BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dilluns, 1 de novembre del 2010

Arròs molt negre amb allioli

Avui per dinar hem fet aquest arròs negre, bé, molt negre. El solem acompanyar amb allioli i un vi blanc fresquet.


Ingredients (2 persones):
3 tasses d'arròs
1l. de brou de peix
1 sípia gran
ceba
all
tomàquet
vi blanc
sal
2 bossetes de tinta de calamar 
allioli

Preparació del plat:
Fem un sofregit d'all i ceba. A continuació hi sofregim la sípia talladeta en daus i després hi afegim un gotet de vi blanc. Deixem que l'alcohol s'evapori i afegim el tomàquet. Un parell de minuts i hi sumem l'arròs. Un parell de minutets més i hi comencem a tirar-hi el brou (prèviament escalfat). Hi posem gairebé 800 cl. del brou. La resta fins al litre, l'anirem afegint a poc a poc durant la cocció de l'arròs. Ara és el moment de posar la tinta, nosaltres hi posem dues bossetes perquè ens agrada molt negre, això ja va al gust del consumidor, vosaltres mateixos. Els dos últims minuts de cocció de l'arròs, apaguem el foc i el deixem reposar. Una vegada al plat posarem l'allioli.


Bon profit!


La cançó que avui us recomanem és: La Troba Kung-fu - Calor, calor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada