BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dimecres, 29 de febrer de 2012

Estofat de patata amb carn de gall d'indi

Avui una recepta de casa de tota la vida... estofat de patata amb carn de gall d'indi.


Ingredients (4 persones): 
5 patates 
1/4 de gall d'indi
ceba
tomàquet
brou
llaurer
sal
pebre

Preparació del plat:
En una cassola posem una mica d'oli. Salpebrem la carn i la sofregim. 
Tallem la ceba ben petita i la afegim, juntament amb el tomàquet, a la carn que tenim sofregint-se. 
Una vegada ho tinguem tot ben sofregit hi aboquem el brou i una fulla de llaurer i deixem que es cogui. 
A part, pelem i tallem a trossos les patates. Quan tinguem la carn més o menys cuita, hi tirem les patates i deixem que es cogui tot junt.

Ja ho tindrem llest per emplatar! 
BON PROFIT!!

La cançó que avui us proposem és: Joan Manuel Serrat - Esos locos bajitos

dilluns, 20 de febrer de 2012

Pastís de patata i carn picada

Avui una recepta, ben fàcil també. Un pastís de patata i carn picada que amb un sol plat tindrem el dinar fet.




Ingredients (4 persones):
300-350 gr. de carn picada
tomàquet
1 paquet de puré de patata
formatge ratllat
sal
oli

Preparació del plat:
Encenem el forn a 180º, perquè es vagi escalfant.
Preparem una paella amb oli, per tal de fer-hi la carn picada. Quan l'oli sigui ben calent i afegim la carn picada i l'anem fent fins que quedi daurada. Hi afegim tomàquet triturat i ho deixem que es sofregeixi bé.
D'altra banda preparem el puré de patata, tal i com indiquen les instruccions del recipient. Podem fer també, el puré de patata bullida, però en aquest cas, vam utilitzar puré de sobre.
Quan tinguem tot a punt, només ens queda preparar el plat en una safata de forn. Posem una capa de carn picada.


A continuació una capa de puré de patata.


I finalment formatge ratllat per poder gratinar el plat.


Posem la safata al forn amb el gratinador només i ja tindrem el plat preparat.

BON PROFIT!!

Avui us proposem la següent cançó: Whitney Houston - I will always love you


dijous, 16 de febrer de 2012

Coca de llardons

Avui Dijous Gras... dijous llarder, i a Cal Soparet ja tenim la coca de llardons feta. La recepta l'he treta del blog de La Cuina de la Isabel. És molt fàcil de fer!


Espero que la disfruteu!!!



Ingredients:
2 làmines de pasta de full
100 gr. de llardons
80 grams de sucre molt
1 ou
50 gr. de pinyons (nosaltres no, a causa de les al·lèrgies)

Preparació de la coca:
Escalfem el forn a 200º. Mentrestant preparem la safata on hi farem la coca. Amb paper sulfuritzat, o farina, hi estirem la pasta de full i la punxem. A continuació, ensucrem i hi tirem els llardons trinxats. Nosaltres els hem triturat una mica. Tapem amb l'altre làmina de pasta de full, la punxem i segellem la coca. Pintem amb ou batut i ensucrem abundantment. En el cas que hi poseu pinyons, és el moment de posar-los.


Introduïm la coca al forn i ho deixem uns 20 minutets... hem d'anar controlant fins que ens quedi daurada.

BON PROFIT I QUE PASSEU UN BON CARNESTOLTES!!!!

La cançó que avui us proposem és: Celia Cruz - La vida es un carnaval


dimarts, 7 de febrer de 2012

Arròs amb conill

Avui un arrosset... boníssim: arròs amb conill! És una recepta que ha fet sempre la meva àvia... la meva mare, i ara, jo mateixa!!!
Esperem que us agradi!!!



Ingredients (4 persones):
1/2 conill trossejat
400 gr. (aprox.) d'arròs
tomàquet
oli
sal
brou

Preparació del plat:
En primer lloc posem en una cassola una mica d'oli i hi daurem el conill (prèviament salat). Una vegada tinguem el conill ben dauradet, hi sofregim una mica de tomàquet. 
Per altra banda anirem escalfant el brou que tinguem, per tenir-lo calent a l'hora d'afegir-lo a l'arròs.
Una vegada sofregit el tomàquet, sofregim l'arròs i hi aboquem el brou. Deixarem una 20 minuts fins que l'arròs estigui. Anirem vigilant que no es quedi sense brou. Quan quedin 2-3 minutets, apagarem el foc, el deixarem resposar i llest per servir.

BON PROFIT!!!


La cançó que avui us proposem és: Supertramp - Fools overture