BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dilluns, 23 d’abril del 2012

Pastís de pasta de full amb crema i maduixes

Avui... Sant Jordi!! Un dia ben bonic a Catalunya... llibres, roses, gent pel carrer...
Què us sembla aquesta recepta per a celebrar-ho? UN pastís de pasta de full amb crema i maduixes... boníssim i molt fàcil de fer!!
Esperem que us agradi!

Ingredients: 
1 làmina de pasta de full fresca
maduixes
melmelada de maduixa
crema pastissera




Preparació del postre:

Estenem la pasta de full i la punxem del mig amb una forquilla.
Pre-escalfem el forn a 180º. Mentrestant anem preparant les maduixes: les rentem i les tallem al gust. En aquest cas, vam fer làmines. 
Posem la pasta de full al forn i la coem durant 10-15 minuts a 180º.
Una vegada tinguem la pasta de full a punt només hem de muntar el postre. Posem la crema pastissera i repartim per sobre les maduixes. A continuació, i per acabar, amb un pinzell, ho pintem amb la melmelada de maduixa... i llestos!


BON PROFIT i FELIÇ DIADA DE SANT JORDI!!!!

La cançó que avui us proposem és: Tchaikovsky - El vals de les flors


diumenge, 15 d’abril del 2012

Arròs amb botifarra de ceps

 

Avui  dia 15 d'abril... toca publicar la Recepta del 15
que aquest mes ens proposen l'arròs!
Doncs bé, un dia teníem per la nevera unes botifarres de ceps, que vam parofitar-les per fer aquest arròs, boníssim!!!! 
Esperem que us agradi!!!!




Ingredients (2 persones):
3 botifarres de ceps
400 gr. (aprox.) d'arròs
ceba
tomàquet
oli
sal
brou

Preparació del plat:
En primer lloc posem en una cassola una mica d'oli i hi daurem les botifarres . Una vegada tinguem les botifarres ben daurades, hi sofregim una mica de ceba i a continuacióm, tomàquet. 
Per altra banda anirem escalfant el brou que tinguem, per tenir-lo calent a l'hora d'afegir-lo a l'arròs.
Una vegada sofregit el tomàquet, sofregim l'arròs i hi aboquem el brou. Deixarem una 20 minuts fins que l'arròs estigui. Anirem vigilant que no es quedi sense brou. Quan quedin 2-3 minutets, apagarem el foc, el deixarem resposar i llest per servir.
 
 

BON PROFIT!!!
 
Avui la cançó que us proposem és: La Valse D'Amelie (BSO Amelie)

diumenge, 1 d’abril del 2012

Plumcake bicolor

Avui per desitjar-vos una bona Setmana Santa, tant aquells que feu vacances com els que treballeu, un plumcake que vam fer uns dies que estava per llepar-se'n els dits!!! Espero que us agradi!!! És una bona opció per a esmorzar, postre, berenar, ressopó... quan vulgueu!! ;)


Ingredients:
150 gr. de farina de pastisseria
175 gr. de sucre glass (jo en vaig posar bastant menys)
175 gr. de mantega fosa
3 ous
1 sobre de llevadura
50 gr. de xocolata per fondre

Preparació del plumcake:

Primer de tot, encendrem el forn per escalfar-lo a 180º.
Batem el sucre i la mantega fins a aconseguir una mescla homogènia. Hi afegim els ous, la llevadura i la farina, i tornem a batre fins que torni a quedar una mescla homogènia. 
A part, fonem la xocolata, al bany maria o bé al microones. 
Dividim la massa en dues parts, i en una d'elles hi afegim la xocolata fosa. 
Preparem el motlle de plumcake. Podem posar-hi mantega o bé paper sulfuritzat. És el moment d'abocar la massa. Nosaltres primer hi vam posar la massa normal i a continuació la de xocolata. 
Ho posem al forn uns 35 min. a 180º.
Una vegada fet, només caldrà decorar-lo al gust. Nosaltres hi vam posar sucre glass per sobre.



BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem és: Lou Bega - Mambo no.5

dimecres, 21 de març del 2012

Bunyols de vent

Aquest any també ens hem decidit a fer bunyols... els hem fet igual que l'any passat, només hi hem afegit una mica més d'anís, i han quedat boníssims! I aquest any la forma... ha millorat!!



Ingredients (pasta choux):
125 ml. d'aigua
75 gr. de farina
60 gr. de mantega
3 ous petits
sal
5 culleradetes d'anís sec (opcional)

Preparació:
Posar l'aigua i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal. Quan l'aigua bulli i tota la mantega s'hagi fos, afegir d'un sol cop la farina tamissada i deixar coure, sense parar de remenar, fins que aquesta massa es separi de les parets del casssó. Fora del foc afegir un ou i remenar fins que quedi homogeni. Així, fins a afegir-hi els tres ous. Barrejar-hi també les 3 culleradetes d'anís. Ho reservem.
En una paella posem a escalfar oli. Quan estigui ben calent anem agafant massa amb una cullera i amb l'ajuda d'una altra els anem fregint, ells sols es girent, si algun es resisteix el girem. Quan estiguin daurats treure'ls del foc i deixar-los sobre paper absorbent. Encara calents arrebossar-los amb sucre.



BON PROFIT!!!


La cançó que avui us recomanem: Supertramp - It's raining again

dimarts, 13 de març del 2012

Llenties marineres



La recepta d'avui, és amb la que participem a la Recepta del 15.

La recepta la vam treure del blog La cuina de la Isabel. N'hem fet alguna variació d'ingredients, però l'essència és la mateixa. Són unes llenties boníssimes, i això que a mi, les llenties mai ha estat una de les llegums que m'agradi... però fetes així, us puc assegurar que vaig menjar-me'n un bon plat i a gust!! Espero que us agradi a vosaltres també.



Ingredients (2 persones): 
300 gr. de llenties cuites
sèpies
cues de gambó 
tomàquet
1/2 l. de brou de peix
oli
sal

Preparació del plat:
Primer de tot, netegem les sèpies i les tallem a daus o a rodanxes. 
En una cassola, hi posem oli, i hi sofregim la ceba i les sèpies. Quan ho tinguem una mica avançat, hi afegim també les cues de gambó. Hi afegim també el tomàquet i ho sofregim ben sofregit, fins que quedi ben confitat.


A part escalfarem el brou de peix.
Una vegada tinguem el sofregit ben confitat i tirem les llenties i també deixem que se sofregeixin una mica amb el peix. A continuació hi evoquem el brou de peix i deixem que bulli una miqueta i llestos!!!






BON PROFIT!!!


La cançó que avui us proposem, aprofitant que a Terrassa hem començat amb el Festival de Jazz: Herbie Hancock - Watermelon man