BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dijous, 19 de febrer de 2015

Pasta de full amb sardines

Ahir dimecres de cendra...el dia de la sardina! 
Avui doncs, us pengem la recepta que l'home de Cal Soparet va preparar per sopar.
Una coca de pasta de full amb tomàquet i sardines... boníssima!!! 

Esperem que us agradin!


 
Ingredients:
Llaunes de sardines a l'oli d'oliva
1 fulla de pasta de full
1 ceba grossa
Tomàquet de llauna
1 ou


Preparació del plat: 
En una paella hi tirem la ceba tallada fineta i la deixem fer a foc lent. Un cop estigui prou feta, hi afegim el tomàquet i deixem que es cogui a foc lent.



Pre-escalfem el forn a 180º Preparem les safates amb la pasta de full. Intentem buscar-ne d'una mida petita, per tal de que aquestes coques quedin individuals. Sinó en tenim, podem utilitzar una safata grossa per fer una coca grossa.


Punxem la pasta de full per tal de que no s'infli. 
Batem un ou i pintem amb un pinzell la pasta de full.
Ho posem al forn i ho deixem un 20 minuts o fins que veiem que ja està dorada.


Un cop tret del forn preparem el plat. Posem a sobre de la pasta de full salsa de tomàquet que ja tenim preparada i col·loquem a sobre un parell de sardines. 


BON PROFIT!!!! 

I avui la cançó que us proposem és Pink Floyd - Wish you were here. En honor al cuiner!!! 

dijous, 12 de febrer de 2015

Coca de llardons


Avui és dijous gras, dijous llarder... i què millor que aquesta recepta: Coca de llardons. És molt fàcil i boníssima! 
A Cal Soparet ja les tenim preparades!!! 




Ingredients: 
Pasta de full
1 ou
100gr. de llardons
sucre
ametlla crua "ratllada"


Preparació de la coca:
Pre-escalfem el forn a 200º amb foc a dalt i baix mentre preparem la coca.
Estenem la pasta de full i amb una forquilla la punxem tota, per tal de que no s'infli.
La pintem amb un ou batut.
A continuació, esmicolem (al gust) els llardons i els repartim sobre tota la coca. 
Hi posem l'ametlla crua i el sucre ben escampat per sobre. 
Amb un ganivet sense punta a les vores i anem fent pessigs.


Ho enfornem a 180º durant uns 20 minuts. 


Esperem que us agradi!


BON PROFIT!