BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dilluns, 15 de juny del 2015

Pa de pessic bicolor

El dia 5 de juny va ser l'aniversari de la reina de la casa. Després de pensar molt quin tipus de pastís li faria, vaig decidir fer un pa de pessic de iogurt (a ella li encanta) bicolor, i amb alguna decoració que sabia que a ella també li agradaria. Aquest en va ser el resultat: 




Ingredients:
1 iogurt de llimona
3 mides del got del iogurt de farina
2 mides de sucre
1 mida d'oli de girasol
3 ous
1 sobre i mig de llevadura Royal
1 mida de cacau
galetes Oreo (normals i mini)
xocolata per fondre


Preparació del pastís:

Per fer el pa de pessic, podeu seguir les instruccions que vam donar en la nostra entrada: Pa de pessic.
La única diferència que heu de seguir és la següent. Per tal que el pa de pessic sigui de dos colors, quan tingueu la massa feta, la separeu en dos meitats iguals. En una d'elles hi afegiu la mida de cacau i ho bateu fins que quedi ben integrat. 
Poseu en un motlle la part de massa que volgueu primer: normal o xocolata i a continuació la restant. En el nostre cas, primer vam posar la capa de xocolata i després la normal.



Per a fer la decoració, vam fondre una mica de xocolata per tal d'enganxar a les vores del pastís les galetes Oreo mini. 
Com que a la Paula, li agrada molt la Minnie, amb galetes Oreo grans i minis, vam fer un parell de cares per a decorar el pastís...molt fàcil!!!! 



Espero que us agradi!!! 

Avui la cançó va dedicada a ella, sens dubte, la reina de la casa: Club Super3 - Per molts anys

dijous, 19 de febrer del 2015

Pasta de full amb sardines

Ahir dimecres de cendra...el dia de la sardina! 
Avui doncs, us pengem la recepta que l'home de Cal Soparet va preparar per sopar.
Una coca de pasta de full amb tomàquet i sardines... boníssima!!! 

Esperem que us agradin!


 
Ingredients:
Llaunes de sardines a l'oli d'oliva
1 fulla de pasta de full
1 ceba grossa
Tomàquet de llauna
1 ou


Preparació del plat: 
En una paella hi tirem la ceba tallada fineta i la deixem fer a foc lent. Un cop estigui prou feta, hi afegim el tomàquet i deixem que es cogui a foc lent.



Pre-escalfem el forn a 180º Preparem les safates amb la pasta de full. Intentem buscar-ne d'una mida petita, per tal de que aquestes coques quedin individuals. Sinó en tenim, podem utilitzar una safata grossa per fer una coca grossa.


Punxem la pasta de full per tal de que no s'infli. 
Batem un ou i pintem amb un pinzell la pasta de full.
Ho posem al forn i ho deixem un 20 minuts o fins que veiem que ja està dorada.


Un cop tret del forn preparem el plat. Posem a sobre de la pasta de full salsa de tomàquet que ja tenim preparada i col·loquem a sobre un parell de sardines. 


BON PROFIT!!!! 

I avui la cançó que us proposem és Pink Floyd - Wish you were here. En honor al cuiner!!! 

dijous, 12 de febrer del 2015

Coca de llardons


Avui és dijous gras, dijous llarder... i què millor que aquesta recepta: Coca de llardons. És molt fàcil i boníssima! 
A Cal Soparet ja les tenim preparades!!! 




Ingredients: 
Pasta de full
1 ou
100gr. de llardons
sucre
ametlla crua "ratllada"


Preparació de la coca:
Pre-escalfem el forn a 200º amb foc a dalt i baix mentre preparem la coca.
Estenem la pasta de full i amb una forquilla la punxem tota, per tal de que no s'infli.
La pintem amb un ou batut.
A continuació, esmicolem (al gust) els llardons i els repartim sobre tota la coca. 
Hi posem l'ametlla crua i el sucre ben escampat per sobre. 
Amb un ganivet sense punta a les vores i anem fent pessigs.


Ho enfornem a 180º durant uns 20 minuts. 


Esperem que us agradi!


BON PROFIT!


dilluns, 19 de gener del 2015

Cupcakes de tonyina i tomàquet

Avui, us presentem un dels entrants que vam fer per la nit de Nadal i que realment, van agradar moltíssim: cupcakes salats. En vam fer de tres tipus: cupcakes de tomàquet i tonyina, cupcakes de carbassó i cupcakes de ceba caramelitzada.
Avui us deixo la recepta dels Cupcakes de tomàquet i tonyina.

Esperem que us agradin.



Ingredients (24-30 minicupcakes):
2 llaunes de tonyina escorreguda
2 cullerades tomàquet concentrat
20 gr. de sucre morè
3 ous
70 gr. d'oli neutre (girasol, oliva suau)
170 gr. de farina de blat
7 gr. de llevadura
sal
espècies al gust (en el nostre cas, orenga)
tomàquet cherry per a decorar
formatge philadelphia


Preparació dels cupcakes: 
Preescalfem el forn a 160º (a dalt i a baix sense aire)
Batem l'oli amb el sucre i incorporem els ous, fins a obtenir una textura homogènia. Afegim la tonyina, el tomàquet concentrat i les espècies que hi volem posar. 
Per altra banda, mesclarem els productes secs. Barregem la llevadura amb la farina (ben tamisat).
Barregem els ingredients secs amb els líquids. Veureu que ens queda una barreja una mica líquida (és normal).
Omplim els motlles fins a 3/4 de la seva capacitat i els col·loquem en una safata de reixa al forn, durant 20 minuts o bé fins que els punxeu i l'escuradents surti net. 
Quan estiguin fets, cal deixar-los refredar a la safata de reixa per tal de poder decorar-los.
En aquest cas, la decoració ha estat molt senzilla. Hem posat el formatge Philadelphia a una màniga pastissera i hem fet petits puntets a sobre el cupcake per tal d'enganxar mig tomàquet cherry.

BON PROFIT!


Avui la cançó que us recomanem és: The Police - Every breath you take


diumenge, 11 de gener del 2015

Pastissets de cabell d'àngel

Avui toca una recepta que des de fa molts anys es fa a casa, pastissets de cabell d'àngel de les terres de l'Ebre. La meva família materna, són d'Aldover, un municipi de la comarca del Baix Ebre. Sempre m'expliquen que al poble sempre feien pastissets (entre d'altres dolços). Sempre ho han anomenat així. 

Aquest Nadal ha vingut la meva padrina (que també és d'allà) i no hem pogut evitar fer-ne una bona plata. 



Ingredients:
7 gotets d'oli (mida d'un cafè)
1 ou
1 kilo de farina
1 kilo de cabell d'àngel
1 gotet de Mistela (o similar)
1 gotet d'anís sec
8 cullerades soperes de sucre
1 sobre de llevadura

Preparació:
De moment, mentre ho preparem tot, pre-escalfarem el forn a 200º.
Posem en una cassola tots els ingredients, i amb les mans, amassem. La massa queda bastant oliosa (ja veureu) i una mica basta. 

Una vegada feta la massa, fem boles. Aquí en podeu veure una fot per veure la mida.



A continuació es van aplanant i omplint de cabell d'àngel i es tanquen com si fossin unes "empanadilles". 


Les posem en una plata i cap al forn a 180º-200º durant 20 minuts aproxiamadament, o fins que veieu que ja estan fets.


Quan els treiem del forn i tirem per sobre sucre i ja estàn llestos!


Esperem que us agradin tant com ens agraden a nosaltres i els disfruteu molt.

BON PROFIT!

La cançó que avui us proposem va dedicada a la meva mare, i no només perquè aquesta recepta li porta molts records, sinó perquè avui és el seu aniversari. FELICITATS!!!! Aquesta cançó va per tu: Parchís - Cumpleaños feliz

dimarts, 23 de desembre del 2014

dijous, 11 de desembre del 2014

Cupcakes de xocolata

Avui una de cupcakes. Fa cosa d'un mes vaig anar a fer-ne un curs. Al curs ens van ensenyar a fer cupcakes dolços i salats. La idea dels cupcakes salats em va agradar molt i per Nadal espero fer-ne alguns! Aquesta foto és el resultat del curs.


Aquesta vegada ens hem decantat per uns cupcakes de xocolata, trets del blog de la professora del curs Cupcakes de xocolata (Dtradicio).

Esperem que us agradin!





Ingredients (12 cupcakes):
Per la base:
70 gr. iogurt natural
105 gr. sucre
80 gr. farina
25 gr. cacau en pols
2 ous M
8 gr. llevadura química
50 ml. oli girasol
Pel buttercream:
105 gr. nata per muntar
240 gr. xocolata amb llet
20 gr. mantega

Preparació de la base:

Preescalfem el forn a 180º a dalt i baix sense ventilador mentre preparem la base.
Amb la batedora posem tots els ingredients junts i els mesclem fins a aconseguir una massa homogènia.
En un motlle hi posem les càpsules per a madalenes i ho omplim fins a 3/4 parts de la seva capacitat.
Ho posem al forn uns 20 minutos o fins que punxem i l'escuradents surti net.

Preparació del buttercream:

Trossegem la xocolata en trossets petits.
Posem la nata en una cassoleta i ho portem a ebullició. Ho retirem del foc i ho barregem amb la xocolata trossejada i remamen fins a obtenir una crema homogènia. Afegim la mantega i barregem fins que es fongui.
Deixarem la crema a temperatura ambient per tal de que es refredi i poder treballar-la amb una mànega pastissera. 


Bon profit! 

La canço per acompanyar aquesta recepta és: La Troba Kung-Fú - Xocolata bona