BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

diumenge, 15 de gener del 2012

Carxofes al forn - La Recepta del 15



Avui, dia 15, i aquesta vegada si que no se'ns ha escapat la Recepta del 15. Aquest mes ens proposaven les carxofes. A casa només m'agraden a mi... però en veure la proposta... de seguida vaig saber com fer-les. Es tracta d'una recepta que sempre ha fet a casa la meva àvia. Unes carxofes al forn... boníssimes! Espero que us agradi!!!



Ingredients:
carxofes
sal
oli
pebre
*podem també utilitzar cansalada, sobrassada...

Preparació del plat:
Preparar aquest plat és  molt fàcil. Preescalfem el forn a 180º.
Piquem les carxofes al marbre de la cuina, perquè quedin ben obertes. Tallem la punta de la carxofa. I les posem en una plata per anar al forn. A continuació, nosaltres hi hem posat oli en abundància, sal i pebre. Res més. Unes carxofes ben sanes. Però s'hi pot posar també un trosset de cansalada o de sobrassada a dins, i també queden espectaculars. 


Les posem al forn, i jo les he tingudes una hora ben bona al forn a 180º.  Depenent de la carxofa caldrà més o menys... només cal estar una mica atents per veure si ja tenim cuites les carxofes. Una vegada estan, ja les podem treure i emplatar. Prepararem també una mica de pa, perquè sucar el suquet de l'oli, és una delícia!!



















BON PROFIT!!!














La cançó que avui us posem per acompanyar el plat és: Ryan Paris - Dolve Vita

9 comentaris:

  1. Una manera ben sana de preparar les carxofes .
    Bon diumenge.

    ResponElimina
  2. Si només t'agraden a tu la pròxima vegada em convides que a mi em xiflen!!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  3. Així és com les he menjat quasi sempre, estan bonissimes!!

    ResponElimina
  4. Em permeteu que el comentari no sigui de la recepta? El color de les carxofes de la primera fotografia m'encanta. La recepta és la tradicional, encara que jo ara les faig al microones: disculpeu, em falta temps. Sigui com sigui, les carxofes són boníssimes.
    Ptnts,
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. i al micro com les fas i quan de temps les deixes....?
      jo tampoc tinc gaire temps....
      gracies

      Elimina
  5. Moltes gràcies pels vostres comentaris!!!!! Visca les carxofes!!!:)

    ResponElimina
  6. Una forma clàssica de preparar les carxofes, però deliciosa!!
    Moltíssimes gràcies per participar a la recepta del 15 amb la vostra aportació.
    Petonets!
    Marina Xocolata Desfeta

    ResponElimina
  7. Tradició i èxit a la taula!, les carxofes a la brasa sempre son un acompanyament infal.lible!. A reveure.

    ResponElimina
  8. he arribat al teu blog per la recepta del 15....em quedo per aqui

    ResponElimina