BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

diumenge, 28 de novembre de 2010

Escudella barrejada

Ahir dissabte van venir a dinar uns molt bons amics, i els vam fer per dinar aquesta escudella barrejada. És una variant de la recepta de la Juanita. Hem adelantat el Nadal igual que ho fa el Corte Inglés, però segurament amb més carinyo i sense intentar fer negoci!
Aquest és un plat complet, d'hivern i de festa. No és ràpid com la resta de receptes que hem penjat, però de tota manera val la pena fer-lo perquè el resultat és molt satisfactori.


Ingredients (8 persones):
2 carcasses de pollastre
8 ales de pollastre
2 blanquetes de gall d'indi
2 ossos del genoll de vedella
1 tros de vedella (conill)
1 os de l'espinada fresca (porc)
1 os de pernil
200 gr. carn de porc / 200 gr. carn de vedella (pilotes)
mandonguilles de pollastre
2 naps
2 porros
1 xiribia
3 pastanagues
2 patates grans
mitja col
3/4 de kg de cigrons
galets 
sal



Preparació del plat:
Agafar una olla molt gran i posar-hi les dues carcasses, els ossos del genoll, la vedella, l'os de l'espinada, l'os de pernil. Omplir-la d'aigua i posar-la al foc. Quan comenci a bullir anar vigilant  l'olla per treure la capa de greix que es va fent a la superfície. Mentrestant, hem fet la pilota (2 ben grosses). Ara afegim a l'olla tot el vegetal i el pollastre. Deixem que segueixi bullint i seguim treient la capa de greix que es va fent. Quan ja porti ben bé una hora i mitja bullint hi afegim les pilotes i les mandonguilles. Deixem bullir. Una estona més tard, hi afegim les patates i els cigrons. El temps total d'ebullició va a gust del consumidor: com més bulli, més fet estarà tot, el caldo serà més gustós, però correm el risc de que tot s'acabi desfent. Per tant, s'ha d'estar molt a l'aguait. 



Una vegada decidim que ja està fet, colarem el caldo per poder fer la sopa amb els galets. Separem el que menjarem després amb la sopa, de la resta que acabarem menjant (carcasses, ossos, etc.).
Una vegada emplatats els cigrons, les patates, etc. i havent fet els galets, ja està preparat per menjar. 

BON PROFIT!!!

La cançó d'avui: Sopa de Cabra - Camins




dissabte, 27 de novembre de 2010

Cigrons amb ou

Aquest plat és molt fàcil, ràpid de preparar i és apropiat per combatre el fred que ens acompanya aquests dies.


Ingredients:
cigrons (500 gr.)
1 ou per persona
ceba
tomàquet
oli
brou
pebre picant
sal
Preparació del plat:
Posem un parell de cullerades d'oli a una cassola i hi sofregim una ceba tallada ben petita. Quan estigui daurada, afegim el tomàquet i sal. Deixem que es sofregeixi bé. Seguidament hi afegim els cigrons per tal que agafin el gust del sofregit. En aquest punt hi posem el pebre picant. Per altra banda, haurem bullit els ous i també fet bullir el brou. Afegim als cigrons el brou i deixem que faci una mica de xup-xup (en el nostre cas, no gaire temps, ja que hem utilitzat cigrons de pot). Dos minutets abans d'apagar el foc, hi afegirem els ous tallats per la meitat. 
Aquest plat pot ser més o menys picant depenent de la quantitat de pebre que hi posem.

BON PROFIT!!!

Avui la cançó que us proposem és: R.E.M. - Losing my religion



diumenge, 21 de novembre de 2010

Carn de vedella amb salsa

Avui us presentem una altra d'aquelles receptes per a sucar-hi pa.


Ingredients (4 persones):

600 gr. de carn de vedella a trossos
patates (un parell per persona)
ceba
tomàquet
all
vi
farigola
farina
oli
pastilla avecrem (o similar)


Preparació del plat:

Posem oli a una paella i sofregim l'all, la ceba i el tomàquet (tot a trossos grans) i hi posem mig gotet de vi, fins que s'evapori l'alcohol. Una vegada sofregit, retirem els trossos. Enfarinem els trossos de carn i els passem per la paella fins que estiguin dauradets. La ceba, el tomàquet i l'all que hem retirat abans, ho passem pel minipimer. Per altra banda escalfem aigua amb una pastilla d'avecrem. Un cop escalfada, afegim l'aigua a la carn fins a cubrir-la i també la salsa que tenim al minipimer. Deixem que faci xup-xup fins que es consumeixi l'aigua. Dependrà de si volem una salsa més o menys espessa per afegir-hi o no més aigua. Mentrestant fregirem les patates a daus. Una vegada feta la carn afegim les patates i una mica de farigola, i deixem un parell de minuts més perquè faci xup-xup.

BON PROFIT!!!!

La cançó d'avui: Led Zeppelin - Kashmir



diumenge, 14 de novembre de 2010

Vedella amb salsa al pebre verd

Avui posem aquesta recepta que ens agrada molt a tots perquè és una d'aquelles receptes per sucar-hi pa. Molt fàcil i ràpida de preparar.

Ingredients:
Bistecs de vedella
una ampolleta de 200 ml. de nata líquida per cuinar
pebre verd fresc
oli
sal

Preparació del plat:
Fem els bistecs en una paella amb una mica més d'oli que de costum. Quan el bistec estigui fet al gust de cadascú, es retiren en un plat i en aquest oli que ha quedat a la paella hi posem el pebre verd (són boletes bastant picants en el moment de mastegar-les, però de seguida passa la picor). Posarem tant pebre com ens agradi de picant. Quan el pebre estigui una mica sofregit hi afegim la nata líquida per cuinar amb una mica de sal. Deixarem una bona estona que la nata agafi el gust del pebre i després hi afegirem els bistecs que anteriorment hem retirat, sense oblidar-nos de que també caigui a la paella el suquet que han deixat els bistecs en el plat.

Això és tot, ja tenim el plat preparat per sucar-hi pa!!!

BON PROFIT!!!

dimecres, 10 de novembre de 2010

Tortellinis de carn amb beixamel

Avui una recepta de pasta! Aquests tortellinis de carn amb beixamel gratinats al forn.


Ingredients (4 persones):
1 paquet de tortellinis de carn
ceba
1 l.  de llet
nou moscada
farina
mantega
sal
llaurer

Preparació del plat:
Per una banda, posem a bullir la pasta en una cassola amb aigua, sal i 3-4 fulles de llaurer. Deixem bullir l'estona que posa en el paquet dels tortellinis.
Per altra banda, farem la beixamel. Us explicaré la manera de fer la beixamel que em va ensenyar la meva àvia. Ella sempre l'ha fet així. Sé que cadascú té la seva forma de fer-la, és a dir, que vosaltres mateixos. Posem en una paella una mica de mantega i deixem que es desfaci. Tallem una mica de ceba, ben petita, i l'afegim a la paella. Quan estigui rossejada, hi afegim 2-3 cullerades de farina (després en podrem afegir més, per si volem que la beixamel quedi més espessa). Anem desfent la farina, i hi afegim una mica de llet... per tal de desfer els grumulls. Quan ja tinguem la farina desfeta, hi afegim la resta de la llet i anem remenant, remenant... és el moment d'afegir-hi la sal, la nou moscada i més farina si volem la beixamel una mica més espessa. Anem remenant perquè no es facin grumulls fins que la llet bulli. 
Quan ja tinguem la pasta bullida, i la beixamel a punt, posem la pasta en una plata que pugui anar al forn i colem la beixamel (per tal de que no hi trobem els trossets de la ceba). Una vegada a la plata, hi espolvaregem formatge ratllat i ho posem al forn a gratinar (que ja el tindrem calent).

BON PROFIT!!!!

La cançó que avui recomanem és: Kool & The Gang - Celebration

diumenge, 7 de novembre de 2010

Fideus a la cassola amb calamar

Avui pengem aquesta recepta. Va ser un d'aquells dies que has de gastar el que tens a la nevera sens falta, i això vam fer, aquests fideus a la cassola amb salsitxes i calamar.


 Ingredients (per a 2 persones):
3-4 calamars petits
3 salsitxes
fideus número 2
ceba
tomàquet
pastilla avecrem

Preparació del plat:

Escalfem en una cassola una mica d'oli i hi fregim els calamars i les salsitxes tallat petit. Quan ja estigui una mica daurat, hi afegim la ceba i el tomàquet per fer el sofregit. A part, escalfem aigua amb una pastilla d'avecrem (no tenia caldo, i aquest cop ho vaig fer així) i deixem que bulli. Quan ja tinguem el sofregit a punt,  afegim els fideus a la cassola, ho remanem que agafin el color del sofregit i evoquem el caldo a la cassola. Deixem que es coguin els fideus, deixem reposar un parell de minuts i ja tenim el plat preparat.

BON PROFIT!!!

La cançó que avui recomanem és: Asstrio - Fideus amb berberechos.

dilluns, 1 de novembre de 2010

Arròs molt negre amb allioli

Avui per dinar hem fet aquest arròs negre, bé, molt negre. El solem acompanyar amb allioli i un vi blanc fresquet.


Ingredients (2 persones):
3 tasses d'arròs
1l. de brou de peix
1 sípia gran
ceba
all
tomàquet
vi blanc
sal
2 bossetes de tinta de calamar 
allioli

Preparació del plat:
Fem un sofregit d'all i ceba. A continuació hi sofregim la sípia talladeta en daus i després hi afegim un gotet de vi blanc. Deixem que l'alcohol s'evapori i afegim el tomàquet. Un parell de minuts i hi sumem l'arròs. Un parell de minutets més i hi comencem a tirar-hi el brou (prèviament escalfat). Hi posem gairebé 800 cl. del brou. La resta fins al litre, l'anirem afegint a poc a poc durant la cocció de l'arròs. Ara és el moment de posar la tinta, nosaltres hi posem dues bossetes perquè ens agrada molt negre, això ja va al gust del consumidor, vosaltres mateixos. Els dos últims minuts de cocció de l'arròs, apaguem el foc i el deixem reposar. Una vegada al plat posarem l'allioli.


Bon profit!


La cançó que avui us recomanem és: La Troba Kung-fu - Calor, calor