BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dilluns, 30 de gener de 2012

Galetes de mantega

A Cal Soparet a partir de Juny en serem una més... si, estem embarassats. Estem esperant una nena, una Paula. És per això que, fa dos diumenges vam pujar a Cardona, a casa d'una molt bona companya de feina i amiga, la Núria. Ens han deixat un munt de coses que ens serviran de molt!! Moltes gràcies, Núria, una altra vegada!!!

Doncs bé, amb la Maria, vam preparar unes galetones per endur-nos-en... la veritat és que van quedar molt bones!!! Aquí us en deixem la recepta (molt apta per a fer treballar també, els petits de la casa).


Ingredients:
2 tasses de farina
1 tassa de sucre llustre
2 ous
100gr de mantega
2 culleradetes de llevat
xocolata per fondre

Preparació de les galetes:
En un bol, hi mesclem tots els ingredients i amb les mans comencem a treballar la massa. Hi anirem afegint farina fins que la massa no se'ns enganxi a les mans.


A continuació amb un corró, estenem la massa, fins a deixar-la a un gruix de 0,5 cms, i amb un motlle fem les formes que volguem. En aquest cas, les vam fer totes rodones.


A continuació, ho posem al forn, que ja el tindrem calent a 180º  durant uns 20 minuts aproximadament. Hem d'estar a l'aguait perquè no se'ns torrin massa.
D'altra banda, anirem fonent el xocolata per tal de banyar, al nostre gust, les galetes, quan surtin del forn.


BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem és: Supertramp - Dreamer


diumenge, 15 de gener de 2012

Carxofes al forn - La Recepta del 15



Avui, dia 15, i aquesta vegada si que no se'ns ha escapat la Recepta del 15. Aquest mes ens proposaven les carxofes. A casa només m'agraden a mi... però en veure la proposta... de seguida vaig saber com fer-les. Es tracta d'una recepta que sempre ha fet a casa la meva àvia. Unes carxofes al forn... boníssimes! Espero que us agradi!!!



Ingredients:
carxofes
sal
oli
pebre
*podem també utilitzar cansalada, sobrassada...

Preparació del plat:
Preparar aquest plat és  molt fàcil. Preescalfem el forn a 180º.
Piquem les carxofes al marbre de la cuina, perquè quedin ben obertes. Tallem la punta de la carxofa. I les posem en una plata per anar al forn. A continuació, nosaltres hi hem posat oli en abundància, sal i pebre. Res més. Unes carxofes ben sanes. Però s'hi pot posar també un trosset de cansalada o de sobrassada a dins, i també queden espectaculars. 


Les posem al forn, i jo les he tingudes una hora ben bona al forn a 180º.  Depenent de la carxofa caldrà més o menys... només cal estar una mica atents per veure si ja tenim cuites les carxofes. Una vegada estan, ja les podem treure i emplatar. Prepararem també una mica de pa, perquè sucar el suquet de l'oli, és una delícia!!



















BON PROFIT!!!














La cançó que avui us posem per acompanyar el plat és: Ryan Paris - Dolve Vita

dilluns, 9 de gener de 2012

Cuscús amb verdures

Ja s'han acabat les festes, ja hem desmuntat els arbres de Nadal, els pessebres, hem acabat amb els grans dinars i sopars... això vol dir, que tornem a ser a la rutina, i vol dir també, que Cal Soparet torna a posar-se les piles. 


Avui us presentem una recepta ben fàcil de fer i ràpida: cuscús amb verduretes. 




Ingredients (4 persones):
250 gr. cuscús
verdures variades: pebrot, carbassó, tomàquet, ceba, albergínia...
oli
sal

Preparació del plat:
Per una banda, preparem les verdures i les tallem ben petites. També tenim la opció de comprar una bossa de verduretes variades.  Sigui quina sigui la opció, les farem a foc lent en una paella amb una mica d'oli.
Quan ja estigui gairebé a punt, cuinarem el cuscús, tal i com indiquen les instruccions del paquet (en aquest cas cous cous Gallo).
Una vegada llest, ho barregem tot i ja tenim el plat preparat!

BON PROFIT!!!


La cançó que avui us recomanem: Culture Club - Karma Chameleon