BENVINGUTS!!!

Som una parella de Terrassa, el Juan Pedro i jo mateixa, la Susanna, que volem posar al vostre abast les nostres receptes que sovint compartim amb els nostres amics. Intentarem fer un bloc on predominarà la cuina casolana, econòmica i com no, ràpida. Encara que per alguns plats la rapidesa no es pot aconseguir.

El nom del bloc, Cal Soparet, ve arrel de les periòdiques reunions amb amics per dinars, berenars, sopars i ressopons. D'aquí ve la idea.
A més a més, a partir d'aquest 2018 també publicarem receptes fetes amb Thermomix.

També volem recomanar-vos una cançó que acompañarà cada recepta, encara que la combinació d'ambdós coses és molt personal.
Esperem que us agradi!
Bon Profit!!

diumenge, 24 d’octubre del 2010

Cassola de lluç amb gambes

Ahir per sopar vaig provar un plat que es pot fer amb moltes classes de peix, en aquest cas, teníem lluç i el vam aprofitar per fer-ho amb aquest. És plat fàcil, però una mica entretingut.




 Ingredients (per a 4 persones):

1 lluç d'un kg.(van sortir 3 trossos per cap)
8 gambes grosses (2 per cap)
cloïsses
pèsols
2 cebes tendres
1 tomàquet
2 grans d'all
1 vas de vi blanc
Brou de peix
Farina
Oli d'oliva
Sal
Julivert


Preparació del plat:

Enfarinem el peix i el fregim en una paella amb l'oli ben calent. Retirem el peix i el reservem en un plat. En una cassola posem una mica d'oli y quan estigui calent, hi afegim la ceba tendra, tallada ben petita, i els alls també, ben petits. Ho sofregim i quan la ceba estigui dorada hi posem el tomàquet, una miqueta de sal i que quedi ben "pochat". Hi posem una cullerada de farina (que farà que la salsa quedi una mica espessa).A continuació hi afegim el got de vi. Quan s'hagi reduït, hi afegim: el peix, les gambes, les cloïsses i els pèsols (prèviament els hem bullit abans) i hi aboquem el brou de peix i que ho cobreixi tot. Hi tirem el julivert, bastant i deixem que faci xup-xup una bona estona. Si veiem que el suquet queda poc espès, hi podem afegir una mica de Maizena, en aquest cas, quan ja havia fet xup-xup, n'hi vam afegir una cullerada. Apaguem el foc, i ja el tenim preparat per emplatar.

Bon profit!!

La canço que avui us proposem amb aquet plat és:  

1 comentari:

  1. Acabo de descobrir el vostre blog i les receptes que hi he vist m'han agradat molt, de debò, sobretot aquesta cassoleta... mil gustos! Amb el vostre permís en prenc nota!Una abraçada i a reveure!

    ResponElimina