BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dissabte, 26 de març del 2011

Mousaka

L'altre dia em vaig decidir a fer mousaka... feia molt que hi pensava i al final, buscant per blogs, diferents receptes... em vaig decidir per fer la versió sense patata. Aquí us deixem la recepta!


Ingredients (4 persones):
4 albergínies
800gr. de carn picada
1 ceba petita
tomàquet
beixamel (mantega, farina, llet, sal, nou moscada, pebre)
formatge ratllat

Preparació del plat:

Netegem les albergínies i les tallem en rodanxes. Les fregim en oli abundant i les deixem escórrer molt bé en paper de cuina. A part, en una paella posem la carn amb una mica d'oli i la ceba tallada ben petita. Quan estigui tot a punt i afegim una mica de tomàquet i deixem que faci una mica de xup-xup. 
Preparem la beixamel. Aquesta vegada, la vaig fer seguint les instruccions de la recepta del Juan Pedro. Quan vull que quedi espessa, sempre la preparem d'aquesta manera. Posem en un cassó mantega. La deixem desfer. A continuació hi posem farina, 3-4 cullerades soperes, depenent de l'espessor que volem aconseguir. Una vegada ben remenada la farina amb la mantega hi evoquem la llet, en aquest cas hi vaig posar un litre.  Anem remenant i hi afegim la sal, nou moscada i pebre. Abans que bulli ja ha d'haver agafat un punt d'espessor. Ja la tenim feta.
Ara és el moment de muntar la mousaka en una font per al forn. La base de la font la cobrim de beixamel. A continuació, col·loquem una capa d'albergínia i a sobre una altra de carn, i així successivament fins a acabar amb una capa d'albergínia. Cubrim amb beixamel i una mica de formatge rallat. 



Ho posem al forn que ja tindrem calent i ho gratinem fins que quedi ben daurada.


BON PROFIT!!!

La cançó que avui us recomanem: Banda sonora de "Zorba el Griego".

2 comentaris:

  1. No he fet mai mousaka però de ben segur que quan la faci us en robaré la recepta!, un aspecte inmillorable! Bon cap de setmana macos!

    ResponElimina
  2. Se ve deliciosa, a mi me gusta sin patata, si no está muy pesada.
    Así más rica.
    Besets

    ResponElimina