BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dissabte, 27 d’agost del 2011

Sant tornem-hi!!!

Això ja s'acaba... dilluns, Cal Soparet torna a la normalitat... hem aprofitat aquests dies de vacances al màxim, hem desconnectat de tot, fins i tot del blog, ja ho heu pogut veure, però ja s'ha acabat, en uns dies, tornarem a publicar receptes!!!

Us deixem una foto d'aquest estiu:


BONA TORNADA A TOTHOM!

Us recomanem aquesta cançó per alleugerir la tornada a la normalitat: Supertramp - Breakfast in America

dijous, 21 de juliol del 2011

Gaspatxo

Avui una recepta ben estiuenca, el gaspatxo. A casa ens agrada molt i, la meva mare, l'ha fet així tota la vida. Espero que us agradi.


Ingredients:
3kg tomàquet ben vermell
1 pebrot verd
1 all
1 molla de pa
1 tasseta d'oli
1 rajolí de vinagre
sal

Preparació del plat:
Posem la molla de pa (no molt gran) en remull en un got d'aigua. Pelem els tomàquets i els tallem a trossos. Tallem a trossos també el pebrot verd i l'all.Hi afegim també la molla de pa arremullada. Ho pasem tot pel minipimer. A continuació hi afegim l'oli, el vinagre i la sal. Una vegada ho tinguem ben triturat, ho passarem pel colador xino. Repetirem l'acció tantes vegades com més fi volguem el gaspatxo. Tastarem i acabarem de posar oli, vinagre o sal, si cal. O ho servim i que cadascú s'ho acabi d'amanir al gust.


Servim i BON PROFIT!!!

La cançó amb la que acompanyarem aquest plat tan refrescant és: Johann Pachelbel - Canon en Re major.

dilluns, 11 de juliol del 2011

Còctel de gambes

Avui presentem un plat fresquet i força conegut per tothom, el còctel de gambes. A nosaltres ens agrada per a soportar aquests dies tan calorosos.


Ingredients (2 persones):
gambetes petites cuites
palitos de cranc
enciam
ou dur
4 llagostins cuits
salsa rosa (ketchup i maionesa)
Preparació del plat:
Posem a bullir els ous.
A part anem tallant la resta d'ingredients, excepte els llagostins, a trossets ben petits. Una vegada els ous també estiguin cuits, els tallem ben petits. 
Preparem la salsa rosa, amb ketchup i maionesa. Barregem tots els ingredients amb la salsa rosa, i emplatem. Per decorar, hi posem els dos llagostins cuits.


BON PROFIT!

La cançó que avui proposem és: Police - De Do Do Do, De Da Da Da



divendres, 1 de juliol del 2011

Amanida de llenties

Avui una recepta sana, fresqueta, fàcil de fer, amb color i apte per a tots els públics.


Ingredients (2 persones):
250 gr. llenties cuites
1 tomàquet madur gros
enciam
blat de moro
formatge fresc
tonyina

Preparació del plat:
La preparació d'aquest plat és ben fàcil. Tallarem tots els ingredients ben petits i els disposarem en un bol per mesclar-ho tot. Ho posem a la nevera, per servir-ho ben fresc.



BON PROFIT!!!

La cançó que avui us recomanem és: Duke ellington - Take the A train

dilluns, 27 de juny del 2011

Coca de pasta de full farcida de crema

Avui, amb una mica de retard, pengem la coca que vam fer per Sant Joan. Vam treure la idea del blog de cuina La cuina de l'estany. És molt fàcil i queda boníssima!!! Hi hem fet alguna variació... però el resultat va ser excel·lent!


Ingredients:
1 base de pasta de full 
Perletes de xocolata
Crema pastissera
1 ou
sucre

Preparació del plat:
Preescalfem el forn a 200º.
En una safata de forn hi posem paper vegetal. Estenem la pasta de full i la partim per la meitat. Sobre una de les part hi estenem la crema pastissera. Un cop fet això, ho tapem amb l'altre part de la pasta de full. Sellem les vores amb una forquilla, perquè no s'obri quan es cogui.
Ho pintem amb ou i hi tirem les perletes de xocolata i el sucre.
Ho enfornem 18-20 minuts. Si veiem que es torra ràpidament, podem tapar la coca amb paper d'alumini, perquè s'acabi de coure i no es cremi la part de sobre.



BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem, dedicada al Juan Pedro, que demà és el seu aniversari: Supertramp - Breakfast in America. MOLTES FELICITAAATS!!!!


dimarts, 14 de juny del 2011

Amanida d'estiu de patata

Avui 14 de juny, proposem una recepta per la Recepta del 15 d'aquest mes.

 

Es tracta d'una amanida amb la patata com a ingredient bàsic i tot el que us vingui de gust combinar-hi!


Ingredients (2 persones):
3 patates mitjanes
enciam
tomàquet
ceba
pastanaga
tonyina
cranc
ou dur
palmito

Preparació de l'amanida:
Posem a bullir les patates senceres. Una vegada estiguin les tallem a rodanxes. A part, bullim també els ous. Un cop cuits, els tallem també en trossos petits. D'altra banda anem preparant la resta d'ingredients: ratllem la pastanaga, tallem ben petit l'enciam, el tomàquet i la ceba, escorrem la tonyina i la emplatem, tallem petit el cranc i el palmito. Tot ho anem emplatant en diferents recipients i ho posem a taula, perquè cadascú es posi el que li vingui de gust.


Us la recomanem, és una amanida molt refrescant i que quan arriba el bon temps, a casa ve molt de gust.

BON PROFIT!

La cançó que avui us proposem és: Tequila - Salta

divendres, 10 de juny del 2011

Vol-au-vents farcits de crema i trufa

Avui un postre ben fàcil, però molt resultón. Aquests volovants farcits de crema o de trufa, en el meu cas, però ja sabeu que podeu farcir-los amb el que us vingui de gust.


Ingredients:
vol-au-vents
crema pastissera
trufa
virutes de xocolata

Preparació del plat:
Disposem els vol-au-vents en una plata, i els anem omplint amb crema pastissera o bé amb trufa. Una vegada tots plens, hi espolvoregem les virutes de xocolata.
Ho posem a la nevera fins a l'hora de servir.



BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem és: Coldplay - Lost