BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

diumenge, 4 de desembre del 2011

Ja és Nadal a Cal Soparet!!!

Ahir va arribar el Nadal a Cal Soparet... ja hem muntat el pessebre!! Ens ha quedat molt bonic, oi Maria?































Aquest matí, amb la Maria hem fet el púding de xocolata, que vam veure fa uns dies al blog Acabat de fer. És ben fàcil de fer i un gust a xocolata... mmm... que bo!!!



Ingredients:
2 ensaïmades
450 ml. de llet
170 ml. de llet evaporada
70 gr. de xocolata negra 70%
2 ous
2 cullerades de sucre morè (nosaltres no les hi hem posat)

Preparació del postre:

Posem en un cassó les dues llets i la xocolata. Un cop s'hagi dissolt ho retirem del foc i deixem que es refredi. 
Mentrestant tallem les ensaïmades a daus mitjans i les distribuïm per la safata que anirà al forn.
Batem els ous i els afegim a la llet. Ho passem per la batedora i una vegada mesclat ho afegim damunt de les ensaïmades.
Ho enfornem a 180º, uns 30-35 minuts, sense bany maria.
Un vegada fet, el deixem refredar i el podem conservar a la nevera fins al moment de servir.

BON PROFIT!!!!

La cançó que us acompanyarà avui, amb aquesta recepta, és:Jazz Christmas.

dilluns, 14 de novembre del 2011

Torrades variades

Per motius personals, hem tingut Cal Soparet molt abandonat... però per tornar a començar avui publiquem una recepta molt i molt fàcil, que solem fer per sopar, un diumenge, per exemple. Es tracta de fer torrades al gust del "consumidor", en aquest cas, van ser de fuet i de salmó fumat.


Ingredients:
Llesques de pa de pagès
fuet
salmó
formatge ratllat
orenga

Preparació del plat:
Escalfem el forn a 180º.
Mentrestant prepararem les torrades. Posarem en una plata de forn paper vegetal. 
Agafarem les llesques de pa, i hi posarem el farciment, en aquest cas, fuet i salmó. A sobre hi escampem formatge ratllat i hi espolvoregem l'orenga.
Ho introduïm al forn, amb el foc de dalt encès... i ho deixem fins que veiem que el formatge està ben gratinat.

BON PROFIT!!!



Avui la cançó que us proposem per acompanyar a aquesta recepta és: Sabor de Gracia - La rumba de Barcelona

divendres, 30 de setembre del 2011

Crestes de tonyina i verduretes

Avui una recepta amb la qual ens va sorprendre per sopar el Juan Pedro...crestes de tonyina i verduretes. Boníssimes!!!! Van agradar moltíssim!!! I ara ja comencem a fer-ne de gambes, de pollastre... ja us les anirem penjant. Però de moment... us presentem la recepta de les cretes de tonyina i verduretes, amb el reportatge fotogràfic, fet pel mateix Juan Pedro.




Ingredients:
paquet d'oblees per a fer crestes (La Cocinera en el nostre cas)
2 llaunes de tonyina
verduretes variades
1 ou


Preparació del plat:
En una paella comencem a escalfar a foc lent les verduretes... fins que estiguin ben toves. A continuació les barregem amb les llaunes de tonyina.


A continuació estenem les oblees, que venen amb un paper que ajuda a treballar amb aquestes, i les anem omplint. La quantitat ja veureu que no és gaire, sinó la pasta de la oblea es trenca a l'hora de tancar-les. Per tant, hem d'anar amb molt de compte perquè la pasta no es trenqui.


Mentre, haurem escalfat el forn a 200º.
Una vegada tenim totes les oblees tancades, les emplatem a una safata de forn i les pintem amb ou. Les posem al forn, amb foc a dalt i a baix,  i les deixarem fins que quedin ben dauradetes. 


Esperem que us agradin! 
BON PROFIT!!!


La cançó que avui us proposem és: Els Pets - Bon dia.

dilluns, 19 de setembre del 2011

Risotto de gambes

Avui presentem aquesta recepta, un risotto de gambes, que va sortir, boníssim!!!! Us animo a fer-lo, fàcil (entretingut, això sí, com tots els risottos), però deliciós!!!


Ingredients (2 persones):
6-7 gambes
arròs
brou de peix
formatge parmesà
vi blanc
julivert
oli

Preparació del plat:
Posem en una cassola el brou de peix, per a que s'escalfi. En una altra cassola, hi comencem a preparar el risotto. Posem una mica d'oli i, quan està calent, hi posem les gambes a trossets i pelades. Mentre es vagin fent, hi afegim un rajolí de vi blanc. Deixem evaporar l'alcohol. Una vegada estigui a punt, hi afegim l'arròs i el sofregim per tal de que agafi el gustet de tot. A partir d'aquí hi anirem afegint caldo de mica en mica i anirem remenant sense parar. Hi espolveragem el julivert. Quan quedin un parell de minutets per a que l'arròs estigui hi afegim el formatge parmesà sense deixar de remenar.
Ja ho tenim llest per emplatar... 
BON PROFIT!!


La cançó que avui us proposem: Coldplay - Trouble

dimarts, 13 de setembre del 2011

Pollastre en escabetx


Avui pengem la nostra Recepta del 15: Pollastre en escabetx. Es tracta d'una recepta que fa temps que ens va passar una molt bona amiga, la Eli! Hem pensat que és una bona ocasió per fer-la pública!!!
Us la recomanem, boníssima!!!!




Ingredients (2 persones):
2 pits de pollastre
4 gots d'oli
2 gots de vinagre
1 ceba tallada a trossets
1 pastanaga tallada a rodanxes
1 dent d'all sense pelar ni tallar
1 fulla de llorer
sal
pebre en boletes (4 o 5 boletes)

Preparació del plat:
Es posa tot en una cassola i es deixa que bulli. Un cop ha bullit, cal baixar el foc i deixar-ho una bona estona, en el meu cas ho he deixat una hora i mitja. He anat controlant i quan tot ja ho he vist ben cuit, ho he retirat del foc. 
És un plat que es serveix al natural, ni fred ni calent.

BON PROFIT!!!

La cançó que avui posem és dedicada, sens dubte a la nostra amiga Eli: Antònia Font - Icebergs i guèisers

dimarts, 6 de setembre del 2011

Pastís de tonyina

Avui la recepta que pengem, és una recepta que hem fet moltes vegades quan som una bona colla. És fàcil de fer, ho pots tenir preparat per només decorar i servir. Esperem que us agradi!


Ingredients:
pa de motlle sense crosta
tonyina
tomàquet natural
enciam
salsa rosa
ou dur (per decorar)

Preparació del plat:
Unes hores abans, 2 o 3, o bé el dia abans preparem el pastís. Posem en una safata, una capa de pa de motlle, untem amb el tomàquet, i hi posem una capa de tonyina. Ho repetim fins a tenir 3 capes de pa de motlle. A continuació ho deixarem a la nevera amb alguna cosa que pesi a sobre per tal de que quedi tot ben premsat.
En el moment que haguem de servir-ho només caldrà preparar la salsa rosa (ketchup i maionesa) i cobrir tot el pastís. 
Per decorar podem utilitzar enciam i ou dur.
Nosaltres el fem així, però a la cuina ja se sap, imaginació al poder, és a dir, que el farcit del pastís el podeu fer del que vulgueu.

BON PROFIT!

La cançó que us proposem: Joan Manuel Serrat - Mediterráneo

dissabte, 27 d’agost del 2011

Sant tornem-hi!!!

Això ja s'acaba... dilluns, Cal Soparet torna a la normalitat... hem aprofitat aquests dies de vacances al màxim, hem desconnectat de tot, fins i tot del blog, ja ho heu pogut veure, però ja s'ha acabat, en uns dies, tornarem a publicar receptes!!!

Us deixem una foto d'aquest estiu:


BONA TORNADA A TOTHOM!

Us recomanem aquesta cançó per alleugerir la tornada a la normalitat: Supertramp - Breakfast in America