BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

diumenge, 28 de novembre de 2010

Escudella barrejada

Ahir dissabte van venir a dinar uns molt bons amics, i els vam fer per dinar aquesta escudella barrejada. És una variant de la recepta de la Juanita. Hem adelantat el Nadal igual que ho fa el Corte Inglés, però segurament amb més carinyo i sense intentar fer negoci!
Aquest és un plat complet, d'hivern i de festa. No és ràpid com la resta de receptes que hem penjat, però de tota manera val la pena fer-lo perquè el resultat és molt satisfactori.


Ingredients (8 persones):
2 carcasses de pollastre
8 ales de pollastre
2 blanquetes de gall d'indi
2 ossos del genoll de vedella
1 tros de vedella (conill)
1 os de l'espinada fresca (porc)
1 os de pernil
200 gr. carn de porc / 200 gr. carn de vedella (pilotes)
mandonguilles de pollastre
2 naps
2 porros
1 xiribia
3 pastanagues
2 patates grans
mitja col
3/4 de kg de cigrons
galets 
sal



Preparació del plat:
Agafar una olla molt gran i posar-hi les dues carcasses, els ossos del genoll, la vedella, l'os de l'espinada, l'os de pernil. Omplir-la d'aigua i posar-la al foc. Quan comenci a bullir anar vigilant  l'olla per treure la capa de greix que es va fent a la superfície. Mentrestant, hem fet la pilota (2 ben grosses). Ara afegim a l'olla tot el vegetal i el pollastre. Deixem que segueixi bullint i seguim treient la capa de greix que es va fent. Quan ja porti ben bé una hora i mitja bullint hi afegim les pilotes i les mandonguilles. Deixem bullir. Una estona més tard, hi afegim les patates i els cigrons. El temps total d'ebullició va a gust del consumidor: com més bulli, més fet estarà tot, el caldo serà més gustós, però correm el risc de que tot s'acabi desfent. Per tant, s'ha d'estar molt a l'aguait. 



Una vegada decidim que ja està fet, colarem el caldo per poder fer la sopa amb els galets. Separem el que menjarem després amb la sopa, de la resta que acabarem menjant (carcasses, ossos, etc.).
Una vegada emplatats els cigrons, les patates, etc. i havent fet els galets, ja està preparat per menjar. 

BON PROFIT!!!

La cançó d'avui: Sopa de Cabra - Camins




4 comentaris:

  1. Us deixo aquest comentari per fer-vos saber que hem inclòs el vostre bloc al llistat que estem fent a Olletadeverdures.cat amb tots els blocs de cuina escrits en català que coneixem. Si preferiu no ser-hi, només ens ho heu de dir. No ens agradaria tenir-vos a desgrat!

    Per cert, bon dia per fer una sopa de galets!Espero que xaleu molt fent el bloc!
    Salut!

    ResponElimina
  2. Aquesta escudella fa ressucitar un mort!, quina meravella...Molt bona l'entrada i lacomparació amb el Corte Inglés...Segur que una escudella així només es fa amb molt de carinyo pels amics!Una abraçada.

    ResponElimina
  3. Doncs sí senyor, aquesta escudella barrejada estava de mort!
    Us ho diu una experta en caldo ... rara, però experta :-)

    ResponElimina
  4. Carme, quina il·lusió!!! Ara que m'has escrit, també seguiré el teu blog!!! Ja l'hi he fet una ullada! Una abraçada!!

    ResponElimina