BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dimecres, 19 de gener del 2011

Spaghettis a la carbonara

Avui us presentem un plat de pasta ben ràpid de fer... són els spaghettis a la carbonara que tot sovint a casa perquè agraden molt!


Ingredients (4 persones):
1 paguet d'spaghettis
bacon a tires
4 ous
2 alls
sal
pebre
llet
oli

Preparació del plat:
Posem en una olla aigua salada a bullir, per fer-hi la pasta. Quan comenci a bullir hi posem els spaghettis i que bullin. Mentrestant preparem la resta. Posem en una cassola oli i l'escalfem. Hi sofregim dos allets. Una vegada estiguin rossos hi evoquem el bacon i deixem que es faci (a nosaltres ens agrada bastant fet, però això és a gust del consumidor). A part batem els 4 ous (si alguna vegada feu la recepta per menys gent o més, heu de comptar que és un ou per persona), hi afegim una mica de llet, pebre i sal. 
Una vegada tenim la pasta bullida la posem a la cassola amb el bacon i remenem perquè els spaghettis agafin color i el gust del sofregit. Seguidament hi anem evocant a poc a poc els ous i barregem sense parar fins que estigui tot ben lligat. 

Ja ho tenim a punt per emplatar! 
BON PROFIT!!!

La cançó que avui us proposem és: Nicola Piovani - La vita è bella.

3 comentaris:

  1. Saps d'on surt, aquesta recepta ? Quan els americans van arribar a Sicília durant la segona guerra, uns soldats van demanar a una dona siciliana si els podia fer uns ous amb bacon; a la italiana li va semblar mooolt extrany preparar un àpat sense pasta i, sense preguntar a ningú, va afegir spaguetis als ous/bacon del soldat... ;+)

    ResponElimina
  2. Hola!

    No he trobat un correu de contacte així que us poso aqui el missatge.

    Estem preparant un projecte que obrirem a partir del dia 28 d'aquest mes.
    Serà un espai orientat a promocionar la gastronomia catalana i els blocs catalans d'arreu el màxim posible, hi podrà participar tothom que ho vulgui i en la mida que es desitgi, ja sigui recomanant restaurants, vins, llibres de cuina, botigues, mercats o explicant-nos els actes gastronòmics de la seva localitat, nosaltres ho publicarem amb gust amb un enllaç al espai del blocaire que ho ha proposat per tal de donar-lo a conèixer a tanta gent com puguem.
    En l'apartat de gastroblocs, estem fent un llistat de tots els blocs catalans per províncies, el vostre ja està inclòs en l'apartat de barcelona.

    Salut!
    Loles i Núria.
    Gastropuntcat
    www.gastropuntcat.blogspot.com

    ResponElimina
  3. Si senyors!, una salseta boníssima que fa d'un plat de pasta un plat únic i gustosíssim!.A reveure!

    ResponElimina