BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

diumenge, 31 d’octubre de 2010

Cigrons amb gambes

Avui la recepta que pengem és una recepta del blog El bon paladar de la Mònica. Us l'aconsellem ja que és ben facil i queda un plat boníssim!!!





Ingredients (4 persones):
1 kg de cigrons
8 o 10 gambes 
ceba
tomàquet
brou de peix
julivert
2-3 alls

Preparació del plat:

Primer de tot, fregirem en una cassola amb oli calent les gambes. Una vegada estiguin fetes, les retirarem en un plat. En el mateix oli, farem un sofregit de ceba i tomàquet abundant. Quan estigui ben confitat, hi afegirem els cigrons (nosaltres els posem ja cuits), les gambes, els alls talladets ben petits i julivert. A continuació hi afegirem el brou de peix que haurem bullit a part. Deixarem que faci xup-xup una estona i el plat ja està llest. Depenent de si us agrada que el plat sigui més o menys caldós hi podeu afegir més o menys brou.

Bon profit!!!

La cançó que us proposem per aquest plat és: Bach - Toccata and fuga.

diumenge, 24 d’octubre de 2010

Cassola de lluç amb gambes

Ahir per sopar vaig provar un plat que es pot fer amb moltes classes de peix, en aquest cas, teníem lluç i el vam aprofitar per fer-ho amb aquest. És plat fàcil, però una mica entretingut.




 Ingredients (per a 4 persones):

1 lluç d'un kg.(van sortir 3 trossos per cap)
8 gambes grosses (2 per cap)
cloïsses
pèsols
2 cebes tendres
1 tomàquet
2 grans d'all
1 vas de vi blanc
Brou de peix
Farina
Oli d'oliva
Sal
Julivert


Preparació del plat:

Enfarinem el peix i el fregim en una paella amb l'oli ben calent. Retirem el peix i el reservem en un plat. En una cassola posem una mica d'oli y quan estigui calent, hi afegim la ceba tendra, tallada ben petita, i els alls també, ben petits. Ho sofregim i quan la ceba estigui dorada hi posem el tomàquet, una miqueta de sal i que quedi ben "pochat". Hi posem una cullerada de farina (que farà que la salsa quedi una mica espessa).A continuació hi afegim el got de vi. Quan s'hagi reduït, hi afegim: el peix, les gambes, les cloïsses i els pèsols (prèviament els hem bullit abans) i hi aboquem el brou de peix i que ho cobreixi tot. Hi tirem el julivert, bastant i deixem que faci xup-xup una bona estona. Si veiem que el suquet queda poc espès, hi podem afegir una mica de Maizena, en aquest cas, quan ja havia fet xup-xup, n'hi vam afegir una cullerada. Apaguem el foc, i ja el tenim preparat per emplatar.

Bon profit!!

La canço que avui us proposem amb aquet plat és:  

dissabte, 16 d’octubre de 2010

Cigarretes de xocolata

Avui pengem una recepta d'un llibre que vam comprar quan vam anar al Museu de la Xocolata a Barcelona. 

Es tracta, com no, d'un postre de xocolata. Aquí us la deixem.



Ingredients:
1 clara d'ou
50 gr. de sucre
2 cullerades de farina
1 cullerada de cacau en pols
2 cullerades de nata líquida per a montar
25 gr. de mantega desfeta
150 gr. de xocolata trossejat


Preparació del plat:

Cubrim una plata de forn amb paper parafinat.
Batem la clara de l'ou amb el sucre fins que estiguin mesclats. Tamisem la farina (fer passar un aliment granular per un tamís per tal de separar-ne les parts fines de les més grosses) i el cacau i afegim la nata i la mantega.
Posar 4 cullerades de postre ben separades a la plata de forn que tenim preparada i extenem lleugerament amb el revés d'una cullera. Posar al forn, prèviament escalfat a 220º, a 210º durant 4 minuts o fins que les galetes s'hagin estès.
Treure del forn i esperar 30 segons. Desenganxar cada galeta amb una paleta i enrotllar en el mànec fi d'una cullera de fusta. Treure les galetes del mànec i posar-les en un plat. Tot aquest procediment l'hem d'anar repetent amb la resta de la mescla.
Desfer la xocolata i evocar-la per dins dels "canutillos". En la recepta original, posa que s'ha de mullar un costat de cada galeta en la xocolata. Això, per això, és a gust del consumidor.

Bon profit!!!!

La cançó d'avui és:  Bob Marley - Don't worry, be happy

dimarts, 12 d’octubre de 2010

Tacos de ternera, pollastre i verdures

Dissabte per sopar vam fer sopar mexicà. Un sopar base, sense complicacions però molt gustós. Va consistir en fer tres plats per combinar dins d'un taco: un primer de vedella, un segon de pollastre i un tercer de verdures. A més a més, de fer la salsa picant que no hi pot faltar!!!



 Ingredients (4 persones):
500gr. carn picada de vedella
250 gr. pollastre
verduretes variades (tomàquet, pebrot, ceba, carbassó...)
tomàquet triturat
ceba
sal
chile mexicà (o si no en tenim, guindilla de Cayena)
tortillas mexicanes

Preparació del plat:

Vedella: 
Escalfar una mica d'oli en una cassola i evocar-hi la carn picada. Quan ja estigui dauradeta, afegir-hi una mica de tomàquet triturat. Deixar-ho un minutet perquè s'acabi de fer.
Pollastre:
Fem el mateix procediment que hem fet amb la carn.
Verduretes:
Posar una mica d'oli en una paella, i quan estigui calent afegir-hi totes les verduretes i deixar-les fins que estiguin ben "pochadetes".
Salsa:
En una paella petita, posar una cullera petita d'oli i escalfar-lo. Quan estigui calent, hi afegim tallades ben petites les guindilles o el xile amb atenció de posar les llavors. Immediatament després hi posem la ceba tallada petita i deixar que es dori una mica. Després afegirem el tomàquet i el deixarem que faci xup-xup uns 5 minuts.
Tortillas:
Es poden escalfar de dues maneres diferents, o bé posar el paquet directament al microones o bé una a una les passem per una paella fins que es dorin una mica i comencin a bufar-se. Nosaltres us recomanem aquesta segona opció.



La cançó que acompanya al plat és: Pulp Fiction - Dance Scene

Bon profit!!!

diumenge, 10 d’octubre de 2010

Pa de pessic amb virutes de xocolata negra

Avui és l'aniversari del Néstor i per celebrar-ho hem fet aquest pa de pessic per a que bufi les espelmes. És la recepta típica del iogurt, és a dir que, és molt fàcil i ràpida.

Aquí us deixem la recepta:


Ingredients:

1 iogurt de llimona
3 mides del got del iogurt de farina
2 mides de sucre
1 mida d'oli
3 ous
1 sobre i mig de llevadura Royal
raspadura d'una llimona


Preparació del pa de pessic:

En un bol evoquem tots els ingredients, sense cap ordre establert. Quan els tinguem tots en el bol, amb el minipimer ho mesclem fins que agafi una consistència homogènia, és a dir, vigilant que no hi quedin grumolls.
El forn el posem a escalfar 10 minuts a 200º. (Una vegada tinguem la mescla feta, ho eboquem en un motlle i per sobre hi espolvoragem les virutes de xocolata (jo aquesta he utilitzat això, però si voleu també podeu posar-hi trossets d'una tableta de xocolata, o bé rallar-la per sobre). Ho posem al for na 180º durant 35-40 minuts. Quan veieu que s'acaba el temps, aneu comprovant amb un escuradents punxant el pa de pessic. Si l'escuradents surt net vol dir que el pa de pessic ja és cuit i per tant, ja el podeu treure.


Bon profit!!!

La cançó per aquest postre és: Oh happy day!

Patates braves del restaurant Tapiñas (Terrassa)

Nosaltres que som uns enamorats de les "tapes i els pinxos" sentim una devoció especial per les patates braves. Les hem probades de mil maneres diferents, amb mil salses diferents i en mil llocs diferents. Hem pensat que arribat el moment de compartir una mena de guia gastronòmica de patates braves. Ens limitarem a recomanar el restaurant i qualificar el plat per la seva presentació, pel seu gust i pel seu preu. Farem una classificació de 1 a 5 patates, sent una patata la mínima puntuació i 5 la màxima.

Comencem amb el Restaurant Tapiñas de Terrassa.


Presentació: 
Gust:

 Preu:

La cançó d'aquest plat és: Coldplay - Lost


BON PROFIT!!!!




dissabte, 9 d’octubre de 2010

Paella de marisc

Comencem el bloc de Cal Soparet amb un clàssic que no hi podia faltar. Hi ha mil formes de cuinar una bona paella i segurament totes elles seran dignes d'admirar. El secret de Cal Soparet no és cap altre que l'economia i l'estalvi de temps. 
La nostra paella no serà possiblement la millor però està per llepar-se els dits!!!

Aquí us deixem la recepta:


 Ingredients (4 persones):

2 cullerades d'oli d'oliva
1/2 ceba
2 cullerades de tomàquet fregit
sal
1l. 1/2 brou de peix
una bosseta de cloïsses
2 sípies mitjanes
2 gambes per persona
1 escamarlà per persona
colorant alimentari

Temps de preparació i cocció: 40 minuts.


Preparació dels ingredients i plat:

Posem a escalfar en un cassó el litre i mig del brou de peix. Preparem el sofregit que serà la base del plat. Escalfem l'oli i una vegada ha agafat temperatura afegim la ceba i la salem. Deixem que es dori. Afegim la sípia fins que comenci a tenir color, afegim les gambes i escamarlans i deixem que es dorin, pràcticament volta i volta. Retirem les gambes i els escamarlans i afegim el tomàquet i deixem que el sofregit estigui al seu punt. Seguidament hi posem l'arròs i ho barregem tot, deixant que es sofregeixi una mica. Una vegada fet això, aboquem 1 litre de brou i el colorant alimentari. Deixem que la paella faci xup-xup a foc mig, que l'arròs vagi agafant cos i el brou es vagi consumint. Afegirem el mig litre de brou que resta segons la necessitat de l'arròs. Les gambes, els escamarlans i les cloïsses les afegirem quan restin uns 10 minuts abans d'apagar el foc. Retirem l'arròs i el deixem reposar uns minutets. Aquest temps de repòs és una mica a gust del consumidor, si us agrada poc fet 1 minut, si us agrada una mica passat deixeu-lo més de 5 minuts.

El plat ja està a punt per a menjar, nosaltres l'acompanyem amb un vi rosat o blanc fresquet. Bon profit!!!


Aquí us deixem una cançó que ens agrada molt i que combina amb la paella: