BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

dissabte, 9 d’octubre de 2010

Paella de marisc

Comencem el bloc de Cal Soparet amb un clàssic que no hi podia faltar. Hi ha mil formes de cuinar una bona paella i segurament totes elles seran dignes d'admirar. El secret de Cal Soparet no és cap altre que l'economia i l'estalvi de temps. 
La nostra paella no serà possiblement la millor però està per llepar-se els dits!!!

Aquí us deixem la recepta:


 Ingredients (4 persones):

2 cullerades d'oli d'oliva
1/2 ceba
2 cullerades de tomàquet fregit
sal
1l. 1/2 brou de peix
una bosseta de cloïsses
2 sípies mitjanes
2 gambes per persona
1 escamarlà per persona
colorant alimentari

Temps de preparació i cocció: 40 minuts.


Preparació dels ingredients i plat:

Posem a escalfar en un cassó el litre i mig del brou de peix. Preparem el sofregit que serà la base del plat. Escalfem l'oli i una vegada ha agafat temperatura afegim la ceba i la salem. Deixem que es dori. Afegim la sípia fins que comenci a tenir color, afegim les gambes i escamarlans i deixem que es dorin, pràcticament volta i volta. Retirem les gambes i els escamarlans i afegim el tomàquet i deixem que el sofregit estigui al seu punt. Seguidament hi posem l'arròs i ho barregem tot, deixant que es sofregeixi una mica. Una vegada fet això, aboquem 1 litre de brou i el colorant alimentari. Deixem que la paella faci xup-xup a foc mig, que l'arròs vagi agafant cos i el brou es vagi consumint. Afegirem el mig litre de brou que resta segons la necessitat de l'arròs. Les gambes, els escamarlans i les cloïsses les afegirem quan restin uns 10 minuts abans d'apagar el foc. Retirem l'arròs i el deixem reposar uns minutets. Aquest temps de repòs és una mica a gust del consumidor, si us agrada poc fet 1 minut, si us agrada una mica passat deixeu-lo més de 5 minuts.

El plat ja està a punt per a menjar, nosaltres l'acompanyem amb un vi rosat o blanc fresquet. Bon profit!!!


Aquí us deixem una cançó que ens agrada molt i que combina amb la paella: 







6 comentaris:

  1. uoooooooo

    m'agrada la idea!!

    de tant en tant, Sus, et passaré alguna recepta italiana (en català o castellà, clar jajaja)

    ResponElimina
  2. ei! guai! però jo encara no he tastat pas aquesta paella de marisc de cal sopar eh? ;-)

    ja compartirem receptes i, lo més important, les provarem!

    (temista=Rubia, pa que lo sepáis!jeje)

    ResponElimina
  3. La receta tiene muy buena pinta y la canción es genial, buena combinación para levantar el ánimo! ;-)

    ResponElimina
  4. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm quina bona pinta!!!


    ja podeu preparar les receptes a casa, però quan hi estigui jo

    ResponElimina
  5. té bona pinta, però s'ha de probar!

    ResponElimina
  6. Com a bona valençiana la paelleta esta, si que está per llepar-se els dits.
    Besets

    ResponElimina