BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dimarts, 27 de desembre del 2016

Mar i muntanya: mandonguilles amb gambes

Aquesta és una de les receptes que de moment hem fet aquestes festes, un mar i muntanya una mica diferent, però boníssim igualment. Hem tret la recepta de Cuina generosa, però l'hem modificada una mica. 
Us aninem a fer-lo perquè us en llepareu els dits. 



Ingredients (6 persones):
24 mandonguilles
30 gambes
ceba
all
tomàquet
julivert
farina
aigua amb pastilla o brou

Preparació del plat:
Es posa en una cassola ampla oli, i hi fregim les gambes. En aquesta ocasió, nosaltres vam fer servir unes cues de gambó congelades que són molt gustoses. Es salen i es reserven.



En el mateix oli hi fem les mandonguilles lleugerament enfarinades i també les reservem.


Aprofitant el mateix oli, fem el sofregit de ceba i all, i hi afegim el tomàquet quan estigui ben tou el sofregit. El sofregit el fem a poc a poc. 



Una vegada fet, hi afegim les mandonguilles amb aigua o brou i deixem que fagi xup-xup una mitja hora. Finalment afegim les gambes i ho deixem que faci xup-xup uns deu minuts més i ja ho tenim llest.




Només cal que tinguem preparat el pa perquè la salsa és d'aquelles per sucar-hi pa! 

BON PROFIT!

I com sempre, acompanyarem la recepta amb una bona cançó: Darwin's Dream - Priscila

4 comentaris:

  1. El brou de carm o de peix?

    ResponElimina
  2. Jo el poso de carn... i quan no tinc brou ho faig amb aigua i una pastilla de brou de carn. Però també pot acceptar el de peix. Espero que us agradi!

    ResponElimina