta recepta és: Doctor Prats - Caminem lluny

dimarts, 4 de desembre del 2018

Conill amb ceba

Avui un plat que ha passat de generació a generació a la meva família: fa anys el feia la meva àvia, després ha estat la meva mare qui el fa i avui, l'he fet jo.
És ben fàcil i boníssim. Ja podeu preparar el pa perquè és d'aquests plats de sucar.
 


Ingredients (4 persones):
1 conill
3 cebes grosses
oli 
sal
conyac

Preparació del plat:

1.Primer de tot rentem el conill. Posem oli a una cassola i que s'escalfi. Mentrestant, preparem la ceba. Les pelem i les tallem a tires no molt primes. Una vegada l'oli estigui ben calent, hi posem la ceba, una mica de sal i a foc baix la deixem fins que estigui ben toba. 


 2. Una vegada la tinguem feta, la retirem a un plat i és el torn del conill. El salem i el posem a la mateixa cassola i el l'anem girant fins que estigui ben rosadet.


3. Quan veiem que ja ha agafat un bon color, hi afegirem la ceba que hem retirat i hi tirem un rajolí de conyac i deixem que faci xup-xup una estona fins que hagi evaporat l'alcohol.


4. Passats uns minuts ja el tindrem fet. Si veiem que ens quedem sense oli, hi podem posar una mica d'aigua, perquè faci una mica més de salsa i quedi més sucós.
Només ens queda emplatar-ho.


Espero que el disfruteu tant com ho fem nosaltres!
BON PROFIT!!!

P.D.: La cançó que avui ens acompanyarà és: Doctor Prats - Les nits no morem mai


dimecres, 31 d’octubre del 2018

Panellets

Dia gris... plou... però a Cal Soparet ja estem preparats per celebrar la castanyada. Ahir vam fer uns panellets amb la Thermomix, aprofitant que uns dies vam fer un taller i ens en van ensenyar. És una recepta que podem fer amb els menuts de casa, ens poden ajudar a posar els ingredients, a fer les formes, a rebossar-los...


Ingredients (40 panellets aprox.):
Massa 
250gr. de sucre
10 tires de pell de llimona (només la part groga, que sinó amargueja)
250gr. d'ametlla crua
1 clara d'ou
15gr. d'aigua
50gr. de patata cuita o moniato cuit
Decoració
75gr. de pinyons
20gr. de coco ratllat
50gr. de granets d'ametlla crua
15gr. sucre glass
cireres en almibar
2 rovells d'ou

Preparació dels panellets (amb la thermomix):

1. Posem el sucre i la pell de llimona i pulveritzem 30 seg./vel.10. Ho treiem del got i ho reservem.


2. Posem al got les ametlles i les ratllem 12 seg./vel.6.


3. Incorporem el sucre aromatitzat que havíem reservat, la clara d'ou, l'aigua, la patata (en aquest cas hem utilitzat moniato). Barregem 6 seg./vel.6. Treiem del got la massa i la posem en un recipient hermètic dins de la nevera durant aproximadament 10 hores. 


4. Preescalfem el forn a 250º.

Una vegada passat el temps de repòs de la massa només ens queda el més entretingut, fer les formes i decorar panellets al nostre gust. 


Nosaltres vam fer:

- de pinyons: fem boletes i els arrebossem amb pinyons pintats amb ou.
- de coco: fem boletes i els arrebossem de coco ratlla.
- d'ametlla crua: fem boletes allargades i tirem per sobre granets d'ametlla crua i pintem amb ou.
- de cirera en almíbar: fem boletes i amb el dit apretem al mig una mica per fer un foradet i posar-hi la cirera.


5. Una vegada preparada la plata, els posem al forn 3-5 minuts a 250º. Hem d'estar atents. Amb aquest temps és suficient. 

I ja els tindrem fets, només haurem d'esperar que es refredin.


Bon profit!
Esperem que us hagi agradat!

La cançó que avui ens acompanyarà la recepta és: Supertramp - it's raining again




diumenge, 1 d’abril del 2018

Torrijas

Setmana santa... dies de tradicions... no hi podien faltar unes torrijas. 
Hem estat a Figueruelas, i hem passat un matí en família cuinant-les. Aquí us deixem la recepta. Esperem que us agradin!


Ingredients:
1 bossa de pa especial de torrijas
(també serveix pa del dia d'abans)
1/2 branca de canyella
1 pell de llimona
750cl. de llet
sucre morè
canyella en pols
3 rovells d'ou
2 clares d'ou
oli

Preparació del plat:

Primer de tot posem en una olla, la llet, la branca de canyella i la pell de llimona i ho posem a bullir. Una vegada arrenqui el bull, ho separem i deixem uns minuts que perdi escalfor.


Preparem en un bol, el sucre morè i el triturem. Una vegada triturat ho barregem amb la canyella en pols i ho reservem.


A continuació, començarem a mullar les llesques de pa a la llet. Han de quedar ben empapades.


En un bol hi posem els 3 rovells d'ou i les 2 clares i ho batem.


Posem una paella al foc amb molt d'oli i el posem a escalfar. Per posar-hi les torrijas ha d'estar ben calent l'oli. Una vegada calent ja podem anar posant les llesques del pa. 


Quan estiguin dauradetes, li donem la volta. 


Una vegada fetes, les deixem en una safata amb paper de cuina perquè s'empapin una mica l'oli i les passem per la barreja de sucre i canyella quan encara siguin calentes. 

I ja les tenim a punt!

Bon profit!

Per acompanyar-les us proposem escoltar la següent cançó:Juan Pedro López Aguilera - La sonrisa de chocolate